Zelfreinigende oveninstructies

Inhoudsopgave:

Zelfreinigende oveninstructies
Zelfreinigende oveninstructies
Anonim
Zelfreinigende ovens besparen u tijd.
Zelfreinigende ovens besparen u tijd.

De instructies voor de zelfreinigende oven variëren enigszins van model tot model, dus raadpleeg altijd de juiste instructiehandleiding voor specifieke aanwijzingen voor uw specifieke apparaat. Als u nog nooit een zelfreinigende oven heeft gehad, zult u merken dat deze een zachtere schoonmaakhouding vereist dan uw vorige oven.

Standaardinstructies voor zelfreinigende oven

Met de standaard zelfreinigende oveninstructies kunt u uw oven schoon houden zonder dat u op handen en knieën hoeft te gaan zitten, de binnenkant moet afspoelen met ovenreiniger en een gezichtsmasker moet opzetten om te voorkomen dat u de dampen inademt. Zelfreinigende ovens zijn eenvoudiger schoon te maken en vriendelijker voor de rug, billen en armen, om nog maar te zwijgen van de sinussen.

Maak de oven leeg

Haal de ovenrekken, folie en alles wat uit de interne oven kan worden verwijderd eruit. Spuit geen ovenreiniger in de oven. Gooi de folie weg en was de rekken in de gootsteen. Mogelijk moet u ovenreiniger op de roosters gebruiken om aangekoekt vet te verwijderen. Als u ervoor kiest om uw roosters tijdens de reinigingscyclus in de oven te laten staan, kunt u plantaardige olie gebruiken om de roosters af te vegen en het metaal weer wat glans te geven.

zelfreinigende cyclus
zelfreinigende cyclus

Zelfreinigingscyclus instellen

Voer nooit de zelfreinigingscyclus van uw oven uit als u niet thuis bent. Als er sprake is van overmatige afzetting op de bodem van de oven, zal deze gaan roken. De hitte is zeer intens in zelfreinigende ovens. De hitte is bedoeld om het vuil, het vet en het vuil in as te veranderen. De gemiddelde zelfreinigingscyclus duurt ongeveer drie uur. De oventemperatuur zal extreem hoog zijn. Tijdens de zomer moet u de zelfreinigingscyclus laat in de avond of vroeg in de ochtend uitvoeren om te voorkomen dat de airconditioner op het heetst van de dag overbelast wordt.

Na reinigingscyclus

Wanneer de zelfreinigingscyclus eindigt, laat u de oven een paar uur afkoelen. Gebruik een zachte, vochtige doek of spons en veeg de as uit de binnenkant van de oven. Het is belangrijk om de resten weg te vegen. Houd er rekening mee dat de gebieden rond de afdichtingen en de voorste buitendeur niet worden gereinigd door het zelfreinigingsproces. U kunt deze gebieden schoonmaken met een zachte doek en waterstofperoxide. Door deze gebieden regelmatig schoon te vegen, wordt de opbouw van grond voorkomen.

Reinig uw oven regelmatig

Te vaak denken mensen met zelfreinigende ovens dat ze de reguliere schoonmaakbeurten kunnen overslaan, maar te veel ophoping in de oven kan leiden tot vieze geuren en rookvorming tijdens het uitvoeren van de zelfreinigende cyclus. Als u de oven intensief gebruikt, moet u de zelfreinigingscyclus maandelijks uitvoeren. U moet de gebieden rond de deur en de voorkant van de oven regelmatig afnemen.

Als er onverwachts iets in de oven terechtkomt, veeg deze dan altijd weg met water en een doek, in plaats van agressieve chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Zorg ervoor dat u de rekken regelmatig schoonmaakt. Raadpleeg altijd de zelfreinigende oveninstructies van uw merk voor specifieke problemen of probleemoplossing.

Raadpleeg de handleidingen van de fabrikant

Voor specifieke details over het schoonmaken van uw oven dient u de handleiding van de fabrikant te raadplegen, bijvoorbeeld die voor een Kenmore zelfreinigende oven. Houd er rekening mee dat de instructies per model en per bedrijf kunnen verschillen. Neem rechtstreeks contact op met de fabrikant van uw specifieke oven voor instructies voor uw apparaat. Als alternatief is Kitchen Manuals Online een bron voor het vinden en delen van moeilijk te vinden apparaathandleidingen. Ter informatie: aangezien uw oven automatisch wordt gereinigd, is dit een goed moment om uw broodrooster en andere keukenapparatuur dubbel schoon te maken.

Aanbevolen: