Goede doelen van Oprah Winfrey

Inhoudsopgave:

Goede doelen van Oprah Winfrey
Goede doelen van Oprah Winfrey
Anonim
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey

Als het om beroemdheden en filantropie gaat, geven weinigen meer dan Oprah Winfrey. Door de jaren heen heeft mevrouw Winfrey miljoenen dollars van haar eigen geld gedoneerd om verschillende belangen en goede doelen te financieren. Een aanzienlijk deel van haar donaties is via drie belangrijke goede doelen gestroomd: The Angel Network, dat veel publiciteit heeft gekregen tijdens haar show; haar eigen persoonlijke stichting, The Oprah Winfrey Foundation; en The Oprah Winfrey Operating Foundation, die exclusief haar Leadership Academy in Zuid-Afrika ondersteunt.

Het Engelennetwerk

In de loop der jaren gebruikte Oprah Winfrey haar talkshow om The Angel Network onder de aandacht te brengen, waarbij ze minstens een paar shows per jaar aan haar werk wijdde. Oprah's Angel Network was in veel opzichten onderscheidend. Ten eerste was het een liefdadigheidsinstelling die zich richtte op het betrekken van mensen. Bovendien ging 100 procent van elke donatie rechtstreeks naar de financiering van een project. Oprah Winfrey betaalde alle overhead- en bedrijfskosten voor The Angel Network zelf.

Het begin

Net als veel goede doelen begon Oprah's Angel Network klein. Mevrouw Winfrey startte het in 1997 met als doel het publiek meer te betrekken bij donaties en vrijwilligerswerk. Ze moedigde kijkers aan om kleingeld in te zamelen om beurzen te verstrekken aan Boys and Girls Clubs of America, en aan 200 vrijwilligers om huizen te bouwen met Habitat for Humanity.

Het werk van Angel Network

The Angel Network verzamelde miljoenen dollars aan donaties die vervolgens subsidies verstrekten aan organisaties die zich richtten op de liefdadigheidsinitiatieven van Oprah Winfrey, waaronder:

  • Toegang tot onderwijs geven aan degenen die dit anders misschien niet zouden hebben
  • Het ontwikkelen van leiders die zich vervolgens zullen omdraaien en hun gemeenschappen zullen leiden
  • De fundamentele mensenrechten beschermen
  • Ondersteunende gemeenschappen creëren

De tak van het Engelennetwerk reikte ver. Hoewel de projecten voornamelijk in de Verenigde Staten waren geconcentreerd, verstrekten ze ook subsidies aan buitenlandse organisaties. Voorbeelden van de projecten van de organisatie zijn onder meer de Oprah Winfrey Leadership Academy School for Girls en andere educatieve initiatieven voor kinderen over de hele wereld.

In 2010 werd aangekondigd dat de organisatie zou ontbinden zodra alle fondsen verspreid waren en geen donaties meer zou accepteren.

De Oprah Winfrey Foundation

Oprah Winfrey beheert exclusief de Oprah Winfrey Foundation. De stichting verstrekt subsidies aan non-profitorganisaties. Oprah Winfrey gebruikt haar persoonlijke geld om de subsidies te financieren, die projecten helpen die van bijzonder belang zijn voor mevrouw. Winfrey, inclusief onderwijs, leren en leiderschapsontwikkeling.

De organisatie accepteert geen donaties of subsidieaanvragen. In plaats daarvan kiest Oprah Winfrey goede doelen en schenkt ze speciale schenkingen via haar particuliere stichting, waarbij miljoenen dollars aan subsidies worden gegeven aan non-profitorganisaties. De stichting beschikt over ruim $190 miljoen aan activa en fondsen.

De Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation

Opra
Opra

Deze stichting is opgericht om exclusief geld te verstrekken voor de exploitatie van de Leadership Academy for Girls in Zuid-Afrika. Oprah Winfrey begon deze school in januari 2007. Donateurs kunnen via hun website doneren aan deze stichting. De stichting is opgericht om geld te geven aan speciale projecten of om reparaties en verbeteringen aan gebouwen uit te voeren.

Andere goede doelen en speciale projecten van Oprah Winfrey

Het is dankzij deze stichtingen dat Oprah haar liefdadigheidsarm over de hele wereld kon uitstrekken. De goede doelen van Oprah Winfrey ondersteunen een verscheidenheid aan organisaties, vooral gericht op Afro-Amerikanen en mensen die verarmd zijn. Hier een paar andere goede doelen waaraan ze heeft bijgedragen en ondersteund via haar stichtingen.

O Ambassadeurs

O Ambassadors was een schoolprogramma dat kinderen wilde aanmoedigen om te geven en te handelen namens hun leeftijdsgenoten in onderontwikkelde landen.

De Amerikaanse Dream Academy

De US Dream Academy is een nationaal naschools programma dat probeert te werken met kinderen waarvan één ouder (meestal een vader) in de gevangenis zit. Het doel is om de cyclus van opsluiting te doorbreken. In 2006 schonk Oprah bijna een miljoen dollar, en volgens financiële rapporten is zij een van hun grootste supporters.

Een verschil maken

Met een focus op filantropie, vrijwilligerswerk en het maken van een verschil in de wereld heeft Oprah Winfrey aangetoond hoeveel verandering één individu teweeg kan brengen. Door een aanzienlijk deel van haar inkomen te besteden aan liefdadigheidsinitiatieven, geeft mevrouw Winfrey een voorbeeld dat velen kunnen volgen.

Aanbevolen: