Hoe je voor volwassen haar zorgt

Inhoudsopgave:

Hoe je voor volwassen haar zorgt
Hoe je voor volwassen haar zorgt
Anonim
senior zakenvrouw met kort haar
senior zakenvrouw met kort haar

Naarmate mensen ouder worden, wordt het haar dunner, droger en zwakker. U hoeft zich geen zorgen te maken, er zijn genoeg manieren om het vocht, het volume en de kracht van uw haar te vergroten.

Dunner haar

Mannen en vrouwen kunnen zowel dunner wordend haar als haaruitval ervaren naarmate ze ouder worden. De meeste mensen melden dat ze rond hun vijftigste en zestigste veranderingen in hun haar opmerken. Medicijnen, infecties, problemen met de schildklier, trauma en ziekten kunnen allemaal haaruitval beïnvloeden.

ArtNaturals Hydraterende en roosverlichtende dagelijkse shampoo met arganolie en keratine
ArtNaturals Hydraterende en roosverlichtende dagelijkse shampoo met arganolie en keratine

Als je haar dunner wordt, probeer dan deze producten voor een volumeboost:

  • L'Oreal EverStrong Thickening Shampoo kost ongeveer $ 8 en wordt hoog gewaardeerd voor het verbeteren van het uiterlijk van dunner wordend haar en het toevoegen van volume en kracht aan je lokken. Het is sulfaatvrij en werkt zacht op beschadigd haar. Gebruik het samen met hun verdikkende conditioner, die ook ongeveer $ 8 kost.
  • Rogaine maakt een door de FDA goedgekeurd schuim voor mannen en vrouwen dat tot 25 procent haarhergroei biedt. Beide schuimen zijn ongeparfumeerd en kosten ongeveer $ 27. Om dit product te gebruiken, verdeelt u uw haar en masseert u tweemaal daags een halve dop schuim in uw hoofdhuid. De site vermeldt dat het ongeveer vier maanden duurt voordat je merkbare resultaten ziet.
  • Art Naturals maakt een organische shampoo op basis van arganolie die helpt bij de haargroei. Het kost ongeveer $ 27 en helpt niet alleen bij het behouden van een gezonde hoofdhuid, maar voorkomt ook dat haar uitv alt met DHT-blokkers. Samen met andere ingrediënten gebruikt Art Naturals cafeïne om de haargroei te stimuleren. Dit product is veganistisch, dierproefvrij en sulfaatvrij.

Haarbreuk

Haar kan afbreken als je droge lokken, overbehandeld haar of gezondheidsproblemen zoals schildklierproblemen en lupus hebt. Er zijn verschillende manieren waarop je je haar gehydrateerd kunt houden en voorkomen dat het breekt.

Redken Extreme Shampoo 10,1 oz
Redken Extreme Shampoo 10,1 oz
  • Redken Extreme-shampoo kost ongeveer $ 35 voor een fles van 350 ml. Met gespecialiseerde ingrediënten wil dit product breuk voorkomen en het haar versterken. Gebruik het samen met hun Extreme conditioner, die ongeveer $ 40 kost en ervoor zorgt dat beschadigde punten er gezonder uitzien.
  • Carol's Daughter Repairing Anti-Breakage spray is vrij van alcohol, parabenen, kunstmatige kleurstoffen en petroleum. Het kost ongeveer $ 24 en gebruikt monoi-olie en kokoswater om beschadigd haar te herstellen en breuk te voorkomen. Om dit product te gebruiken, goed schudden en op de hoofdhuid en punten sprayen.

Hoofdhuiddroogheid

Hoofdhuid kan droog worden naarmate mensen ouder worden, omdat er doorgaans minder olie wordt geproduceerd. Zonnebrand, harde wind en hitte kunnen ook een droge hoofdhuid veroorzaken.

Marokkaanseolie Haaroliebehandeling Origineel,
Marokkaanseolie Haaroliebehandeling Origineel,
  • Shine Spray van Original Moxie kost ongeveer $ 22 en helpt droog haar en hoofdhuid gehydrateerd te houden met een lichtgewicht oliespray. U kunt dit product naar behoefte gebruiken op nat of droog haar. Je kunt het ook gebruiken om fly-aways te verwijderen door het product tussen je handpalmen te wrijven en op je wortels aan te brengen.
  • Caviar Anti-Aging pre-shampoo behandeling van Alterna werkt uitstekend als intensieve behandeling voor droog haar en hoofdhuid. Laat dit product één keer per week vijf tot vijftien minuten intrekken voordat u onder de douche springt.
  • Morrocan Oil Dry Scalp Treatment is een geconcentreerde formule die de droge en schilferige hoofdhuid behandelt. Het verlicht ook jeuk en irritatie. Het kost ongeveer $ 38. Je brengt het aan door het haar in vier secties te verdelen en er een paar druppels van het product in te masseren. Laat het vijf tot tien minuten inwerken en spoel het daarna uit.

Behoud en verbeter uw kleur

Of je nu je grijs hebt omarmd, of je haar aan het kleuren bent, het gebruik van de juiste producten kan ervoor zorgen dat je kleur langer meegaat en er glanzend uitziet.

Matrix Totaalresultaat So Silver Shampoo
Matrix Totaalresultaat So Silver Shampoo
  • Gebruik Matrix Total Results So Silver shampoo om te voorkomen dat uw haar koperachtig of vergeeld wordt. Het kost ongeveer $ 25 en voegt ook helderheid toe aan dof haar.
  • Madison Reed Color Reviving Hair Gloss voegt glans toe en versterkt vervaagde kleuren, waardoor je langer door kunt gaan voordat je haar weer gekleurd wordt. Om te bestellen, kiest u uw haarkleur en welke problemen u probeert te elimineren. De site koppelt u vervolgens aan het juiste product. Eén tube kost ongeveer $ 30.

Hittebescherming

Hitte van de zon of stylingtools kunnen grote schade aanrichten aan volwassen haar. Zorg ervoor dat u producten gebruikt die het beste aansluiten bij uw huidige behoeften.

Oscar Blandi Dry Heat Protect-haarlak
Oscar Blandi Dry Heat Protect-haarlak
  • Living Proof Restore Instant Protection biedt hittestyling en UV-bescherming. Het voegt ook glans toe, houdt het wegvliegen onder controle en is veilig voor chemisch behandeld en gekleurd haar. Het kost ongeveer $ 26.
  • Oscar Blandi Heat Protect Spray kost ongeveer $ 24, en je kunt het op droog of vochtig haar gebruiken. Het helpt het haar te beschermen tegen hete stylingtools, geeft glans en voorkomt breuk.

Tips en trucs

Naast het gebruik van geweldige producten, wil je misschien ook overwegen om gezond haar te behouden.

  • Warmte kan je haar uitdrogen en meer schade aan dun, zwak of beschadigd haar veroorzaken, dus beperk het föhnen, steil strijken en krullen van je haar. Als je heet gereedschap moet gebruiken, zet dan het vuur laag.
  • Draag een hoed als je buiten bent om je hoofdhuid en haar te beschermen tegen schade door de zon en harde wind.
  • Probeer je haar niet te borstelen als het nat is, omdat dit kan trekken en uiteindelijk de haarlokken kan breken. Als je het moet borstelen terwijl het nat is, gebruik dan een ontwarrende spray.
  • Beperk het kleuren en bewerken van je haar, aangezien behandelingen uitdroging en schade kunnen veroorzaken.
  • Bij droog haar dat breuken vertoont, beperk je het wassen van je haar tot een paar keer per week, zodat je hoofdhuid zijn natuurlijke oliën kan behouden.
  • Gebruik altijd een beschermende spray voordat u heet gereedschap gebruikt.
  • Als je tijd in de zon doorbrengt, geef je haar dan een spray met een UV-beschermende spray.
  • Laat de conditioner vijf tot tien minuten in je haar zitten voor extra hydratatie.

Gezond volwassen haar behouden

Haar verandert naarmate mensen ouder worden. Het aanpassen van uw producten aan uw behoeften kan helpen bij haaruitval, schade, uitdroging en breuk. Als u daartoe in staat bent, kunt u producten uitproberen, zodat u de producten kunt vinden die het beste bij u passen.

Aanbevolen: