Hoe maak ik een terrazzovloer schoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak ik een terrazzovloer schoon
Hoe maak ik een terrazzovloer schoon
Anonim
Close-upbeeld van terrazzovloeren
Close-upbeeld van terrazzovloeren

Hoe maak ik een terrazzovloer schoon? Omdat dit type vloer goedkoop, duurzaam en overal verkrijgbaar is, is deze vraag een veel voorkomende vraag. Als u weet hoe u deze vraag moet beantwoorden, kunt u uw terrazzovloer jarenlang helder en mooi houden, ongeacht aan welke slijtage deze wordt blootgesteld.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is een composietmateriaal van marmerchips en beton of hars dat wordt gecombineerd om gladde, luxueuze vloer- of aanrechtmateriaal te creëren dat de schoonheid van marmer op een meer betaalbare manier vastlegt. Terrazzo bestaat over het algemeen uit twee delen marmerchips en één deel bindmiddel (beton of hars), en er kunnen extra stukjes over het mengsel worden verspreid voor een nog gemarmer uiterlijk. Speciale mengsels van terrazzo kunnen ook parelmoer of abalone gebruiken voor verschillende verschijningsvormen.

Hoewel de marmerchips in terrazzo duurzaam zijn, is het bindmiddel poreuzer en gevoeliger voor vlekken, vooral bij vloeren. Cement is het meest poreuze materiaal, maar op een terrazzovloer kan een afwerkingsmiddel worden aangebracht dat de vloer helpt vlekken en vloeistofpenetratie te weerstaan. Dit wordt aanbevolen als preventieve maatregel om uw vloer er fantastisch uit te laten zien, maar de sealer moet regelmatig worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht om de vloer er als nieuw uit te laten zien. Was mag niet worden gebruikt om een terrazzovloer te coaten, omdat dit ervoor kan zorgen dat de vloer gevaarlijk glad wordt, en wasachtige opbouw zal de gepolijste glans van de vloer dof maken.

Het is belangrijk op te merken dat wanneer een terrazzovloer voor het eerst wordt gelegd, het enige tijd zal duren voordat het cement is uitgehard. Gedurende deze periode, die enkele dagen tot weken kan duren, kan de vloer van kleur veranderen of een gevlekt uiterlijk krijgen. Dit geeft geen vlekken en naarmate de vloer uithardt, wordt de kleur egaal.

Stappen om te beantwoorden Hoe maak ik een terrazzovloer schoon

natte vloerbord om een terrazzovloer schoon te maken
natte vloerbord om een terrazzovloer schoon te maken

Na verloop van tijd moeten zelfs de best onderhouden vloeren goed worden schoongemaakt. Terrazzovloeren zijn eenvoudig schoon te maken met een paar eenvoudige stappen:

  1. Veeg de vloer om los vuil, kruimels en ander vuil te verwijderen. Een droge dweil kan ook handig zijn als de vloer stoffig is.
  2. Gebruik gewoon water of een neutraal (noch zuur of alkalisch) schoonmaakmiddel, dweil de vloer nat en laat het schoonmaakmiddel enkele minuten op de vloer zitten om het vuil op te lossen. Het is belangrijk dat het gehele vloeroppervlak gedurende deze tijd nat blijft, anders droogt het losse vuil eenvoudigweg weer op de vloer.
  3. Spoel de vloer grondig af met schoon water, of gebruik een waterzuiger of wisser om het vuile water te verwijderen. Er kan meer dan één spoelbeurt nodig zijn om al het vuil te verwijderen.
  4. Als de vloer droog is, polijst u de vloer om de glans te herstellen.

Een professional inhuren

Als uw terrazzovloer zijn glans heeft verloren of vlekken vertoont die u niet met een eenvoudige reiniging kunt verwijderen, kan het verstandig zijn om een vloerrestauratiespecialist in te huren. Een professional kan niet alleen de sealer van de vloer verwijderen en opnieuw aanbrengen, maar kan ook het oppervlak van de vloer effectief polijsten met commerciële apparatuur om de oorspronkelijke glans te herstellen. Als u geen ervaring heeft met het reinigen van verschillende vloertypen, is het inhuren van professionele vloerreinigers een veilige manier om ervoor te zorgen dat uw vloer er op zijn best uitziet. Veel schoonmakers bieden gratis offertes aan of hebben een online prijslijst, zodat u kunt zien of hun diensten binnen uw budget passen.

Het schoonhouden

Wanneer u uw terrazzovloer schoonmaakt, is het belangrijk om een reiniger te gebruiken die speciaal voor de vloer zelf is ontworpen. Allesreinigers en zuren kunnen namelijk je vloer beschadigen.

Bona Steen-, tegel- en laminaatvloerreiniger

Bona is een terrazzovloerreiniger die werd aanbevolen door Flooring creations. Gesteund door 100 jaar schoonmaakerfgoed, is dit een reiniger op waterbasis die de GREENGUARD GOLD-certificering draagt.

  • Het gebruik van deze formule is net zo eenvoudig als spuiten en dweilen.
  • Het ontvangt 4,5 van de 5 sterren op Amazon en is een Amazon Choice-product. Het werd ook vermeld als een van de beste schoonmaakmiddelen door Home Flooring Pros.
  • De kosten bedragen ongeveer $ 8 voor een fles van 32 ounce.

Rejuvenate vloerreiniger

Rejuvenate biedt een vloerreinigingslijn die speciaal is ontworpen voor terrazzovloeren. Het is een neutrale reiniger die met verschillende opties wordt geleverd. Je kunt het gebruiken om je terrazzovloer schoon te maken, te beschermen en zelfs te herstellen.

  • Het is ontworpen voor frequent gebruik.
  • Er zijn geen speciale instructies, je hoeft alleen maar te spuiten en te dweilen.
  • Klanten beoordeelden dit met een solide 4,3 sterren op Amazon en 4 sterren op Home Depot. Veel klanten merkten de superieure reinigingskracht en het gebruiksgemak op. Bovendien, als u uw vloer opnieuw gaat afdichten, raden velen aan dit eerst te doen om vlekken en vuil te verwijderen.
  • De kosten bedragen ongeveer $ 6 voor een fles van 32 ounce.

Meer terrazzo-schoonmaaktips

Om uw vloer er fantastisch uit te laten zien?

  • Gebruik nooit een op olie gebaseerd schoonmaakmiddel of vlekverwijderaar. Olieproducten kunnen terrazzovloeren permanent verkleuren.
  • Als u een commercieel schoonmaakproduct gebruikt, zelfs een speciaal ontwikkeld voor terrazzovloeren, test dit dan eerst op een onopvallende plek om te controleren op verkleuring.
  • Voorkom dat er vlekken op uw vloer komen door matten of vloerkleden te plaatsen op plaatsen met veel verkeer en in de buurt van de koelkast of het fornuis, en veeg eventuele gemorste vloeistoffen onmiddellijk op.
  • Stel een regelmatig schoonmaakschema op om langdurige ophoping van stof, vuil en vuil op uw vloer te voorkomen. Regelmatig schoonmaken helpt vlekken door overmatig gebruik te voorkomen.

Mooie vloeren

Terrazzovloeren zijn een mooie en betaalbare keuze omdat ze gebruikt kunnen worden om patronen en afbeeldingen te creëren, of gewoon gebruikt kunnen worden als mooie massieve vloer of tegels. Als u met vertrouwen de vraag 'hoe maak ik een terrazzovloer schoon' kunt beantwoorden, kunt u uw vloer altijd helder en gepolijst houden.

Aanbevolen: