Wat te dragen tijdens een thuiskomstdans

Inhoudsopgave:

Wat te dragen tijdens een thuiskomstdans
Wat te dragen tijdens een thuiskomstdans
Anonim
tieners klaar voor thuiskomst
tieners klaar voor thuiskomst

Of je nu op weg bent naar je eerste thuiskomstdans of je laatste, wat je draagt kan ervoor zorgen dat het evenement een avond wordt om nooit te vergeten. Werk samen met je date om de toon, stijl of kleuren van je outfits te coördineren. Als je alleen gaat, kies dan een outfit waarin jij je goed voelt, of stem outfits af met een groep vrienden.

Homecoming-outfitideeën voor jongens

Je thuiskomstoutfit is een weerspiegeling van het verfijnde deel van je persoonlijkheid. Het moet jouw persoonlijke stijl op een semi-formele of formele manier weerspiegelen, en kan zelfs verband houden met het dansthema van jouw school.

Zakelijk casual

Je kunt echt niet fout gaan met een pantalon, een overhemd met knoopsluiting en een stropdas. Het is meer dan casual, maar voldoet niet helemaal aan de verwachtingen voor een formele look, dus het is de perfecte middenweg voor een thuiskomstdans. Grijs, bruin en blauw worden allemaal beschouwd als neutrale kleuren voor herenkleding. Als je meer persoonlijke stijl wilt toevoegen, kies dan voor een overhemd met patronen of een monochrome look waarbij je stropdas en broek bij elkaar passen, maar je overhemd een contrasterende kleur heeft. Combineer de outfit met loafers of nette schoenen die bij je riem passen. Om te coördineren met een date, match je stropdas of overhemd met de kleur van haar hoofdjurk.

Tiener in blauw overhemd en stropdas
Tiener in blauw overhemd en stropdas

Pak zonder stropdas

Een volledig pak en stropdas is meer geschikt voor formele evenementen zoals een schoolbal. Verlaag deze klassieke geklede look voor jongens door de stropdas achterwege te laten. Kies een pak met een comfortabele pasvorm en zonder bijzondere details zoals jaspanden of een smokingstreep op de broek. Een strakke, standaard colbert- en broekoutfit gecombineerd met een wit, gekleurd of gedessineerd button-down overhemd staat elke man geweldig. Hoewel nette schoenen de voor de hand liggende keuze zijn bij deze look, kun je stijl toevoegen door er schone, modieuze sneakers in te dragen.

Jonge man in pak zonder stropdas
Jonge man in pak zonder stropdas

Bretels en een vlinderdas

Als je van de hipsterstijl houdt of een onconventionele, semi-formele look wilt, voeg dan bretels en een vlinderdas toe aan je thuiskomstoutfit. Je zult nog steeds een geklede broek en een mooi overhemd met knoopsluiting moeten dragen, passend bij de gelegenheid. Wanneer je bretels en een vlinderdas kiest, zoek dan naar een bijpassende set die bedoeld is voor formele looks. Combineer deze accessoires met de look van je date voor een bijpassende outfit voor een koppel.

Jonge man met bretels en vlinderdas
Jonge man met bretels en vlinderdas

Trui met stropdas

Als je thuiskomst iets informeler is, kun je kiezen voor een trui in plaats van een overhemd met knoopjes en een mooie pantalon. Door een stropdas met patroon toe te voegen, krijgt de look een leuk tintje, terwijl het weglaten van de stropdas ervoor zorgt dat het er moeiteloos uitziet. Als je normale look voor overdag een spijkerbroek of joggingbroek en een T-shirt is, is deze look veel formeler. Als je dagelijks een schooluniform draagt, is een van de andere suggesties waarschijnlijk een betere keuze voor je thuiskomst.

Tiener draagt een trui met stropdas
Tiener draagt een trui met stropdas

Tips over wat je moet dragen tijdens de thuiskomst voor jongens

Jongens, dit is een formele gelegenheid waarbij je er zeker net zo goed uit wilt zien als je date! Als het gaat om het uitzoeken van de outfits van jongens voor thuiskomst, zijn er enkele beproefde regels om je te helpen er goed uit te zien.

Bepaal hoe formeel je gaat

Sommige scholen hebben beperkingen op wat gepast is voor thuiskomst, maar voor het grootste deel wordt het verwacht en gewaardeerd als een man in semi-formele kledij opduikt. Volledige smokings en pakken zijn meestal gereserveerd voor formele gelegenheden zoals een schoolbal, terwijl stukken van deze formele looks acceptabel zijn voor semi-formele gelegenheden. Ontdek wat jouw thuiskomst heet, formeel of semi-formeel, om te zien hoe formeel je je moet kleden.

Bespreek je jurk met je date

Als je een date hebt, praat dan met ze en krijg een idee van wat ze dragen. Meestal kunnen jullie twee een beetje matchen, maar ga niet tot het uiterste. Stem uw accessoires af op de kleur van de hoofdoutfit van uw date voor een verfijnde look.

Wees op hetzelfde niveau van glamour

Dit betekent dat jij en je date hetzelfde niveau van formaliteit of gebrek aan formaliteit moeten hebben. Als je date een baljurk draagt, is het misschien niet gepast om in een sportjas te verschijnen. Het omgekeerde is waar als zij een onderjurk draagt en jij een smoking. Jij en je date moeten een verenigd front vormen, en dit is een geweldige manier om dat te doen zonder een woord te zeggen. Wees niet bang om je collectieve persoonlijkheid te laten zien met je outfitkeuzes.

Homecoming-outfitideeën voor meisjes

Thuiskomst is een kans om er geweldig uit te zien en plezier te hebben met je vrienden. Houd bij het kiezen van een outfit rekening met uw fitheid, want u wilt zich graag comfortabel kunnen bewegen. Een geweldige look levert meteen positieve reacties op, maar een goede pasvorm zorgt ervoor dat je de hele nacht kunt bewegen en een geweldige tijd kunt hebben.

Cocktailjurk

Veel meisjes kiezen voor korte jurkjes voor thuiskomst om deze look te onderscheiden van de meer formele look die ze misschien kiezen voor het schoolbal. Cocktailjurken zijn er in allerlei verschillende ontwerpen en kleuren en kunnen strapless, één schouder of zelfs met lange mouwen zijn. Omdat de jurk kort is, kun je ermee wegkomen met veel versieringen, omdat de lengte hem semi-formeel houdt. Zoek naar veters en zijden stoffen om ervoor te zorgen dat de jurk formeel genoeg aanvoelt en combineer met schattige hakken en bling-accessoires.

Tienermeisje dat zwarte cocktailjurk draagt
Tienermeisje dat zwarte cocktailjurk draagt

Skaterjurk

Jurken in skaterstijl lijken op kunstschaatsoutfits, maar hebben een meer formele uitstraling. Deze jurken zijn iets minder casual dan een cocktailjurk, maar je kunt ze eleganter laten lijken door juweeltinten en elegante stoffen te kiezen. Omdat de halslijn hoog is, zijn je belangrijkste accessoires je nette schoenen en misschien wat leuke oorbellen. Als je van de look van een cocktailjurk houdt, maar echt waarde hecht aan comfort, dan is de skaterjurk een geweldig compromis.

Tienermeisje dat schaatserkleding draagt
Tienermeisje dat schaatserkleding draagt

Semi-formele gescheiden personen

Semi-formele scheidingen voor meisjes zijn trending. De truc om deze tweedelige look voor thuiskomst te creëren, is het kiezen van luxe of formele stoffen en accessoires met duur ogende items. Een halflange tule rok met een aansluitend kanten of satijnen overhemd is één manier om de look te krijgen. Een andere trend zijn satijnen crop tops met lange mouwen, gecombineerd met formele rokken in middellange of lange lengtes. Een opvallend patroon op de bovenkant of op de rok met een effen kleur op het andere kledingstuk geeft je een semi-formeel gevoel.

Meisje draagt trendy semi-formele kledingstukken
Meisje draagt trendy semi-formele kledingstukken

Slanke jurk

Jurken zijn ideaal voor thuisgebruik als ze een slankere pasvorm hebben en geen tonnen kralen en bling bevatten. Als je thuiskomst formeler is, zoek dan naar een jurk met enkele kleine kralen aan de boven- of onderkant, maar niet helemaal over de hele lengte. Je vindt slanke jurken met één mouw, lange mouwen, geen mouwen en mouwen met bandjes. Kies de stijl en kleur die het beste bij uw huidskleur en lichaamstype past.

Tienermeisje in slanke groene jurk
Tienermeisje in slanke groene jurk

Tips over wat je moet dragen tijdens de thuiskomst voor meisjes

Thuiskomst is een van de weinige kansen op de middelbare school die je krijgt om je volwassen kant te laten zien. De meeste meisjes zullen superleuke outfits dragen, dus laat jouw stijl opvallen met een paar eenvoudige tips.

Vind een jurk die je flatteert

Je lichaamstype maakt je uniek en dat geldt ook voor het vinden van de outfit die het beste bij je past. Lees over lichaamstypes en de kledingstijlen die daar het beste bij passen, en probeer vervolgens verschillende stijlopties. Raak niet ontmoedigd als iets er niet goed uitziet, aangezien elk meisje en elke vrouw dit tegenkomt, omdat kleding in standaardmaten wordt geleverd, terwijl mensen dat niet doen. Gebruik in plaats daarvan deze informatie om te bepalen welke stijlen je het gevoel geven dat je een bom bent.

Raadpleeg je date

Als je hoopt dat de man met wie je uitgaat sprakeloos is door je outfit, vraag dan naar zijn mening over je outfit. Houd deze informatie in je achterhoofd en kijk of er een manier is om zijn ideeën met die van jou te combineren. Misschien wil je ook met hem samenwerken, dus als je erachter komt met welke stijl en mate van formaliteit hij zich op zijn gemak voelt, kun je vanaf het begin je opties beperken. Als je met een groep vrienden gaat, probeer dan samen te winkelen om er zeker van te zijn dat je niet allemaal dezelfde outfit kiest.

Focus op accessoires

Je outfit is eigenlijk slechts een achtergrond voor jou en je accessoires. Het krijgen van de haar- en homecoming-make-uplooks die je wilt, kan zelfs meer aandacht krijgen dan je outfit. Kies schoenen die passen bij jouw glamourniveau, maar zorg ervoor dat ze de hele avond comfortabel zitten. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in lichaamsproblemen als je je op de jurk concentreert, dus concentreer je in plaats daarvan op de andere aspecten van je outfit.

Moet je een outfit kopen of huren?

Dankzij de technologie zijn uw mogelijkheden bij het kopen en lenen van semi-formele of formele kleding vrijwel onbeperkt. Iedereen verdient de kans om het gevoel te hebben dat ze er geweldig uitzien, dus laat je budget je niet tegenhouden.

Meisjes met vrienden die jurken passen
Meisjes met vrienden die jurken passen

Wanneer kopen

Je kunt semi-formele en formele outfits vinden voor elke prijs, maar er zijn bepaalde momenten waarop kopen financieel zinvoller is dan huren.

  • Je koopt losse kledingstukken die je met andere kledingstukken kunt dragen.
  • Je weet dat je dit item/de outfit opnieuw nodig hebt voor een gelegenheid met een totaal andere gastenlijst.
  • Je geeft niets om ontwerpers en labels, want de stijl is voor jou het belangrijkst.
  • Budget is voor jou geen probleem.
  • Outfits voor jouw lichaamstype of kledingstijl zijn moeilijk te vinden.

Wanneer huren

Het huren van een outfit kan je helpen kosten te besparen, maar het kan ook je keuze aan outfits vergroten.

  • Je wilt een designeroutfit, maar hebt niet het budget om deze te kopen.
  • Je weet dat je deze outfit maar één keer zult dragen.
  • Je wilt iets dat niemand anders op jouw school zal hebben.
  • Fitness is doorgaans geen probleem voor jou.

Waar te winkelen voor jongens

Bijna elk warenhuis met een heren- of jonge herenafdeling heeft standaard pantalons, overhemden en stropdassen. Kohl's en Macy's zijn twee goede keuzes met een reeks betaalbare prijzen.

  • Er zijn meerdere speciale aanbiedingen voor thuiskomst bij Al's Formal Wear, zoals het huren van een volledige outfit voor iets minder dan $ 100 of het huren van een outfit zonder colbert voor $ 50. Je kiest de gewenste outfitelementen, plant een persoonlijke aanpassing in hun winkels, die in 4 staten te vinden zijn, en ha alt vervolgens je outfit op wanneer je die nodig hebt.
  • Tuxedo's Online heeft een grote selectie thuiskomstoutfits, van hippe stropdassen tot standaard overhemden met knopen. Stropdassen kosten ongeveer $ 15, terwijl een heel pak ongeveer $ 100 kost om te kopen.
  • Je kunt hele outfits of stukken kopen of huren bij Men's Warehouse-winkels of hun website. Ontwerperopties kosten enkele honderden dollars, terwijl individuele standaardstukken zoals broeken rond de $ 50 beginnen.

Waar te winkelen voor meisjes

Terwijl veel warenhuizen jurken verkopen tijdens het homecoming-seizoen, vinden meisjes vaak een betere selectie bij speciaalzaken die alleen formele en semi-formele kleding verkopen.

  • Rent the Runway is een geweldige winkel waar meisjes designerjurken kunnen huren voor alle gelegenheden. Je kiest zelf of je de outfit vier of acht dagen bewaart en daarna gratis retourneert, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een stomerij. Prijzen beginnen vanaf $ 30 per jurk.
  • Ondanks zijn naam heeft David's Bridal een grote selectie semi-formele en formele outfitopties voor alle gelegenheden, inclusief thuiskomst. Stijlen beginnen vanaf $ 30 voor zowel traditionele als trendy looks.
  • Lulus is een online retailer die gespecialiseerd is in "betaalbare" luxe in hun selectie van formele kleding, schoenen en accessoires. Jurken beginnen bij $ 25, waardoor deze moderne, chique winkel echt betaalbaar is voor elk meisje.
  • Forever 21 is een andere online retailer met een selectie trendy dameskleding en accessoires tegen fatsoenlijke prijzen. Ze hebben ook een goed assortiment grote maten. De selectie op hun afdeling bruidskleding en kleine zwarte jurkjes heeft passende opties voor thuiskomst.

Kleed je feestpersonage

Thuiskomstkleding is vaak minder formeel dan galajurken en smokings, zelfs als je deel uitmaakt van het thuiskomstveld, maar formeler dan een typische schooldansoutfit. Het is eigenlijk het equivalent van een cocktailparty voor volwassenen, waarbij de nadruk ligt op plezier maken. Kies een outfit die je leuke kant laat zien met een beetje formele flair.

Aanbevolen: