Hoe rijd je met 5 versnellingen

Inhoudsopgave:

Hoe rijd je met 5 versnellingen
Hoe rijd je met 5 versnellingen
Anonim
5-versnellingsbak
5-versnellingsbak

Leren hoe je met 5 versnellingen rijdt, vergt oefening, geduld en een eersteklas gevoel voor humor. Het is belangrijk om de tijd te nemen die je nodig hebt om deze nuttige vaardigheid te leren, en een duidelijke set instructies kan ook helpen!

Een handgeschakelde versnellingsbak begrijpen

Voordat je begint met het leren rijden met een stick, kan het helpen om de functie van een handgeschakelde versnellingsbak te kennen. Een beetje achtergrondinformatie kan je een beter beeld geven terwijl je ontdekt hoe je een versnellingspook gebruikt.

U heeft waarschijnlijk gemerkt dat uw auto een toerenteller heeft. Deze meter vertegenwoordigt het aantal omwentelingen per minuut (RPM), of het aantal keren dat uw motor ronddraait in een periode van 60 seconden. Over het algemeen betekenen hogere toerentallen meer pk's, maar u zult merken dat de toerenteller ook een angstaanjagend rood gebied bevat.

Dit rode deel van de meter wordt informeel de 'rode lijn' genoemd. Wanneer de naald van de toerenteller het rode lijngebied bereikt, wordt het gevaarlijk voor de auto om door te gaan met accelereren zonder te schakelen. Dat is waar jij binnenkomt.

Maak je geen zorgen, je weet dat het tijd is om te schakelen lang voordat je toerenteller in het rood staat. Je auto zal op dit punt een luid brullend geluid maken en je instinct zal je vertellen dat het tijd is om te schakelen.

Een transmissie met 5 versnellingen besturen

Het is het beste om te oefenen met het rijden met 5 versnellingen op een grote, lege parkeerplaats of op een andere open plek. Het is gemakkelijker om te leren schakelen als je je geen zorgen hoeft te maken dat je obstakels raakt.

  1. Versnellingsknop
    Versnellingsknop

    Begin door op de bestuurdersstoel te zitten en de koppeling in te drukken. Krijg gevoel voor de koppeling en oefen door deze langzaam in te drukken en los te laten.

  2. Houd één voet op de rem. Terwijl u de koppeling ingetrapt houdt, draait u de sleutel in het contact. Bij een handgeschakelde auto moet de koppeling ingetrapt zijn voordat hij kan starten.
  3. Terwijl het koppelingspedaal nog steeds is ingedrukt, beweegt u de versnellingspook naar links en omhoog totdat u de eerste versnelling vindt. Je voelt de shifter op zijn plaats bewegen als je de versnelling vindt.
  4. Haal vervolgens uw voet van de rem en laat het koppelingspedaal langzaam los terwijl u tegelijkertijd lichtjes op het gas trapt. Dit onderdeel vergt enige oefening. De auto kan naar voren slingeren of afslaan, maar na een paar pogingen leer je de juiste balans tussen koppeling en gas. Over het algemeen is het handig om het toerental rond de 2.000 te houden.
  5. Nu je in beweging bent, is het binnenkort tijd om naar de tweede versnelling te schakelen. Je hoort het toerental van de motor iets hoger, en de naald van de toerenteller staat ergens rond de 3.000 tpm. Haal uw voet van het gaspedaal, trap de koppeling in en schakel de auto naar de tweede versnelling door vanuit de eerste versnelling recht naar beneden te trekken. Geef nu gas en laat de koppeling los.
  6. Blijf door de versnellingen schakelen zoals weergegeven in het diagram op je versnellingspook. Je zult waarschijnlijk de hogere versnellingen op de weg moeten oefenen, omdat je op een parkeerplaats niet snel genoeg kunt gaan.
  7. Als je moet vertragen, wil je terugschakelen. Je doet hetzelfde proces als het opschakelen van de auto, maar je gebruikt ook het rempedaal om de auto te vertragen tot ongeveer 2.000 tpm. Vervolgens trapt u de koppeling in, schakelt u naar de lagere versnelling en laat u de koppeling los. Voeg indien nodig een extra pauze toe.

Tijd om te stoppen?

Je merkt misschien dat volledig stoppen iets ingewikkelder is in een handgeschakelde auto. Als u simpelweg op de rem trapt, slaat uw auto af. In plaats daarvan moet u ervoor zorgen dat uw auto in neutraal staat als u tot stilstand komt. Om uw auto tot stilstand te brengen, drukt u het koppelingspedaal in en trapt u tegelijkertijd op de rem. Zet de versnellingspook in de neutrale stand en haal uw voet van de koppeling. Blijf op de rem trappen totdat uw auto tot stilstand is gekomen.

Handige tips

Er zijn een paar dingen die het wat makkelijker kunnen maken om te leren rijden met een 5-versnellingsbak. Je bent al op de goede weg door meer over het onderwerp te lezen, en met een beetje oefening zul je snel op weg zijn.

  • Het is altijd een goed idee om een ervaren vriend naast je te laten zitten en je advies te geven. Zorg ervoor dat de persoon iemand is die niet daadwerkelijk de eigenaar is van de auto waarin u rijdt, aangezien een dergelijke situatie voor wat extra spanning kan zorgen.
  • Als het tijd is om te schakelen, haal dan je voet van het gaspedaal. Als je het vergeet, hoor je een luid brullend geluid als je de koppeling intrapt.
  • Start uw auto niet op een heuvel als u voor het eerst leert rijden met een stick. Nadat je je op je gemak voelt met de basis, neem je de tijd om te oefenen op heuvels.
  • Als u achteruit wilt rijden, zet u de versnellingspook gewoon in de achteruitstand en volgt u dezelfde procedure als bij het starten in de eerste versnelling. Zoek de R op de versnellingspook van uw auto om te weten waar u de versnellingspook in de achteruit moet zetten.
  • Als je voor het eerst leert autorijden, oefen dan met een automatische transmissie voordat je leert schakelen met een handgeschakelde versnellingsbak.

Het besturen van een handgeschakelde versnellingsbak is een nuttige vaardigheid om te hebben. Als u zich op uw gemak voelt bij het besturen van een stick, hoeft u zich in geval van nood niet langer zorgen te maken over het lenen van de auto van iemand anders of het besturen van een handgeschakelde versnellingsbak. Door oefening wordt het besturen van een versnellingspook een tweede natuur.

Aanbevolen: