Antieke poppenhuizen: de schoonheid van miniatuurontwerp

Inhoudsopgave:

Antieke poppenhuizen: de schoonheid van miniatuurontwerp
Antieke poppenhuizen: de schoonheid van miniatuurontwerp
Anonim

De vreugde van vintage en antieke poppenhuizen

Afbeelding
Afbeelding

Antieke poppenhuizen zijn er in allerlei stijlen, en veel speciale poppenhuizen kunnen behoorlijk waardevol zijn. Leer meer over enkele van de meest opmerkelijke fabrikanten van oude poppenhuizen en bezichtig enkele zeer bijzondere voorbeelden.

Bliss antiek poppenhuis

Afbeelding
Afbeelding

Volgens Sondra Krueger, poppenhuisverzamelaar en eigenaar van Sondra Krueger Antiques, was Bliss Manufacturing Company het oudste Amerikaanse bedrijf dat poppenhuizen maakte. Bliss, opgericht in Pawtucket, R. I. in 1832, staat bekend om het maken van houten poppenhuizen bedekt met bedrukt papier. Je kunt een Bliss-poppenhuis herkennen omdat de naam vaak in reliëf op de deur staat. Dit Bliss Bow Front-poppenhuis is gemaakt in 1895. Krueger schat de waarde van dit huis op $ 4.500.

Bliss Bow Front poppenhuis interieur

Afbeelding
Afbeelding

Als het om de waarde van een poppenhuis gaat, zijn de staat en details van het interieur net zo belangrijk als de buitenkant van het huis. In het geval van het Bliss Bow Front poppenhuis is de binnenkant licht en vrolijk met prachtige details. Het behang is nog steeds felgekleurd en de aandacht voor detail zie je terug in de schoorsteenmantel. Elke individuele tegel is vertegenwoordigd.

Bliss Keyhole poppenhuis

Afbeelding
Afbeelding

Een van de grote charmes van 19e-eeuws speelgoed, inclusief antieke poppenhuizen, is het fijne vakmanschap. Het gedraaide hout op de veranda en de details in de ramen en deur van dit kleinere poppenhuis zijn van klassieke Bliss-kwaliteit. Grootte heeft invloed op de waarde, en als alle andere factoren gelijk zijn, zijn grotere poppenhuizen meer waard dan kleinere. Krueger schat de waarde van dit kleinere Bliss-poppenhuis op ongeveer $ 2.400.

Bliss Brandweerkazerne Poppenhuis

Afbeelding
Afbeelding

Zeldzaamheid is een andere belangrijke factor in de waarden van antieke poppenhuizen. Deze brandweerkazerne uit circa 1900 is vrij zeldzaam, en de brandweerwagen die je erbij ziet is nog zeldzamer. Je kunt de alarmbel in de toren nauwelijks zien. Krueger schat de waarde van de brandweerkazerne en de wagen samen op $ 2.900.

C. Hacker antiek poppenhuis

Afbeelding
Afbeelding

Bliss is niet de enige bekende poppenhuisfabrikant. Christian Hacker was een Duits speelgoedbedrijf dat van 1835 tot 1927 houten poppenhuizen maakte. Veel van hun ontwerpen waren drie verdiepingen en hadden een mansardedak. Dit Christian Hacker-huis heeft erkers en komt uit op vier kamers. Veel Christian Hacker-poppenhuizen zijn aan de onderkant voorzien van een label.

C. Hacker antiek poppenhuis interieur

Afbeelding
Afbeelding

Het interieur van dit huis heeft vier kamers en voor elke kamer een ander behang. De ramen zijn voorzien van vitrages en zonneschermen. De ingewikkelde details en de algehele staat van het poppenhuis maken het bijzonder waardevol. Krueger schat de waarde van dit huis op $ 5.900.

Hacker-poppenhuis met lift

Afbeelding
Afbeelding

Hier is nog een klassiek voorbeeld van een Christian Hacker-poppenhuis. Dit ongelooflijke antieke poppenhuis wordt compleet geleverd met een uurwerklift die verborgen is achter twee deuren in het huis. De aandacht voor detail is ongelooflijk - zelfs de plafonds zijn geschilderd. De poppenhuizen van Christian Hacker hadden vaak ingebouwde kasten en een fornuis in de keuken. De geschatte waarde van dit prachtige huis is volgens Krueger $ 5.900.

Gottschalk poppenhuis met drie verdiepingen

Afbeelding
Afbeelding

Gottschalk was een ander bekend Duits bedrijf. Dit huis is drie verdiepingen hoog met in totaal negen kamers. Elke kamer is prachtig gedetailleerd met behang, verlichtingsarmaturen en vloeren. Sommige kamers hebben wandklokken. In elke kamer staat meubilair. Dit voorbeeld heeft meerdere factoren die het bijzonder waardevol maken. De zeldzaamheid, het grote formaat, het prachtige vakmanschap en de uitstekende staat zorgen er volgens Krueger voor dat het een geschatte waarde heeft van ongeveer $ 19.500,- volledig gemeubileerd.

Interieur van het Gottschalkhuis

Afbeelding
Afbeelding

Binnenin biedt het Gottschalk-huis een schat aan kleine details en prachtig vakmanschap. Elke kamer heeft behangen muren, miniatuurportretten, karpetten, echte gordijnen en meer. Hier is het huis geopend, zodat je de prachtige details in elke kamer kunt zien.

Gottschalk Salon

Afbeelding
Afbeelding

Je moet goed kijken om de details die kunnen bijdragen aan de waarde van antieke poppenhuizen echt te waarderen. Dit is een afbeelding van de woonkamer van het vorige huis. Let op de gesjabloneerde piano en het prachtige vloerkleed op de vloer, evenals de sierlijke klok en het sierwerk rond de deuropening.

Gottschalk Nationale Garde

Afbeelding
Afbeelding

Gottschalk maakte ook andere ongelooflijk gedetailleerde poppengebouwen. Het gebouw van de Nationale Garde is net zo gedetailleerd als alle huizen. Let op het metselwerk en de gedraaide kolommen op dit prachtige antieke exemplaar. Het gebouw opent in twee richtingen. Krueger schat de waarde van dit antieke speelgoedhuis op $ 12.500.

Poppenhuis met opbergruimte

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel veel oude poppenhuizen vrijstaand zijn, zijn er ook ontwerpen die kunnen worden opgevouwen om ze op te bergen. Dit poppenhuis is in 1922 gemaakt door Albin Schönherr. Je kunt hem volledig uit elkaar halen en de onderdelen opbergen in het vak waar hij op zit. Krueger schat de waarde van dit unieke huis op $ 2.900.

Antieke poppenhuispoppen

Afbeelding
Afbeelding

Antieke poppenhuizen bieden een fascinerende blik op de levens van mensen uit het verleden, maar ze zijn nog maar het begin. Je kunt je poppenhuis inrichten met antieke miniatuurmeubels en poppenaccessoires, en je kunt zelfs antieke porseleinen miniatuurpoppen vinden om erin te "leven". Dit is een prachtige hobby die volop mogelijkheden biedt om een mooie en waardevolle collectie op te bouwen.

Aanbevolen: