Voorbeeldcontract voor een thuiswonend volwassen kind

Inhoudsopgave:

Voorbeeldcontract voor een thuiswonend volwassen kind
Voorbeeldcontract voor een thuiswonend volwassen kind
Anonim
Ouders praten met zoon aan tafel met laptop thuis
Ouders praten met zoon aan tafel met laptop thuis

Als een volwassen kind weer naar huis verhuist, kan het een prachtige, leuke ervaring zijn. De bende is weer samen onder één dak! De regeling kan echter ook enkele wegversperringen voor familierelaties opwerpen, wat stress, chaos en negatieve gevoelens kan veroorzaken. Om dit laatste te helpen voorkomen, kan het voor gezinnen nuttig zijn om een thuiswonend contract voor volwassen kinderen in te voeren, zodat iedereen in huis weet wat er van hen wordt verwacht.

Waarom contracten nodig zijn voor thuiswonende volwassen kinderen

Het is een goed idee om een contract af te sluiten voor een thuiswonend volwassen kind, omdat dit duidelijke en consistente verwachtingen schept. Als uw kind weer thuis is en beweert volwassen te zijn, maar zich niet als een volwassene gedraagt, is het de hoogste tijd om een contract in te voeren met verwachtingen, richtlijnen en consequenties. Denk na over wat u wilt van uw volwassen kind terwijl het bij u woont, en verwerk die zaken in een gedrukt contract zoals hieronder weergegeven. Contracten afdrukken kan eenvoudig worden gemaakt door een handleiding voor Adobe-printables te gebruiken.

Laat geen grijs gebied achter

Houd het contract heel zwart-wit. Alles wat daar binnenkomt, moet expliciet zijn, zodat er geen grijze gebieden bestaan. Schrijf contractonderdelen uit zodat alle partijen ze kunnen begrijpen. Vermijd taalgebruik als:

  • Kom op een fatsoenlijk uur thuis.
  • Bijdragen aan de boodschappenrekening.
  • Hulp bij tuinwerk.

Het soort taalgebruik hierboven laat veel speelruimte, en contracten moeten ijzersterk van aard zijn. Vervang dergelijke verzoeken door:

  • Zorg dat je van zondag tot en met donderdag om 12.00 uur in huis bent en op vrijdag en zaterdag om 02.00 uur.
  • Als je 's avonds niet naar huis gaat, breng je ouders dan vóór 12.00 uur op de hoogte.
  • Doneer vóór de 1e van de maand $ 200 per maand voor boodschappen en papierproducten.
  • Maai en kant het gazon op zaterdag of zondag. Bij een dienstverband in het weekend dienen de tuinwerkzaamheden uiterlijk dinsdag om 19.00 uur te zijn afgerond.

Contracten helpen bij het leren van onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid

Je gebruikt geen contract om het leven van je kind onaangenaam of moeilijk te maken. Je creëert regels en grenzen voor hen, zodat ze verantwoord kunnen blijven leven buiten jouw vier muren. Als volwassen kinderen weten wat er van hen wordt verwacht, kunnen ze vaardigheden oefenen zoals tijd- en geldbeheer. Ze verdienen respect en vergroten hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Contracten zijn bedoeld om verantwoordelijkheid bij volwassen kinderen te bevorderen en hen te leren hoe ze zich de rest van hun leven moeten gedragen.

Volwassen kinderen verantwoordelijk houden

Verantwoordelijkheid is een belangrijk aspect van volwassenheid. Mensen zijn om allerlei redenen van je afhankelijk, en je moet het voor anderen doen, niet alleen voor jezelf. Contracten creëren verantwoordelijkheid voor volwassen kinderen die die stap niet zelfstandig zetten. Zodra ze consistent verantwoordelijkheid kunnen tonen via hun thuiscontract, zullen ze deze vaardigheid beter kunnen overbrengen naar de werkomgeving, een onafhankelijke leefomgeving of persoonlijke relaties.

Contracten benadrukken ook het respect dat volwassen kinderen hebben voor hun ouders. Ze respecteren hun wensen en regels met betrekking tot het huis van hun ouders wanneer ze ervoor kiezen om aan de contractvereisten te voldoen.

Welke contracten voor volwassen kinderen kunnen omvatten

Wat er in een contract staat voor een volwassen kind dat in de woning van zijn ouders woont, is uiteindelijk een zaak van de ouders die eigenaar zijn van het huis. Hoewel ouders alle verwachtingen kunnen opstellen die zij gepast achten, hebben contracten die enige inbreng van het volwassen kind bevatten en die in samenwerking tot stand zijn gekomen, een betere kans op succes op de lange termijn. Overweeg om de volgende elementen in uw contract op te nemen:

  • Klusjes die rond de woning moeten worden uitgevoerd
  • Financiële bijdragen van het volwassen kind
  • Beperkingen en verwachtingen met betrekking tot het privé-eigendom van het volwassen kind
  • Richtlijnen voor het gebruik van het gezinsvoertuig
  • Gastbeperkingen en -rechten
  • School- en werkgelegenheidsverwachtingen
  • Boetes en ontslaggronden
Het gamen van een jongen wordt onderbroken door het stofzuigen van zijn moeder
Het gamen van een jongen wordt onderbroken door het stofzuigen van zijn moeder

Ontmoeting van weerstand tegen het contract

Als uw volwassen kind een goed leven heeft geleid onder uw dak, uw eten heeft gegeten, de hele dag heeft geslapen, bij vrienden is gebleven en in uw auto heeft gereden, is de kans zeer groot dat dat niet zo zal zijn blij met de introductie van een contract. In hun ogen zal het contract voor hen meer werk en minder vrijheden betekenen. Wees niet verbaasd als je volwassen kind de volgende vechtwoorden jouw kant op gooit.

Vallen onder vuur: vergelijkingen en beschuldigingen

" Maar Kari's moeder laat haar thuis wonen en laat haar niets betalen!"

" Waarom moet ik boodschappen doen? Ik eet nauwelijks! Mike's moeder maakt elke avond eten voor hem."

Goed voor de ouders van Kari en Mike. Ze doen de dingen op hun manier in hun huis. Uw kind heeft waarschijnlijk vrienden die bij hun ouders wonen, en die gezinnen hebben waarschijnlijk andere regelingen dan uw gezin. Wees erop voorbereid dat uw kind deze waargenomen utopische arrangementen ter sprake brengt en in uw gezicht gooit. Laat de vergelijkingen en beschuldigingen u niet afhouden van uw einddoel: het creëren van een gezonde en productieve omgeving waarin u zich op uw gemak voelt en waarin uw volwassen kind op weg is naar volledige onafhankelijkheid. U wilt dat uw kind het kippenhok bestuurt met de vaardigheden en hulpmiddelen om in zijn levensonderhoud te voorzien. De ouders van Mike en Kari krijgen een huisgenoot voor het leven als ze het leven thuis te comfortabel maken.

Weerstand en het overtreden van regels

Regels stuiten vaak op weerstand. Uw kind zal deze nieuwe verplichtingen die u hem heeft opgelegd waarschijnlijk niet leuk vinden, vooral als hij nog niet volwassen genoeg is om te zien dat het allemaal in zijn voordeel is. Verwacht enige weerstand en uitdaging in de vroege stadia van het contract. Deze nieuwe regeling zal wat groeipijnen met zich meebrengen, en wanneer aspecten van het contract worden gemeden, moeten privileges worden ingetrokken.

Actie en consequentie zijn cruciaal voor alle kinderen, maar vooral voor volwassen kinderen die een wereld gaan betreden die hen niet de helft van de genade zal tonen die jij doet als ze een regel overtreden. Als je niet ingaat op het overtreden van regels en weerstand met betrekking tot het contract en de verwachtingen voor het leven onder je dak, dan bewijs je ze op de lange termijn een slechte dienst.

Blijf neutraal en kalm

Als de dingen zijwaarts gaan tijdens de bespreking van het contract, en uw kind emotioneel opgewonden en geïrriteerd raakt, blijf dan kalm en neutraal. Zorg ervoor dat uw toon geen weerspiegeling is van de stress, frustratie en angst die u mogelijk voelt, en maak gebruik van uw houding. Zorg ervoor dat uw handen niet tot vuisten zijn gebald en dat uw armen niet over elkaar zijn geslagen. Bekijk deze uitwisseling vanuit een zakelijk perspectief. Ja, dit is uw kind, uw baby, maar u wilt dat zij dit contract net zo serieus nemen als een contract in de werkomgeving. Geef met uw toon en houding het goede voorbeeld van hoe u wilt dat de bespreking van het contract verloopt.

Bij het invoeren van een contract voor een volwassen kind, blijf standvastig en direct

Als u een gezinscontract aan uw volwassen kind presenteert, blijf dan standvastig en direct. Draai niet om de struiken heen en wankel niet wanneer u weerstand, woede of pijn ervaart. Presenteer uw verwachtingen en leg rustig uit wat er zal gebeuren als een onderdeel van het contract wordt verbroken.

Kies ervoor om het nieuwe contract te bespreken op een tijdstip dat voor alle betrokkenen werkt. Kies er niet voor om de basisbeginselen door te nemen vlak voordat een van jullie de deur uitloopt of tijdens een tijd van drukte in huis. Zorg ervoor dat u uw kind voldoende tijd geeft om het contract te verwerken en er vragen over te stellen. Hoe meer duidelijkheid vooraf kan worden verkregen, hoe beter.

Heb een plan als het contract mislukt

Zorg ervoor dat uw contract rekening houdt met de mogelijkheid van mislukking. Wanneer u een contract voorlegt aan uw volwassen kind, bestaat het risico dat hij/zij de gelegenheid niet aangrijpt, en wordt u gedwongen een aantal ongemakkelijke beslissingen te nemen voor u beiden.

Als een contract mislukt en je besluit het te negeren, dan was het allemaal voor niets. Wanneer u het contract opstelt met de bepaling dat zij het huis moeten verlaten als de contractvereisten worden overtreden, moet u zich hieraan houden. Het zal moeilijk en zelfs verwoestend zijn om ze te zien vertrekken voordat ze volledig klaar zijn om voor zichzelf te zorgen, maar regels zijn regels en afspraken moeten worden nagekomen. Dat is een echte les die we moeten leren.

Soms is er een reden waarom het contract is verbroken, bijvoorbeeld middelenmisbruik of ernstige depressie. In het geval dat uw kind een van deze negatieve tegenslagen ervaart, probeer dan hulp te krijgen voordat het contract vastloopt en verbrandt. Als u onderliggende factoren opmerkt die van invloed zijn op hun vermogen om hun deel van de afspraak na te komen, wees dan een bondgenoot. Je kunt ze niet dwingen hulp te krijgen, maar je kunt ze wel de middelen en hulpmiddelen geven om zichzelf te helpen. Nu ze volwassen zijn, zullen ze het vanaf daar moeten overnemen.

Kom uit een plaats van liefde

Liefde is geen one size fits all emotie of actie. Afhankelijk van de persoon of de levensfase kan liefde er heel anders uitzien. De introductie van een contract moet voortkomen uit liefde, zij het harde liefde. Uw kind is een volwassene en leeft in een volwassen wereld met volwassen verantwoordelijkheden en verwachtingen. Er is minder ruimte voor de zoete, zachte koesterende liefde die je je kind toonde toen hij jong was. Je liefde zegt nu: ‘Kind, ik hou van je en wil het beste voor je, ook al wil je dat nu misschien niet voor jezelf. Als je zelf deze stap niet zet om te groeien, dan zal ik je helpen. "Het duwt uw kind in de goede richting, zodat het zelfverzekerd, productief en onafhankelijk kan leven. Het vermogen om dat te doen is een ongelooflijk geschenk, of hij het nu kan zien of niet.

Aanbevolen: