Wat zijn vijf veiligheidsregels die je moet oefenen tijdens een overstroming?

Inhoudsopgave:

Wat zijn vijf veiligheidsregels die je moet oefenen tijdens een overstroming?
Wat zijn vijf veiligheidsregels die je moet oefenen tijdens een overstroming?
Anonim
Overstroomd huis
Overstroomd huis

In het ongelukkige geval dat er bij u in de buurt een overstroming plaatsvindt, zorg er dan voor dat u zich aan deze vijf veiligheidsregels houdt. Als u dit niet doet, kunt u uzelf of uw dierbaren in gevaar brengen. Je wilt er zeker van zijn dat je de gevolgen van je acties tijdens het evenement zorgvuldig in overweging neemt, en het is belangrijk om paniek te voorkomen.

Regels die u moet volgen tijdens een overstroming

Deze voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tijdens een overstroming op uw locatie:

1. Blijf op de hoogte van de overstromingscondities in jouw omgeving

Gebruik een radio op batterijen om naar het lokale nieuws en weerberichten te luisteren, en zorg ervoor dat u extra batterijen bij de hand heeft. Dit is uw bron van informatie over wat er buiten uw huis of bedrijf gebeurt. Luister aandachtig naar instructies over of en wanneer u het gebied moet verlaten.

2. Probeer niet door een overstroomd gebied te lopen

Als je tijdens een overstroming buiten wordt betrapt, probeer dan niet door het stromende water te waden. De stroming kan sneller zijn dan u zich realiseert, en u kunt gemakkelijk worden omvergeworpen en weggevaagd in slechts enkele centimeters water. Ga in plaats daarvan zo snel en voorzichtig mogelijk naar hoger gelegen terrein.

3. Vermijd overstroomde gebieden als u in een voertuig zit

Een deel van de weg dat onder water staat, is een gevarengebied en moet worden vermeden. Zelfs als je andere bestuurders ziet proberen door te rijden, denk dan eerst aan de veiligheid, draai je om en rijd de andere kant op. Er is geen manier om te bepalen hoe diep een overstroomd gebied is en om te voorspellen of uw voertuig er veilig doorheen kan komen. Zelfs een relatief ondiep waterpeil (60 cm of minder) kan ervoor zorgen dat een voertuig door het overstromende water wordt meegesleurd.

4. Een stilstaande auto moet onmiddellijk worden achtergelaten

Als een voertuig bij een overstroming defect raakt, stap dan onmiddellijk uit. Stop niet om het te verplaatsen; Hierdoor wordt kostbare tijd verspild die beter besteed kan worden aan het wegkomen uit de gevarenzone. De auto biedt absoluut geen veilige haven. Als hij in het water begint weg te drijven, wordt hij waarschijnlijk opzij geduwd en bestaat er een reëel gevaar dat hij door het stromende water omv alt. Zodra dat gebeurt, zal iedereen die zich binnen bevindt, bekneld raken en het risico lopen te verdrinken of te bezwijken voor onderkoeling door blootstelling aan ijskoud water.

5. Evacueer een overstroomd gebied onmiddellijk als u daartoe opdracht krijgt

In een situatie waarin u van de autoriteiten instructies krijgt om een specifiek gebied te verlaten, volgt u de instructies zorgvuldig op. Het kan zijn dat u wordt verteld dat u een bepaalde route naar veiligheid moet nemen. Als u ervoor kiest een andere weg te volgen, kan dit betekenen dat u op een weg terechtkomt die geblokkeerd of anderszins onveilig is. Houd uw radio aan, zodat u weet of de instructies zijn bijgewerkt of dat bepaalde wegen volledig zijn afgesloten. Zorg ervoor dat u uw veiligheidsgordel omdoet en voorzichtig rijdt wanneer u het overstroomde gebied verlaat.

Veilig blijven is het allerbelangrijkste

De vijf hier genoemde veiligheidsregels die u moet oefenen tijdens een overstroming zijn bedoeld om u te helpen veilig te blijven tijdens dit soort natuurrampen. Uw eerste prioriteit moet altijd zijn om uzelf en uw dierbaren naar een veilige locatie te brengen, weg van het overstroomde gebied. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen dierbare bezittingen te redden voordat je vlucht, zou dit een vergissing zijn. Je kunt altijd 'dingen' vervangen, maar een leven kan nooit worden hersteld nadat het water van de vloed is gezakt.

Aanbevolen: