Kenmore zelfreinigende oven

Inhoudsopgave:

Kenmore zelfreinigende oven
Kenmore zelfreinigende oven
Anonim
Moderne keuken met zilveren apparatuur
Moderne keuken met zilveren apparatuur

De zelfreinigende oven van Kenmore is een van de meest populaire ovens die er zijn. Het merk Kenmore wordt exclusief verkocht door Sears, en de naam staat hoog aangeschreven als fabrikant van kwaliteitsapparatuur die geschikt is om aan de behoeften van de meeste budgetten te voldoen.

Populaire Kenmore-modellen

Er zijn verschillende modellen zelfreinigende ovens verkocht onder het merk Kenmore. Ze variëren per type en maat, maar werken in principe allemaal op dezelfde manier. De zelfreinigende ovens van Kenmore zijn verkrijgbaar in zowel gasmodellen als elektrisch, zodat u altijd kunt vinden wat u nodig heeft. Populaire modellen zijn onder meer:

  • Model 94173 is een vrijstaande serie van 5,3 kubieke voet in roestvrij staal. Het heeft een platte keramische kookplaat en krachtige verwarming. Het krijgt een solide gemiddelde van vier van de vijf sterren van gebruikers, waarbij klanten aangeven dat het gemakkelijk te gebruiken is en een betaalbare prijs heeft.
  • Model 73232 is een vrijstaand gasfornuis dat verkrijgbaar is in wit, ivoor of zwart. Het heeft een braad- en serveerlade en Easy Set-bediening. Recensenten geven het een gemiddelde van 4,5 uit vijf sterren en prijzen het elegante uiterlijk en het gebruiksgemak.
  • Model 94144 is een elektrische serie die wordt verkocht in zwart, wit, ivoor of beige met een breed ketelbereik en een digitaal bedieningspaneel. Klanten geven dit model ook een gemiddelde van 4,5 sterren, en tevreden gebruikers zeggen dat het een goed product is en snel opwarmt.

Er zijn ook veel andere modellen verkrijgbaar. Bezoek Sears online voor meer Kenmore zelfreinigende ovens.

De zelfreinigende functie gebruiken

Als u de instructies voor uw zelfreinigende oven kwijt bent, dan zult u blij zijn te weten dat Kenmore al hun ovens op dezelfde manier ontwerpt. Als u dus geen vervangende handleiding meer kunt vinden, kunt u een idee krijgen van hoe u de oven gebruikt door de handleiding van een andere Kenmore-oven te bekijken of door deze instructies te volgen:

  1. Controleer het gebied rond uw oven en het fornuis. Verwijder alle theedoeken, potten en pannen, serviesgoed, enz. Omdat de oventemperatuur tijdens het schoonmaken erg hoog zal worden, is het het beste om ervoor te zorgen dat de omgeving schoon en veilig is.
  2. Verwijder vervolgens alle ovenrekken en accessoires uit de binnenkant terwijl het koud is. Anders kunnen ze beschadigd raken of verkleuren. Zorg ervoor dat er geen aluminiumfolie in of rond de oven ligt, omdat deze door de hoge hitte zal smelten.
  3. Reinig vuil, vuil of voedselresten van het ovenframe, de deurbekleding (buiten de deurpakking van de oven) en het gebied in het midden vooraan in het midden van de ovenbodem met water en zeep. Vuil dat niet wordt gereinigd voordat de zelfreinigende functie wordt gebruikt, kan inbranden.
  4. Bij sommige modellen kunt u verschillende tijden kiezen, afhankelijk van hoe vuil uw oven is (meestal twee, drie of vier uur). Als u de mogelijkheid heeft om een tijd voor de zelfreinigingscyclus te selecteren, selecteert u de gewenste optie.
  5. Druk op start om de zelfreinigingscyclus te starten.
  6. De ovendeur wordt automatisch vergrendeld binnen enkele seconden nadat de zelfreiniging is geactiveerd. Probeer het gedurende deze tijd niet te ontgrendelen.
  7. De ovendeur wordt ontgrendeld zodra de oven voldoende is afgekoeld (doorgaans ongeveer een uur nadat de reinigingscyclus is beëindigd).
  8. Als de binnenkant volledig is afgekoeld, veegt u eventuele as of resten weg met een vochtig washandje of keukenpapier.
  9. Vervang de ovenrekken en uw oven is klaar voor gebruik.

Klanten moeten er rekening mee houden dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat de ruimte wordt geventileerd wanneer de reinigingscyclus voor de eerste keer wordt gebruikt. Het is ook van essentieel belang dat jonge kinderen niet zonder toezicht worden achtergelaten terwijl de reinigingscyclus is geactiveerd.

De zelfreinigingscyclus begrijpen

Een zelfreinigende oven werkt door de binnentemperatuur tot een zeer hoog niveau te laten stijgen. Het blijft dan op deze temperatuur, meestal ongeveer 1.000 F graden, gedurende de ingestelde periode. Tijdens deze periode van hoge temperaturen worden vuil, gemorste vloeistoffen en vetresten verbrand. Het wordt letterlijk verbrand en omgezet in een witte as. De deur wordt automatisch vergrendeld en kan niet worden geopend. Deze volledige cyclus van opwarmen, reinigen en afkoelen kan tot zes uur duren. Veel mensen zetten de oven op schoonmaak voordat ze naar bed gaan en worden 's ochtends wakker met een schone oven.

Als u de ovenreiniging regelmatig plant, blijft deze zonder veel moeite behoorlijk schoon. Het is een geweldige manier om een sprankelend schone oven te hebben zonder het gebruik van giftige chemische schoonmaakmiddelen.

Het is belangrijk om nooit agressieve of schurende schoonmaakmiddelen in uw zelfreinigende oven te gebruiken. Veeg het altijd af met een vochtige doek en gewoon water om te voorkomen dat er tijdens het reinigingsproces giftige dampen vrijkomen.

Een verloren gebruikershandleiding vervangen

vuile oven
vuile oven

Als u de gebruikershandleiding kwijt bent, kunt u mogelijk gratis een vervanging krijgen. Ga naar het gedeelte Zoek een handleiding op de Sears-website. U moet het merk en het modelnummer weten. Als de gebruikershandleiding beschikbaar is, kunt u deze eenvoudig en snel downloaden en afdrukken. Als je een oudere Kenmore hebt, moet je contact opnemen met Sears om te zien of ze nog steeds degene hebben die je nodig hebt.

Vervangende onderdelen

Als u de gebruikershandleiding hebt maar vervangende onderdelen voor uw oven nodig heeft, kunt u de benodigde onderdelen wellicht vinden bij Sears Parts Direct. De handleiding moet een lijst met onderdelen en de bijbehorende onderdeelnummers bevatten, zodat u zonder problemen de onderdelen die u nodig hebt kunt opzoeken en bestellen.

Bespaar tijd met een zelfreinigende oven

Een van de beste dingen van deze zelfreinigende oven is dat hij u een deel van uw waardevolle tijd kan teruggeven. In plaats van de hele middag bezig te zijn met het schrobben van de oven, kunt u hem gewoon programmeren en zichzelf laten reinigen terwijl u leukere taken uitvoert. Kenmore heeft een goede reputatie en Sears heeft een uitstekend reparatie- en klantenservicebeleid, wat bijdraagt aan de populariteit van deze ovenmodellen, maar zoals altijd moet u rondkijken naar het apparaat dat het beste bij uw behoeften en budget past voordat u een specifiek merk of model kiest..

Aanbevolen: