Huisdierveilige onkruidverdelger

Inhoudsopgave:

Huisdierveilige onkruidverdelger
Huisdierveilige onkruidverdelger
Anonim
Golden Retriever pup draait op gras
Golden Retriever pup draait op gras

Een huisdierveilige onkruidverdelger kan onkruid in uw gazon of tuin doden, maar zal uw harige vrienden geen pijn doen. Dergelijke onkruidverdelgers worden vaak gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zoals zout of suiker, of gebruiken zelfgemaakte behandelingen zoals kokend water om onkruid te doden.

Alternatieven voor commerciële onkruidverdelgers

Praat met de dierenarts van uw huisdier om uw zoektocht naar een onkruidverdelger te beginnen die veilig is voor huisdieren. Hij of zij kan u wellicht een paar veilige onkruidverdelgers aanbevelen voor gebruik op het gazon en in de tuin. Andere veilige manieren om onkruid in het gazon of de tuin te doden zijn:

  • Handmatig verwijderen: Hoewel dit misschien arbeidsintensief lijkt, is het eigenlijk de veiligste manier om onkruid te verwijderen. Als je maar een paar paardenbloemen in het gazon hebt, kun je een lange, dunne graafvork gebruiken om naar beneden te graven en de wortels te pakken (paardenbloemen hebben een lange penwortel). Lokaal onkruid in de bloemen- en groentebedden kan allemaal met de hand worden uitgetrokken. Het is veilig en het geeft je ook een goede oefening.
  • Water koken: Net als mensen en huisdieren sterft onkruid door kokend water. Dit is een goede methode om onkruid te doden dat tussen de scheuren in het trottoir, de oprit of het terras groeit. Kook gewoon water en giet het over het onkruid. Pas op dat u niets op uzelf morst!
  • Zout: Een beetje zout op onkruid is ook een huisdierveilige onkruidverdelger. Gebruik echter niet veel zout op bloem- of groentebedden; het zal ook planten doden die je wilt houden.

Maak je eigen spray

Paardenbloemen spuiten met zelfgemaakte onkruidverdelger
Paardenbloemen spuiten met zelfgemaakte onkruidverdelger

Voor mensen die graag een spray-on onkruidverdelger gebruiken, kun je je eigen huisdierveilige onkruidverdelger maken. Bezoek het Organic Materials Review Institute (OMRI) voor meer informatie over de juiste opties. De OMRI valideert dat meststoffen, herbiciden/ongediertebestrijdingsmiddelen en andere tuin- of tuinbouwproducten geschikt zijn voor biologisch leven en voedselproductie.

Onthoud dat sterke oliën, azijn en andere "veilige" natuurlijke producten irriterend kunnen zijn voor huisdieren. Een neus vol kruidnagelolie of azijn zal elk nieuwsgierig huisdier verrassen! Wees altijd voorzichtig bij het aanbrengen van welk product dan ook, zelfs biologische en natuurlijke producten, en houd huisdieren uit de behandelde gebieden totdat de substantie is opgenomen, afgewassen of verweerd.

Benodigdheden voor verschillende sprays

  • Mist spuitfles
  • Bowl
  • Ongeveer 2 kopjes kokend water
  • 1 kopje witte azijn
  • Druppels kruidnagelolie of citroenolie

Aanwijzingen voor azijnherbicide

Deze mix werkt het beste als je hem rond het middaguur onder een felle, brandende zon spuit. Dagelijks aanbrengen en na regen of water geven om ervoor te zorgen dat het op het onkruid blijft zitten.

  1. Meng het kokende water, de azijn en de geurige olie in de kom.
  2. Laat voldoende afkoelen om het in de plastic spuitfles te gieten zonder de fles te beschadigen.
  3. Spuit het mengsel rechtstreeks op onkruid en zorg ervoor dat je het niet op planten spuit die je wilt houden.

Kruidnagelolie Richtingen

Dit sterke en effectieve herbicide ruikt heerlijk en stoot knaagdieren af. Het recept is eenvoudig.

  1. Voeg 10 druppels etherische olie van kruidnagel toe aan een standaard spuitfles.
  2. Vul de fles met water.
  3. Spuit het onkruid dagelijks totdat de resultaten zichtbaar zijn.

Je kunt met wat creativiteit de verhouding tussen olie en water aanpassen. Experimenteer met verschillende concentraties. Verhoog de kruidnagelolie tot 20 druppels in de sterilisatiefles als het onkruid ongewoon robuust is.

Citroenolie-richtingen

Deze is erg krachtig. Wees voorzichtig, want de citroenolie versterkt de azijn. Het zal ook gewenste planten doden.

  1. Meng een kopje azijn met enkele druppels (ongeveer 8-10) citroenolie.
  2. Toevoegen aan één kopje water - de mix kan worden verdubbeld of verdrievoudigd.
  3. Spuit voorzichtig op het te verwijderen onkruid.

Commerciële huisdierveilige onkruidpreventie

Bezoek biologische kwekerijen om te zien wat er ook beschikbaar is. Arbico Organics, Planet Natural, Gardens Alive en Groworganic.com zijn gespecialiseerd in natuurlijke en veilige producten voor gazon- en tuinonderhoud. Sommige producten zijn veilig in gebruik (alle genoemde producten bevatten geen residu of toxische persistentie), maar huisdieren moeten na het aanbrengen uit de buurt van behandelde gebieden worden gehouden.

Niet-giftige opties, waarvan de meeste betaalbaar zijn in de prijsklasse van $20 tot $40 (afhankelijk van de gekochte maat), omvatten:

  • Orland's Safe-T Weed - Dit is een herbicide vóór opkomst. De maïsgluten zorgen ervoor dat onkruidzaden wortel schieten. Dit product is veilig voor het hele gezin en voor gevestigde aanplantingen in moestuinen en siertuinen.
  • Soil Mender Enhanced Vinegar RTU - Herbicide op azijnbasis (10%) op graanalcoholbasis dat geen chemische producten bevat. Het voorkomt en verwijdert breedbladige onkruiden en grassen zonder gevaarlijke resten.
  • Onderdruk Herbicide EC - Onkruidverdelger op basis van caprylzuur die in verschillende concentraties kan worden gebruikt, waardoor stapsgewijs onkruid kan worden verwijderd. Een zwakke oplossing behandelt opkomend onkruid en een sterkere (9%) mix pakt hardnekkige probleemplanten aan. Dit is een van de duurdere opties, ongeveer $ 100 voor een gallon.
  • Weed Zap - Intrigerend, van kruidenolie afgeleid herbicide dat invasief onkruid doodt zonder gevestigde houtachtige planten te beschadigen. Geweldig om te gebruiken in boomgaarden of rond probleemplekken, zoals die aan de voet van heggen.
  • AllDown - Krachtige onkruidverdelger op basis van azijn- en citroenzuur. Een niet-selectief herbicide dat een grote verscheidenheid aan breedbladige onkruiden en grassen bestrijdt. Verwijdert alleen planten waar de spray direct op wordt aangebracht. Trek persistente planten terug zonder residuproblemen.
  • IJZER X! Selectieve onkruidverdelger voor gazons - IRON X! roeit breedbladige soorten uit in gevestigde gazons (zal de grassen niet beschadigen, maar klavers doden). Verwijdert - Lamskwartieren, paardenbloem, viooltjes, korstmos, vogelmuur en andere breedbladige planten.
  • Weed Aside Herbicide Soap - Innovatieve zeep gemaakt met ammoniumvetzuur, niet-systemisch (kruipt niet in de wortelzone), contactherbicide dat grassen en andere onkruidsoorten (breedbladig - paardenbloem, klaverblad, klaver) elimineert en controleert, oxalis en nog veel meer). Veilig voor moestuinen en vlekt niet - ideaal voor het verwijderen van onkruid op stenen paden.

Andere overwegingen

Composteren en mulchen onderdrukken onkruid en brengen voedingsstoffen terug in de grond. Ze zijn zeker de moeite waard en zullen u belonen met een gezonde tuin en gazon. Landschapsweefsel, verspreid over een gebied en verankerd door het slaan van pinnen in de grond, onderdrukt onkruid. Snij door de stof, graaf een gat en plant bomen, struiken en vaste planten. Mulch bovenop de stof om een aangename uitstraling te creëren. Als er onkruid op de stof groeit, heeft het meestal zo weinig wortels dat je het gemakkelijk omhoog kunt trekken. Andere biologische gazononderhoudstechnieken kunnen ook helpen.

Redenen om een huisdierveilige onkruidverdelger te kiezen

De meeste onkruidverdelgers, pesticiden en meststoffen voor gazon en tuin worden gemaakt met behulp van door de mens gemaakte chemicaliën, waarvan sommige behoorlijk schadelijk zijn voor zowel levende organismen als het milieu als geheel. Ook al kan een product als acceptabel veilig worden beschouwd voor verkoop en gebruik op het gazon, het is niet waarschijnlijk dat het veilig is om het aan te raken of per ongeluk in te nemen. Giftige chemicaliën blijven in het milieu aanwezig en veel ervan worden afgebroken tot andere milieugevaarlijke materialen.

Als u ooit langs een huis bent gereden waar onlangs een commerciële toepassing van gazonbemesting of onkruidverdelger is geweest en u de witte of blauwe waarschuwingsvlaggen hebt gezien die door het bedrijf zijn geplaatst, herinnert u zich misschien dat die vlaggen doorgaans waarschuwen dat "chemicaliën zijn op dit gazon gebruikt; laat kinderen hier 24 uur niet spelen."

Wanneer kinderen of huisdieren het gazon of de grond aanraken waarop agressieve chemicaliën zijn aangebracht, worden de chemicaliën door de huid opgenomen. Kinderen en huisdieren raken hun handen of poten aan hun mond of ogen en nemen het gif direct op. Katten en honden kunnen het op hun pootjes oppakken en de onkruidverdelger er meteen aflikken. De meeste commerciële onkruidverdelgers voor gazons zijn niet veilig in de buurt van huisdieren.

Gebruik altijd uw gezond verstand

Zelfs veilige producten moeten met zorg en gezond verstand worden behandeld. Laat geen huisdieren toe op onlangs behandelde plekken. Zelfs azijn kan gevoelige plekken irriteren, vooral de ogen. Als u zich zorgen maakt of een tuinproduct veilig in de buurt van uw huisdier kan worden gebruikt, bel dan de fabrikant of praat met de dierenarts van uw huisdier. Als u denkt dat uw huisdier is vergiftigd door een tuinchemicaliën, zoek dan onmiddellijk hulp bij een gekwalificeerde dierenarts.

Aanbevolen: