Download gratis autohandleidingen

Inhoudsopgave:

Download gratis autohandleidingen
Download gratis autohandleidingen
Anonim
Download gratis autohandleidingen
Download gratis autohandleidingen

Als u de gebruikershandleiding van uw auto mist, kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft door gratis autohandleidingen online te downloaden. De meeste autofabrikanten hebben elektronische versies van ten minste enkele handleidingen van modeljaren gratis beschikbaar.

Over de gebruikershandleidingen

Als u een nieuw voertuig koopt, wordt het geleverd met een gebruikershandleiding. Uw handleiding vertelt u alles, van het leeggewicht van uw auto tot het type benzine en olie dat u moet gebruiken. Het bevat informatie over het vervangen van de banden, het decoderen van de dashboardverlichting en zelfs het vervangen van uw koplampen. Vanzelfsprekend is uw handleiding een handig naslagwerk, afgestemd op uw specifieke merk, model en bouwjaar van uw auto.

Het is echter niet ongebruikelijk dat autobezitters zonder handleiding komen te zitten. Misschien heeft u een gebruikte auto gekocht waarvan de handleiding ontbrak, of misschien is uw eigen handleiding op een grote ramp uitgelopen. Soms gaat de handleiding van je auto zonder enige reden mis en beland je in het vagevuur van het huishouden, samen met al die ontbrekende sokken en puzzelstukjes. Wat de reden ook is, als u de gebruikershandleiding mist, moet u een nieuwe zoeken.

Gratis autohandleidingen downloaden

Als u voor de papieren versie van uw gebruikershandleiding kiest, moet u tussen de €10 en €30 betalen. Als u de handleiding daarentegen zelf wilt afdrukken of op uw harde schijf wilt opslaan, kunt u vaak gratis een exemplaar downloaden. De meeste autofabrikanten bieden gratis elektronische versies van de gebruikershandleiding voor hun auto's aan. In sommige gevallen moet u zich bij de site registreren om toegang te krijgen tot de informatie. Sommige autofabrikanten vereisen ook dat u een voertuigidentificatienummer opgeeft. U vindt uw voertuigidentificatienummer op de voorruit van uw auto of op uw kenteken.

Autofabrikanten met gratis handleidingen

U kunt gratis downloadbare gebruikershandleidingen vinden van de volgende autofabrikanten:

  • Acura en Honda gebruikershandleidingen zijn beschikbaar voor elk modeljaar sinds 1990. Registratie is niet vereist.
  • BMW heeft sinds 2004 gratis downloadbare handleidingen voor de meeste modellen. Registratie is niet vereist.
  • Buick-eigenaren hebben sinds 2007 toegang tot online handleidingen voor de meeste modellen zonder zich op de site te registreren.
  • Chrysler-eigenaren hebben toegang tot gratis handleidingen voor modeljaar 2004 en later. Gebruikershandleidingen voor Chryslers van 1995 - 2003 zijn tegen betaling verkrijgbaar.
  • Dodge biedt een soortgelijk arrangement. Eigenaren van auto's van modeljaar 1995 - 2003 betalen een vergoeding voor de handleiding, maar er zijn gratis handleidingen beschikbaar voor auto's uit 2004 en nieuwer.
  • Ford biedt gratis downloadbare handleidingen voor elk modeljaar sinds 1996. Deze site bevat ook informatie voor eigenaren van Lincoln en Mercury.
  • GM-eigenaren moeten zich registreren om toegang te krijgen tot handleidingen voor andere Buick-modeljaren, evenals gebruikershandleidingen voor andere GM-voertuigen, waaronder Cadillac, Chevrolet, GMC, Hummer, Oldsmobile, Pontiac, Saab en Saturn.
  • Hyundai-eigenaren hebben toegang tot gratis handleidingen voor elk modeljaar sinds 2003, maar ze moeten zich registreren op de site van de eigenaar.
  • Infiniti heeft sinds 2006 gratis gebruikershandleidingen beschikbaar voor de meeste modellen. Als eigenaren een handleiding voor een ouder voertuig nodig hebben, kunnen ze contact opnemen met de klantenservice van Infiniti.
  • Jaguar-handleidingen zijn beschikbaar voor de modellen uit 2000 en later. Papieren handleidingen kunnen tegen betaling worden aangeschaft.
  • Jeep biedt gratis handleidingen voor modeljaren 2004 tot en met heden. Handleidingen voor de modeljaren 1995 - 2003 zijn tegen betaling verkrijgbaar.
  • Kia-eigenaren hebben online toegang tot de handleiding van hun auto.
  • LandRover vereist ook eigenaarsregistratie voor toegang tot vervangende handleidingen.
  • Mazda-eigenaren moeten zich registreren om toegang te krijgen tot gebruikershandleidingen en andere nuttige informatie over hun voertuig.
  • Mercedes biedt eigenaren de mogelijkheid om handleidingen voor elk jaar sinds 2000 te downloaden.
  • Mini vereist dat gebruikers zich registreren in de Eigenaarslounge om toegang te krijgen tot de handleidingen.
  • Nissan heeft sinds 2006 voor elk jaar gratis downloadbare handleidingen.
  • Subaru vereist registratie en een voertuigidentificatienummer om toegang te krijgen tot de gebruikershandleidingen.
  • Toyota-eigenaren kunnen zich registreren op de MyToyota-eigenaarssite om toegang te krijgen tot interactieve gebruikershandleidingen.
  • Volvo heeft een onlinebibliotheek met gebruikershandleidingen.

Autobedrijven zonder gratis handleidingen

Sommige autofabrikanten bieden geen gebruikershandleidingen online aan of bieden handleidingen aan tegen betaling.

  • Audi-, Porsche- en Volkswagen-handleidingen zijn alleen verkrijgbaar als gedrukt boek.
  • Isuzu-, Mitsubishi- en Suzuki-handleidingen zijn niet verkrijgbaar bij de fabrikant, maar kunnen wel bij andere bedrijven worden gekocht.
  • Scion biedt informatie over audiocomponenten, videofuncties en andere accessoires, maar er zijn geen online gebruikershandleidingen.

Maak een papieren kopie

Veel autofabrikanten begrijpen de kracht van internet en maken het u mogelijk gratis autohandleidingen te downloaden ter vervanging van het referentiemateriaal van uw auto. Het is een goed idee om elektronische materialen af te drukken en deze in het dashboardkastje van uw auto te bewaren. U weet nooit wanneer u uw handleiding nodig heeft als u niet thuis bent.

Aanbevolen: