Beleid voor donaties aan goede doelen

Inhoudsopgave:

Beleid voor donaties aan goede doelen
Beleid voor donaties aan goede doelen
Anonim
Beleid inzake donaties aan goede doelen
Beleid inzake donaties aan goede doelen

Ben je op zoek naar informatie over het schrijven van een beleid voor donaties aan goede doelen? De meeste grote bedrijven hebben richtlijnen geschreven die criteria en procedures bevatten voor het omgaan met liefdadigheidsdonaties. Ontdek wat gewoonlijk in dit type beleid is opgenomen en bekijk voorbeelden van bestaande documenten van dit type ter beoordeling.

Doel van het beleid inzake donaties aan goede doelen

Bedrijven die een aanzienlijk deel van hun middelen aan liefdadigheidsdonaties besteden, kunnen er goed aan doen door een formeel beleid voor liefdadigheidsdonaties op te stellen dat de manier formaliseert waarop met hun filantropische inspanningen wordt omgegaan. Het hebben van een beleid dient het belangrijke doel van het verduidelijken van de factoren die van invloed zijn op de donatiebeslissingen van de organisatie en de manier waarop deze worden genomen.

Het hebben van een beleid kan bedrijven helpen bij het beheren van de vele verzoeken om donaties die het hele jaar door door liefdadigheidsorganisaties worden gedaan. Directeuren en vrijwilligers voor de ontwikkeling van non-profitorganisaties die contact opnemen met de organisatie om financiële steun aan te vragen, kunnen bijvoorbeeld worden gevraagd het beleid te herzien voordat ze een formeel verzoek indienen om te bepalen of datgene waar ze om vragen in overeenstemming is met het beleid van het bedrijf.

Het beleid kan ook worden gebruikt als hulpmiddel om de redenen voor de weigering van donatieverzoeken te verduidelijken. Wanneer donatieverzoeken bijvoorbeeld worden afgewezen, kunnen de aanvragende organisaties worden doorverwezen naar het beleid voor informatie over waarom hun verzoek niet is ingewilligd en om te zien wat er in de toekomst mogelijk moet veranderen om in aanmerking te komen voor een geschenk.

Wat u moet opnemen in een beleid voor donaties aan goede doelen

Hoewel er geen formule bestaat voor wat precies moet worden opgenomen in een beleid waarin wordt uiteengezet hoe een bedrijf liefdadigheidsbijdragen benadert, zijn er doorgaans overeenkomsten tussen dit soort documenten. Elementen die vaak zijn opgenomen in het beleid voor het omgaan met liefdadigheidsdonaties zijn onder meer:

  • Overzicht:Beleid met betrekking tot donaties aan goede doelen begint doorgaans met een overzicht van de aanpak van het bedrijf ten aanzien van donaties aan goede doelen.
  • Toezichtverantwoordelijkheid: Het beleid moet een beschrijving bevatten van wie verantwoordelijk is voor het toezicht op de liefdadigheidsinspanningen van het bedrijf en hoe het toezichtsproces binnen de organisatie werkt.
  • Criteria om in aanmerking te komen: Als het bedrijf specifieke criteria gebruikt bij het bepalen welke soorten organisaties en goede doelen het wil steunen, moet die informatie worden opgenomen in het donatiebeleid. Als donaties bijvoorbeeld beperkt zijn tot 501(c)(3)- of 501(c)(6)-entiteiten en/of als verzoeken van individuen niet in aanmerking worden genomen, wilt u dit wellicht in uw polis opnemen.
  • Uitsluitingen: Als er bepaalde soorten oorzaken of verzoeken zijn die het bedrijf niet in overweging neemt, kunnen deze uitsluitingen in het beleid worden beschreven. Als het bedrijf bijvoorbeeld geen verzoeken in behandeling neemt om religieuze doelen of politieke evenementen en programma's te steunen, is het een goed idee om dergelijke uitsluitingen in het formele beleid op te nemen.
  • Subsidieprogramma's: Als het bedrijf subsidieprogramma's aanbiedt, kunt u informatie over opties en links naar subsidieaanvraagformulieren vinden in het gepubliceerde beleid.
  • Aandachtsgebied: Als het bedrijf een of meer specifieke aandachtsgebieden heeft waarop het zich richt voor donaties, moet die informatie in het beleid worden vermeld. Als een bedrijf zijn filantropische inspanningen bijvoorbeeld richt op educatieve programma's, moet die informatie worden gespecificeerd in het formele beleid.
  • Verzoekprocedure: Het beleid moet instructies bevatten over hoe in aanmerking komende non-profitorganisaties moeten omgaan met het aanvragen van financiële steun van het bedrijf.
  • Overeenkomstbeleid: Als het bedrijf een programma aanbiedt waarbij geschenken van werknemers aan bepaalde soorten non-profitorganisaties worden gematcht door het bedrijf, worden de details doorgaans gespecificeerd in het beleid.

Veel bedrijven plaatsen hun beleid inzake donaties aan goede doelen online. Hier volgen enkele voorbeelden van gepubliceerde documenten die u wellicht wilt doornemen als u op zoek bent naar ideeën en inspiratie bij het voorbereiden van uw eigen beleid:

  • Blue Cross Blue Shield of Rhode Island - BCBS heeft een duidelijk beleid dat een goed voorbeeld kan zijn voor het opstellen van uw eigen beleid. Het behandelt inkomende en uitgaande donaties en de missie en algemene focus die het bedrijf ondersteunt.
  • Colgate Palmolive - Dit document richt zich meer op de verzoekprocedure en de algemene missie van het liefdadigheidsbeleid van het bedrijf. Dit is een goed voorbeeld van een kort, doelgericht document.
  • Rocky Mountain Credit Union - Deze kredietvereniging heeft een duidelijk, gedetailleerd voorbeeld van een beleid voor donaties aan goede doelen beschikbaar om u te inspireren bij het schrijven van uw eigen beleid. Het behandelt het type liefdadigheidsorganisaties dat zij ondersteunen en de procedure voor het aanvragen van een donatie.
  • Universiteit van Cincinnati - Dit is een goed voorbeeld van beleid voor een onderwijsinstelling, dat betrekking heeft op verschillende soorten donaties en organisaties die hierom kunnen vragen.

Controleer of het beleid voldoet aan de wettelijke eisen

Zoals het geval zou moeten zijn met elk formeel bedrijfsbeleid, moet u ervoor zorgen dat u verifieert dat het beleidsdocument voor liefdadigheidsdonaties dat u maakt, in overeenstemming is met alle lokale, staats- en federale wetten voordat het wordt afgerond en gepubliceerd. Neem de tijd om te verifiëren dat het document volledig aan de regelgeving voldoet door het door uw juridisch adviseur te laten beoordelen als onderdeel van uw beleidsontwikkelingsproces, en breng eventueel aanbevolen wijzigingen aan voordat u het definitief aanvaardt en publiceert.

Aanbevolen: