Gratis optelgrafieken voor eenvoudige wiskunde

Inhoudsopgave:

Gratis optelgrafieken voor eenvoudige wiskunde
Gratis optelgrafieken voor eenvoudige wiskunde
Anonim
Kind dat cijfers toevoegt aan een gedrukt wiskundeblad met huiswerk
Kind dat cijfers toevoegt aan een gedrukt wiskundeblad met huiswerk

Als kinderen zich voor het eerst in de troebele wateren van de toevoeging wagen, kan het een uitdaging zijn. Door kinderen visuele hulpmiddelen en geheugensteuntjes te geven, kunnen ze het proces zien. Ontvang een reeks gratis afdrukbare optelgrafieken die u kunt gebruiken met uw kleine leerlingen.

Afdrukbare basistoevoegingstabel

Optelling is het eerste elementaire wiskundeprincipe dat leerlingen leren. Daarom kan het in het begin lastig zijn om te begrijpen hoe je twee getallen bij elkaar optelt. Het vergt veel geduld en oefening voordat ze de optelprincipes onder de knie krijgen. Gebruik dit diagram met uw kinderen om het basisbegrip van optellen uit te leggen. Ze kunnen het ook gebruiken als referentie bij het maken van hun eerste wiskundeproblemen.

Om dit aanvullingsblad te krijgen, hoeft u het alleen maar te downloaden en af te drukken. Je kunt deze tutorial gebruiken als je vragen hebt.

Tips voor het gebruik van de afdrukbare basisoptellingstabel

Het basisoptelschema spreekt voor zich. Het biedt alle vergelijkingen en antwoorden voor de getallen 1-12. Hier zijn echter een paar tips om dit in je wiskundetijd op te nemen.

  • Beloop samen het hele raster en markeer de patronen binnen elk nummer.
  • Bekijk hoe ze voor elk probleem "vooruit tellen".
  • Wijs erop dat als je de getallen in de vergelijking omdraait, je dezelfde som krijgt.
  • Lamineer de tabel zodat de leerlingen deze als referentie kunnen gebruiken bij het invullen van de eerste wiskundewerkbladen.

Toevoegingsraster om af te drukken voor begrip van getallen

Het afdrukbare optelraster is een andere versie van het basisraster. In plaats van hun nummer via een lijst te vinden, zoeken ze echter het eerste getal bovenaan het raster en volgen dit tot aan het tweede getal in de vergelijking. Optelgrafieken zijn superhandig bij het invullen van werkbladen met meerdere optelproblemen. Het biedt ook een solide visueel hulpmiddel voor hoe de cijfers bovendien stijgen.

Tips en trucs voor het gebruik van het optellingsraster in de klas

Het optellingsrasterdiagram is iets interactiever voor leerlingen. Bekijk enkele tips voor het gebruik van dit raster met leerlingen.

  • Wijs op het toevoegingsteken, de bovenste cijfers en de zijnummers. Laat de leerlingen zien hoe de twee getallen samenkomen en de som vormen.
  • Laat de leerlingen opmerken hoe de getallen verschillende patronen over en weer vormen. De cijfers zijn bijvoorbeeld allemaal hetzelfde op de diagonaal.
  • Zet een opgave op het bord en laat de leerlingen een markeerstift of vinger gebruiken om het raster naar het antwoord te traceren.
  • Maak het gebruik van het raster leuk en gemakkelijk door opgaven te geven en de leerlingen het antwoord op het raster te laten markeren. Geef kleine prijzen of punten.
  • Geef leerlingen een gelamineerd raster om als rekenhulpmiddel te bewaren.

1-100 Raster voor geavanceerde toevoeging

Als leerlingen de basisoptelling onder de knie krijgen, gaan ze werken met getallen met dubbele cijfers. Omdat ze de basisgrafieken niet meer kunnen gebruiken, kan geavanceerde toevoeging ingewikkelder worden. U kunt ze echter wel voorzien van een 100-raster als visueel hulpmiddel bij het optellen van getallen. Dit raster bevat 1 tot 100 in rasters van 10 cijfers.

Het 100-diagram gebruiken voor geavanceerde wiskunde

Een 100-raster is vrij eenvoudig voor geavanceerde optelling met bedragen kleiner dan of gelijk aan 100. Probeer deze tips uit om een 100-raster met je klas te gebruiken.

  • Laat leerlingen zien hoe ze kunnen beginnen met hun eerste cijfer en kunnen optellen tot hun antwoord.
  • Wijs aan hoe de getallen met tientallen naar beneden in het diagram en met eenheden over het diagram lopen.
  • Demonstreer hoe je het tweede getal in de optellingsvergelijking kunt ontleden in 10s en 1s om langs het raster te bewegen.
  • Voor gevorderde optelleerlingen: laat ze zien hoe ze de getallen kunnen herschikken, zodat ze eerst met het grotere getal op het raster beginnen.

Individuele opteltabeldiagrammen voor 1 tot 12

Wanneer je voor het eerst met jonge leerlingen in aanraking komt, kan het nuttig zijn om tellers met leerlingen te gebruiken. Dit kunnen stippen, blokken, appels, speelgoed, enz. zijn. Met de tellers kunnen ze de ene reeks cijfers in combinatie met de andere visualiseren. Door de tellers in verschillende kleuren te hebben, krijgen de studenten een duidelijke visuele weergave, waardoor ze het concept kunnen begrijpen. De individuele optelgrafieken zijn perfect om leerlingen te helpen de optelling op een visuele manier te begrijpen. Probeer voor deze grafieken een paar tips om het leren te verbeteren.

Individuele optelgrafieken gebruiken

  • Plaats de printables in de kamer. Laat de leerlingen werkelijke tellers gebruiken die overeenkomen met die op het diagram om de vergelijkingen te maken.
  • Ga door elke verschillende vergelijking en analyseer hoe optelling de som verandert.
  • Maak een aanvullingsboekje met behulp van de printables, zodat leerlingen een uitgebreid leerpakket hebben.
  • Bedek de antwoorden en laat de leerlingen de vergelijkingen op de individuele printables oplossen.
  • Leg bouwpapier over de vergelijking en laat de leerlingen de vergelijkingen opschrijven met behulp van de tellers.

Tips en hulpmiddelen voor lestoevoeging

Hoewel diagrammen handig zijn voor het leren van toevoegingen, wil je toch ook een paar andere hulpmiddelen voor het leren van wiskunde tot je beschikking hebben. Houd deze tips in gedachten wanneer u optellen onderwijst.

  • Leer leerlingen verschillende methoden voor aftrekken, zoals een tienenkader, een afbeelding tekenen of een getallenlijn gebruiken.
  • Gebruik optelrijmpjes om leerlingen te helpen de optelfeiten te onthouden.
  • Gebruik de lege, afdrukbare optelsjablonen hierboven, zodat kinderen hun kennis van optellen kunnen oefenen.
  • Speel kaartspellen met toevoegingen om hun vaardigheden op een leuke manier te vergroten.
  • Geef wiskundige vingertrucs voor snelle oplossingen voor problemen.
  • Focus op één specifiek toevoegingsfeit tegelijk. Concentreer u bijvoorbeeld op het toevoegen van één voor een week, ga dan verder met twee, enzovoort.
  • Voeg interactieve en online games toe om het proces leuker te maken.

Ontvang een afdrukbaar optelschema

Als je ziet hoe wiskunde werkt, klikt het concept bij kinderen. Of je ze nu laat zien hoe je twee appels aan twee bananen toevoegt of hoe je twee van de vier snoepjes wegha alt, door wiskunde in actie te zien, blijft de les hangen. Druk een reeks optelgrafieken af die uw kinderen op hun bureau kunnen bewaren, zodat ze het optellen kunnen leren, begrijpen en onder de knie krijgen. Zodra uw kind het optellen onder de knie heeft, gaat u verder met aftrekkingsgrafieken, vermenigvuldigingsgrafieken en meer.

Aanbevolen: