13 herfstplanterideeën voor kleurrijke containertuinen

Inhoudsopgave:

13 herfstplanterideeën voor kleurrijke containertuinen
13 herfstplanterideeën voor kleurrijke containertuinen
Anonim

Voeg een beetje kleur toe aan je herfst met deze mooie herfstplanten die goed groeien in containers.

herfst herfst plantenbakken bloemen op terras
herfst herfst plantenbakken bloemen op terras

Als de dagen koeler worden en de temperatuur da alt, geef uw tuin dan niet op. Er is nog voldoende tijd om herfstpotplanten tentoon te stellen vóór de koudste maanden van het jaar. Met bloeiende bloemen in de herfst, levendig gebladerte en onze ideeën voor herfstplanten, kunt u tuinieren in uw huis en tuin brengen, dat zal duren tot de koude winter begint.

Mooie herfstbloemen voor potten

Er zijn veel geweldige potbloemen om in de herfst te planten en te laten groeien. Je kunt je herfstcontainers vullen met planten die de voorkeur geven aan koeler weer of selecties die bloeien van de lente of zomer tot en met de herfst.

Aster

Aster bloem herfstplanter
Aster bloem herfstplanter

Aster is een geslacht binnen de Asteraceae-familie, wat het madeliefachtige uiterlijk verklaart (madeliefjes behoren tot dezelfde familie). Deze mooie bloeiende planten zijn zeer geschikt voor tuinieren in containers. De meeste astersoorten bloeien in de nazomer en blijven doorgaan tot en met oktober. Ze kunnen korte periodes van bijna vriesweer verdragen, dus het is mogelijk dat ze in warme klimaten tot in de winter bloeien.

Calendula

Calendula herfst herfst plantenbak
Calendula herfst herfst plantenbak

Calendula (Calendula officinalis), vaak goudsbloem genoemd, is een mooie herfstkuipplant. Deze planten hebben bloemen in aardetinten en geven de voorkeur aan koelere temperaturen, dus ze zijn een goede keuze voor de herfst. Als je het geluk hebt calendulaplanten te hebben die de zomer in je tuin doorkomen, kun je er gewoon een paar verplanten in de containers die je in de herfst wilt laten zien. Ze blijven bloeien totdat de temperatuur da alt tot ongeveer -4°C.

Gerbera madeliefjes

Gerbera Daisy herfst herfst plantenbak
Gerbera Daisy herfst herfst plantenbak

Met hun zonnige kleuren en vrolijke uiterlijk zijn gerberamadeliefjes geweldige potplanten die je door de zomer en de herfst zullen loodsen. Ze bloeien als het buiten warm is en blijven doorgaan totdat de temperatuur onder het vriespunt begint te dalen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder lavendel, oranje, roze, rood, wit en geel. De meeste zijn effen van kleur, hoewel sommige tweekleurig zijn. Als je een grote container wilt vullen, plant dan meerdere gerbera's samen in dezelfde of verschillende kleuren.

Heather

Heide bloem herfst plantenbak
Heide bloem herfst plantenbak

Heather is een geweldige potplant voor de herfst. Hij kan bloeien van juli tot en met november, dus het is een prachtige manier om vanaf midden zomer tot aan de winter kleur aan de tuin te geven. Als je hem in de zomer plant, zorg er dan voor dat je de plant doodkopt zodra de bloemen moe worden, om een spectaculair herfstbeeld te garanderen.

Lantana

Lantana herfstplantenbak
Lantana herfstplantenbak

Lantana is het grootste deel van het jaar een geweldige potbloem. Deze tropische plant bloeit in het voorjaar en blijft bloeien tot de eerste nachtvorst. In warme klimaten (USDA-zones 8-10) is het een vaste plant die het hele jaar door bloemen kan produceren. Lantana is verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren, waaronder oranje, roze, paars, rood en geel. Meng meerdere kleuren in dezelfde container voor maximale impact.

Lobelia

Lobelia herfstplanter
Lobelia herfstplanter

Lobelia (Lobelia erinus) is een mooie kuipplant voor herfsttuinen, vooral als je op zoek bent naar iets dat over de zijkant van de pot kan stromen. Deze planten bloeien in de lente en kunnen de hele zomer en herfst doorgaan. Soms stoppen ze met bloeien als het erg warm is, maar ze zullen weer gaan bloeien zodra het in de herfst afkoelt, als je ze tijdens de warmste maanden van het jaar goed water geeft.

Goudsbloemen

Goudsbloem bloemen vallen herfst herfst plantenbak
Goudsbloem bloemen vallen herfst herfst plantenbak

Goudsbloemen (Tagetes) beginnen te bloeien tijdens de zomer en blijven doorgaan tijdens de eerste nachtvorst van het jaar. Er zijn veel variëteiten in verschillende tinten geel en oranje, waaronder eenkleurige en tweekleurige variëteiten, dus hun toon is perfect voor de herfst. Ze verplanten goed en wortelen gemakkelijk, dus als je goudsbloemen als gezelschapsplant in je zomertuin gebruikt, kun je wat gewortelde stengels afknippen of een paar planten opgraven om in de herfst te potten.

Moeders

Moeders bloem herfst herfst plantenbak op terras
Moeders bloem herfst herfst plantenbak op terras

Moeders (chrysanten) zijn zeer populaire potbloemen voor de herfst. Ze zijn winterhard tot de temperatuur da alt tot ongeveer 20 graden Fahrenheit. Ze doen het uitstekend in elke soort container, van een standaard bloempot tot een grote urn. Moeders zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, waaronder lavendel, oranje, wit, paars, rood en geel. De meeste moeders hebben een effen kleur, maar sommige zijn tweekleurig.

nieskruid

nieskruid bloem herfst herfst planter
nieskruid bloem herfst herfst planter

Sneezeweed (Helenium herfstale) is een prachtige vaste plant uit de Asteraceae-familie en is dus verwant aan zowel asters als madeliefjes. Het is een wilde bloem, maar presteert uitstekend als potplant. Sneeuwkruid bloeit eind augustus of begin september en blijft ongeveer drie maanden bloeien. Deze plant is een fantastische herfstbestuiver.

Snel feit

Volgens de Universiteit van North Carolina wordt het nieskruid genoemd, omdat de bloemen en bladeren historisch gezien werden gebruikt in een soort snuiftabak waardoor mensen moesten niezen.

Meer interessante herfstplanterideeën

Herfstplantenbakken hoeven niet per se gevuld te zijn met bloemen. Je kunt prachtige herfstcontainers maken met andere soorten planten, waaronder kleine herfstbomen, bladplanten of zelfs eetwaren.

Bladerencombinaties

bladcombinaties in een plantenbak voor de herfst
bladcombinaties in een plantenbak voor de herfst

Voeg visueel belang toe aan uw herfsttuin door meerdere planten te combineren die worden gekweekt vanwege hun blad. Hier kun je coleus, caladiums en varens samen zien groeien. Coleus-planten zullen daadwerkelijk bloemen produceren als de koele herfstdagen aanbreken. Hun bloemen zijn mooi en zaadproducerend, maar ze geven over het algemeen aan dat de plant bijna aan het einde van zijn levensduur is. Je moet bereid zijn dat deel van het display te vervangen door een andere plant.

Japanse esdoorn

Herfstplanter van Japanse esdoorn
Herfstplanter van Japanse esdoorn

Als u op zoek bent naar een indrukwekkende herfstbeplanting voor uw veranda of de ingang van uw tuin, overweeg dan om een dwerg- of halfdwerg Japanse esdoorn in een grote container te planten. De rode bladeren zullen de hele herfst een indrukwekkend herfstkleurenbeeld geven. Japanse esdoorns zijn bladverliezende bomen, dus ze zullen hun bladeren verliezen als de winter aanbreekt.

Bladgroen

bladgroenten voor herfstplanteridee
bladgroenten voor herfstplanteridee

Voor mooie herfstcontainers die ook eetbaar zijn, kun je overwegen een paar soorten bladgroenten in een pot te combineren, of zelfs eetbare bloemen te combineren met groene bladgroenten in containers. De hier afgebeelde containers bevatten sla en Oost-Indische kers, die beide het liefst in koele omstandigheden groeien. Geniet van de schoonheid van uw containers, maar ook van salades gemaakt van sla en Oost-Indische kersbladeren met daarop Oost-Indische kersbloemblaadjes. Snijbiet en boerenkool groeien ook goed in containers.

Sier- of eetbare kool

Sierkool met pompoenen voor herfstplanterdecoratie
Sierkool met pompoenen voor herfstplanterdecoratie

Of je nu kiest voor een puur decoratieve versie of een versie die eetbaar is, kool is een interessante keuze voor een herfstpotplant. Zorg ervoor dat de variëteit die u selecteert de juiste maat heeft voor de container die u gebruikt. Kleed het aan door een paar kalebassen, kleine pompoenen of gezouten winterpompoenen rond de randen van de container te plaatsen voor impact.

Maak een mooie herfstcontainerdisplay

Er zijn tal van prachtige herfstplanterideeën om te overwegen. Gebruik of combineer een van de ideeën hier om een prachtige selectie herfstpotplanten samen te stellen. Of je nu een uitgebreid containertuinontwerp hebt of slechts een paar potplanten, je herfstdisplay zal zeker prachtig zijn.

Aanbevolen: