Proost gezangen en liedjes

Inhoudsopgave:

Proost gezangen en liedjes
Proost gezangen en liedjes
Anonim
cheerleader met pompons
cheerleader met pompons

Een integraal onderdeel van elke pep-rally, balspel of cheerleading-oefening is verpakt in het gejuich, de gezangen en de liedjes die worden gebruikt.

Wanneer moet je gejuich, gezangen en liedjes gebruiken

Weten wanneer je moet juichen, wanneer je een gezang moet gebruiken en wanneer je een liedje moet gebruiken, kan zelfs voor ervaren cheerleaders verwarrend zijn. Hieronder staan enkele vuistregels om je te helpen beslissen, maar uiteindelijk zullen je teamcaptains en cheercoach het laatste woord hebben.

Gezangen

Een gezang is veel korter dan gejuich. Een gezang bestaat meestal uit twee tot vier regels die keer op keer worden herhaald. Een gezang is snel en maakt een punt. Voorbeelden van gezangen zijn:

  • Sla ze neer. Draai het om. Kom op verdedigingswerk.
  • Hornets kreeg de buzz. We zitten niet vol met onzin. Swis! Twee punten. Swis! Twee punten.
  • Mary had een klein lammetje, maar Eagles kregen die basketbal- (of voetbal) jam.

Gezangen zijn gemakkelijk te verzinnen en je team zal waarschijnlijk tientallen gejuich leren. Gezangen hebben de neiging zich te concentreren op aanvallende of verdedigende bewegingen. De beste tijden om een gezang te gebruiken zijn:

  • Terwijl je aan de zijlijn staat tijdens spelen.
  • Om je team aan te moedigen defensief te zijn, neem je de bal terug of maak je een basket of doelpunt.
  • Tijdens korte time-outs en korte pauzes die iets vragen van de cheerleaders, maar misschien niet genoeg tijd laten voor een volwaardig gejuich.

Onthoud ook dat gezangen gemakkelijk te onthouden zijn, dus moedig het publiek aan om ook mee te doen. Je kunt dit doen door een cheerleader te laten gebaren dat ze mee moeten doen, met kaarten of door een paar leerlingen op de tribune te plaatsen om andere fans aan te moedigen mee te zingen.

Proost

Proost is meestal langer dan het typische gezang van één of twee regels. Gejuich dient een specifiek doel als opvulmiddel dat het publiek opzweept. Je ziet bijvoorbeeld vaak langer gejuich voordat een wedstrijd begint of tijdens de rust en kwartpauzes.

De woorden en bewegingen die bij gejuich horen, zijn vaak ingewikkelder en langer en je zult tijdens het gejuich ook vaak een piramide of andere stunts zien. Een voorbeeld van gejuich zou ongeveer zo kunnen zijn:

Het is tijd om te vechten. Het is tijd om te schreeuwen. Pas op (andere teamnaam), we trappen op je staart (werkt het beste als de mascotte van het andere team een staart heeft). Ga vechten, winnen!

Het is tijd om te winnen. Het is tijd voor de overwinning. Hé daar, Eagles, je kunt maar beter opschieten. Ga vechten, winnen!

We hebben vaardigheden. We hebben spel. Raad eens, Eagles, jij lamme. Ga vechten, winnen!

Er zijn veel kant-en-klare cheers waaraan je je eigen bewegingen en bewegingen kunt toevoegen of je eigen wendingen kunt toevoegen, of je kunt er zelf een verzinnen. Nogmaals, de beste tijd om te juichen is tijdens langere pauzes, zoals de rust- en kwartpauze of voordat een wedstrijd begint.

Liedjes

Liedjes zijn heel anders dan gejuich of gezangen. Je zult waarschijnlijk liedjes zien tijdens pep-rally's en tijdens rustshows. Een nummer kan zo simpel zijn als het publiek mee laten zingen met het schoolgevechtslied, of zo complex als een compilatie van liedjes die worden gebruikt om het publiek op te vrolijken, zoals 'We Will Rock You', 'Whoomp, There it Is' en "Maak je hier klaar voor". Bovendien gebruiken sommige scholen beproefde liedjes die een militaire uitstraling hebben, zoals:

  • Wij zijn de Eagles, de machtige, machtige Eagles.
  • We weten het niet, maar het is ons verteld. Het Eagles-team is misschien wel stoer.

Met het gezanglied in militaire stijl kun je vrijwel alle woorden verzinnen die je maar wilt, wat een unieke focus voor je lied kan creëren. Het meest voorkomende gebruik van liedjes is echter voor rustdansen of het schoolgevechtslied aan het begin van een spel.

Met zoveel gejuich, gezangen en liedjes waaruit je kunt kiezen, zal alleen al de selectie van de liedjes die je wilt gebruiken je team waarschijnlijk behoorlijk druk houden. Luister naar je coaches en cheerleaders met meer ervaring en je zult zeker de perfecte mix vinden voor de sportevenementen van jouw school.

Aanbevolen: