Regels voor het schrijven van hoofdartikelen

Inhoudsopgave:

Regels voor het schrijven van hoofdartikelen
Regels voor het schrijven van hoofdartikelen
Anonim
Vrouw schrijven
Vrouw schrijven

Om hoofdartikelen te schrijven, moet je de feiten over je onderwerp combineren met een aanzienlijke verhalende vaardigheid. Een hoofdartikel is een verhaal dat diepgaande details geeft over een persoon of een situatie om het begrip van uw lezers te vergroten. Als je goed wilt zijn in het schrijven van dit soort artikelen, moet je er een aantal best practices in verwerken. Dan is de kans groter dat je verhalen maakt die redacteuren graag willen publiceren.

Algemene regels voor goed schrijven

Als je overweegt hoe je het schrijven van een hoofdartikel moet aanpakken, moet je onthouden dat de meeste regels voor het schrijven van goede hoofdartikelen ook van toepassing zijn op andere soorten geschreven werk. De axioma's van goed schrijven blijven hetzelfde, hoe je ze ook wilt toepassen.

  • Schrijf met de actieve stem. Dit is belangrijk voor alle soorten schrijfwerk, maar vooral voor hoofdartikelen. Bij actief schrijven 'doen' mensen dingen in plaats van dat er dingen met hen worden 'gedaan'. Beperk saaie 'to be'-werkwoorden die weinig actie vertonen tot een minimum, maar gebruik in plaats daarvan actieve werkwoorden. Voor tips over het verschil tussen actieve en passieve stem, bekijk de Purdue Online Writing Lab-tutorial.
  • Houd je alinea's kort. In de meeste gevallen zijn twee of drie zinnen per alinea voldoende. Lange alinea's zien er vaak intimiderend uit voor de lezers.
  • Gebruik korte zinnen. Over het algemeen is het goed om uw zinnen tussen de vijftien en twintig woorden lang te houden. Het is prima om af en toe een lange zin te hebben, maar je wilt je artikel zo gemakkelijk mogelijk leesbaar maken.
  • Vermijd clichés. Schrijven zonder originaliteit zal de aandacht van de lezer waarschijnlijk niet lang vasthouden.

Tips voor het schrijven van hoofdartikelen

Zodra u de algemene regels voor effectief schrijven onder de knie heeft, moet u specifieke tips voor hoofdschrijvers in uw werk opnemen. Het belangrijkste onderdeel van elke speelfilm is het verhaal. Een boeiend verhaal is wat uw lezers zal boeien en ervoor zal zorgen dat ze blijven lezen.

  • Houd er rekening mee dat het doel van een hoofdartikel is om diepte en kleur aan het nieuws toe te voegen. Een tijdschrift dat in één nummer een verhaal over een nieuw type gehoorapparaat publiceert, kan bijvoorbeeld ook een artikel publiceren over hoe deze technologie het leven van een slechthorend kind heeft veranderd.
  • Onthoud dat een artikel gewoonlijk niet de omgekeerde piramidestructuur van het typische nieuwsverhaal volgt. Een hoofdartikel wordt geschreven met behulp van verteltechnieken die de aandacht van de lezer trekken in plaats van simpelweg feiten te verschaffen.
  • Gebruik citaten en anekdotes om kleur aan je verhaal toe te voegen, vooral als je artikel een profiel van een specifieke persoon is. Om de beste offertes te krijgen, voert u uw sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk persoonlijk af.
  • Integreer details die alle vijf de zintuigen gebruiken. Beschrijf hoe dingen eruit zien, voelen, smaken, aanvoelen en klinken, zodat de lezer gelooft dat hij of zij daadwerkelijk deel uitmaakt van het verhaal.
  • Neem niet al je onderzoeksmateriaal op. Verslaggevers voelen zich vaak verplicht om citaten op te nemen van iedereen die ze hebben geïnterviewd en statistieken van elke secundaire bron die ze hebben gebruikt bij het onderzoek naar het artikel. De beste eigenschappen maken alleen gebruik van materiaal dat interessant en relevant is.
  • Hoewel schrijvers van speelfilms creatiever kunnen zijn dan nieuwsverslaggevers bij het structureren van hun artikelen, is het nog steeds belangrijk om de feiten goed te krijgen. Vergeet niet dat je werk non-fictie hoort te zijn.

Verbeter uw schrijfvaardigheid door te lezen

Als je het schrijven van artikelen een onderdeel wilt maken van je freelance schrijfcarrière, moet je regelmatig kranten en tijdschriften lezen die artikelen publiceren die zijn geschreven in de stijl die jij verkiest. Misschien wilt u een map maken vol met knipsels van artikelen die u interessant, onderhoudend of informatief vindt.

Als je ziet hoe andere schrijvers hun artikelen structureren, krijg je ideeën voor je eigen projecten. Vertrouwd raken met verschillende schrijfmarkten is ook een goede zakelijke praktijk, aangezien het vinden van nieuwe bronnen van inkomsten de sleutel is tot uw financiële succes als freelancer.

Aanvullende nuttige informatie

Je kunt veel informatie vinden over het schrijven van feature-artikelen, van algemene richtlijnen tot tips die betrekking hebben op specifieke soorten features. Vrijwel alles wat u over het onderwerp wilt weten, is binnen handbereik, zowel online als offline.

Online bronnen

Ga naar de volgende sites voor online informatie over schrijffuncties:

  • De toolbox van de verslaggever voor het schrijven van artikelen van SNN Newsroom
  • Het geheim van het schrijven van krachtigere artikelen van Writers Digest
  • Een profielartikel schrijven uit het New York Times Learning Network

Offline bronnen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in naslagwerken voor schrijvers die betrekking hebben op knutselfuncties.

  • De kunst en het vakmanschap van het schrijven van speelfilms door William E. Blundell
  • Hoofdverhalen schrijven: artikelen voor kranten en tijdschriften onderzoeken en schrijven door Matthew Ricketson
  • Schrijven om te publiceren: hoofdartikelen schrijven voor tijdschriften, kranten en bedrijfs- en gemeenschapspublicaties door Vin Maskell en Gina Perry

Solliciteer zelf

Aangezien hoofdartikelen storytellingtechnieken gebruiken om lezers dieper inzicht te geven in een bepaald onderwerp, vereisen ze een hoge mate van verhalend schrijfvermogen. Je hebt solide onderzoeksvaardigheden en een zekere mate van creatief schrijfvermogen nodig om eersteklas functies te produceren. Met trouwe toewijding en oefening kun je de vorm onder de knie krijgen en er een lonend onderdeel van je freelance schrijfcarrière van maken.

Aanbevolen: