21 essentiële veiligheidstips voor een gezellig herfstseizoen &

Inhoudsopgave:

21 essentiële veiligheidstips voor een gezellig herfstseizoen &
21 essentiële veiligheidstips voor een gezellig herfstseizoen &
Anonim

Naarmate de dagen korter worden en het weer koeler, kunnen deze tips u en uw gezin dit najaar helpen veilig te blijven, zodat u kunt genieten van alle pompoenkruiden die u maar wilt.

Moeder en zoon spelen in de achtertuin en maken herfstbladeren schoon
Moeder en zoon spelen in de achtertuin en maken herfstbladeren schoon

Nu de lucht koeler wordt en de bladeren van de bomen vallen, is het belangrijk om een paar valveiligheidstips in gedachten te houden. Van het roosteren van s'mores boven een kampvuur tot het springen in stapels droge, knapperige bladeren: er zijn veel geheime valgevaren die je misschien niet beseft. Ontdek welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen, zodat uw gezin kan genieten van het frisse herfstweer en tegelijkertijd lange reizen naar de Eerste Hulp kan vermijden die met het seizoen gepaard kunnen gaan.

7 Brandveiligheidstips voor de herfst

Als het weer koud wordt, breng je waarschijnlijk veel tijd binnenshuis door met het gebruik van open haarden, ovens en verwarmingstoestellen om warm te blijven. Er is niets zo gezellig als een vuur, maar het brengt een aantal veiligheidsrisico's met zich mee (hoest, vuurwerkongelukken op 4 juli, hoesten). Het is dus het beste om deze tips in gedachten te houden.

Vrouw met koptelefoon lezen in woonkamer met open haard
Vrouw met koptelefoon lezen in woonkamer met open haard

Service aan uw oven

Voordat het koude herfst- en winterweer begint, moet u uw verwarmings- en koelingsbedrijf bellen om uw oven te laten onderhouden. Een specialist moet de oven inspecteren om er zeker van te zijn dat alles in goede staat verkeert en dat er geen lekken zijn. Naarmate de seizoenen veranderen, kunnen verwarmings-/koelingsbedrijven vrij snel volgeboekt raken, dus overweeg om ze te bellen voordat de zomer voorbij is om uw onderhoud van tevoren in te plannen.

Gebruik open haarden veilig

Houd het vuur op de juiste plaats door een haardscherm te gebruiken om te voorkomen dat vonken eruit vliegen en uw decoraties, bomen of zelfs huisdieren in brand steken. Laat een brandend vuur nooit onbeheerd achter en zorg ervoor dat het vuur in uw open haard volledig uit is voordat u naar bed gaat of het huis verlaat.

Handige hack

Als u weet dat u uw open haard dit najaar veel gaat gebruiken, pak dan een brandblusser. Laat hem in de buurt van je open haard liggen (misschien naast je haardgereedschap), zodat je hem altijd bij de hand hebt als je hem ooit nodig hebt.

Wees voorzichtig met ruimteverwarmers

Een ruimteverwarmer is een effectieve manier om een koude kamer op te warmen, maar het is essentieel dat u de instructies op het apparaat leest voordat u deze gebruikt. Als uw ruimteverwarmer moet worden geventileerd, zorg er dan voor dat u deze naar buiten ventileert. Zorg altijd voor minstens een meter vrije ruimte rondom de ruimteverwarmers die u opstelt. Nu we het er toch over hebben: gebruik nooit uw fornuis of oven om uw huis te verwarmen; er bestaat namelijk een risico op gaslekken of brand.

Heroverweeg bladverbranding

Volgens de Environmental Protection Agency produceren brandende bladeren schadelijke en kankerverwekkende chemicaliën. Vanwege dit en de kans dat er veel meer verbrand wordt dan de stapel die je van plan was, moeten huiseigenaren voorkomen dat ze de bladeren kwijtraken door ze in brand te steken. Sommige staten hebben ook regels en verboden met betrekking tot het verbranden van bladeren, dus neem contact op met de website van uw deelstaatoverheid om te zien wat de regels zijn.

Als je besluit bladeren te verbranden, draag dan een beschermend masker. Probeer alleen bladeren te verbranden ver weg van uw huis of andere gebouwen op uw terrein. Controleer altijd de weersvoorspelling voordat u bladeren gaat verbranden; als het om wind vraagt, steek het vuur dan niet aan.

En onthoud: doe nooit aanstekervloeistof of benzine op je bladeren. Het is de snelste manier om de hele buurt in brand te steken.

Oefeningskaars voorzichtig

Kaarsen zijn een geweldige manier om een kamer een gezellige, warme gloed te geven, maar ze kunnen ook brand veroorzaken. Volgens de National Candle Association ontstaan bijna 10.000 woningbranden als gevolg van oneigenlijk gebruik van kaarsen. We weten zeker dat je weet wat dat werkelijk betekent: laat kaarsen nooit branden als je uitgaat of gaat slapen, en houd je kaarsen uit de buurt van huisdieren en kinderen.

Vervang de batterijen van de rookmelder

Dit is uw vriendelijke herinnering om de batterijen in uw rookmelders en koolmonoxidemelders te controleren/vervangen nadat u de klok aan het einde van de zomertijd hebt teruggezet. Plaats niet zomaar nieuwe batterijen, maar controleer nogmaals of de alarmen werken.

Houd brandblussers bij de hand

Terwijl u aan het brandbestrijdingsfront bent, controleer en vervang alle brandblussers waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Het is het seizoen voor grote zelfgemaakte feesten, en daar komt ongetwijfeld olie bij kijken. Niet elke brandblusser is olie-/vetveilig, dus zorg ervoor dat u ten minste één klasse K-blusser bij de hand heeft.

5 veiligheidstips voor rijden in de herfst

Er is niets mooier dan een herfstrit, maar dit regenseizoen kan een aantal unieke gevaren met zich meebrengen die we niet elke dag tegenkomen. Als u zich bewust bent van deze potentiële gevaren, kunt u ervoor zorgen dat u en uw gezin veilig zijn en ongelukken worden voorkomen.

Vrouw die in de herfst haar auto met hond bestuurt
Vrouw die in de herfst haar auto met hond bestuurt

Wees je bewust van slecht zicht

Vallende bladeren zijn weliswaar mooi, maar kunnen je zicht belemmeren, net als regen en mist. Kortere dagen maken deel uit van het herfstseizoen, waardoor het moeilijker wordt om kinderen te zien spelen of mensen te zien lopen en fietsen. Wees je ervan bewust als je minder goed zicht hebt en vertraag als je niet goed kunt zien voordat er iets in je gezichtsveld komt. Gebruik uw gedimde koplampen bij slecht weer en verminderd zicht. Probeer indien mogelijk niet op de weg te zijn als het moeilijk te zien is.

Moet weten

Het maakt niet uit hoe donker het buiten is; als het mistig is, zet dan niet uw grootlicht aan. Dit kan de zichtbaarheid van anderen verminderen en zal niet echt helpen bij die van jou.

Kijk voor kinderen

Kinderen spelen graag in stapels bladeren, dus wees extra voorzichtig als er bladeren op de stoeprand liggen. Daarnaast rijdt de schoolbus rond nu de school weer begint. Hoewel kinderen moeten worden geleerd hoe ze op de juiste manier in de buurt van de weg moeten spelen, kun je er niet op vertrouwen dat ze weten wat ze moeten doen als de tijd daar is. Kinderen bevriezen, net als herten, vaak, dus als volwassene en bestuurder moet je waakzaam zijn.

Vertragen op natte bestrating

In veel delen van het land is regen de minder idyllische neerslag die uit de lucht v alt. Als het regent, houd dan een veilige afstand tot de auto voor u. Natte wegen maken het moeilijker om te stoppen. Als er natte bladeren op de wegen liggen, maken ze het trottoir glad en kan het voor bestuurders moeilijk zijn om goede grip te krijgen.

Wees voorbereid op fel zonlicht

De zonsopgang is misschien mooi, maar kan ook uitdagingen voor automobilisten met zich meebrengen. Als je kunt, zorg er dan voor dat je een zonnebril (op sterkte of iets anders) in je auto hebt, zodat je deze kunt dragen als de zon fel begint te schijnen. Als het te moeilijk wordt om te zien vanwege fel zonlicht of schittering, parkeer dan of parkeer totdat de zon is verdwenen.

Pas op voor ijs

Naarmate de temperaturen 's nachts verder dalen, zal een chauffeur 's ochtends wat extra tijd moeten besteden aan het schrapen van de vorst van zijn voertuig. Schaduwrijke plekken op de rijbaan kunnen de thuisbasis zijn van ijzel, waarvan een bestuurder zich mogelijk pas bewust wordt als de auto begint te slippen. Aquaplaning is een ernstig probleem bij natte en ijzige omstandigheden, en tenzij u al eerder heeft geaquaplaneerd, weet u niet hoe u zult reageren.

Zodra u voelt dat de banden grip verliezen, ha alt u uw voet van het gaspedaal en houdt u voorzichtig de controle over het stuur, in een poging uw positie op de rijstrook te behouden. Trek nooit aan het stuur als reactie en probeer helemaal niet te remmen. Maar als u moet remmen in een gebied met mogelijk ijzel, rem dan in het kort opeenvolgende pompen om de auto af te remmen zonder zoveel tractie te verliezen.

4 veiligheidstips voor herfstvaarders

Volgens het rapport over de pleziervaartstatistieken van 2022 is de kans op vaarongevallen in de herfst en winter veel groter dan de ongelukken tijdens de zomermaanden. Hoewel er in de zomer veel meer bootongelukken plaatsvinden, worden watersporters die tijdens de herfstmaanden bij ongelukken betrokken zijn, blootgesteld aan koud water en andere weersgevaren. Houd deze tips in gedachten voor een leuke maar veilige herfstvaarervaring.

Paar genieten van hun boottocht in de herfst
Paar genieten van hun boottocht in de herfst

Wees voorbereid op veranderend weer

Aangezien het herfstweer snel kan veranderen, moet je altijd voorbereid zijn op mogelijk koud, winderig en nat weer, zelfs als de zon schijnt. In plaats van te kijken hoe ver je naar de horizon kunt komen, kun je beter dichter bij de kust blijven, zodat je kunt terugkeren als het weer verandert. Houd warmere kleding, zoals jassen, regenkleding en handschoenen, aan boord voor het geval er een koudegolf doorkomt terwijl u op zee bent.

Let op tekenen van onderkoeling

Kleine open boten in combinatie met koud, nat weer kunnen tot mogelijke onderkoeling leiden. Volgens de Mayo Clinic zijn dit enkele van de tekenen waar je op moet letten:

  • Bibberend of trillen
  • Algemeen gebrek aan coördinatie, inclusief struikelen en dingen laten vallen
  • Slaperigheid, verwarring en apathie
  • Mompelen en onduidelijke woorden
  • Zwakke pols en oppervlakkige ademhaling

Vertel anderen over uw reis

Zorg ervoor dat u een vriend of familielid uw vaarplan vertelt en wanneer u verwacht terug te komen. Er zijn in de herfst minder watersporters die kunnen helpen bij een ongeval of noodgeval, dus het hebben van iemand die u in de gaten kan houden is de snelste manier om hulp te krijgen in geval van een noodgeval.

Draag altijd reddingsvesten

Het dragen van je reddingsvest is altijd een slimme zet, maar is in de herfst nog belangrijker. Als u per ongeluk overboord v alt, zal het koude water uw kracht en cognitieve vermogen snel wegnemen, waardoor het veel moeilijker voor u wordt om uit de situatie te komen.

3 Veiligheidstips voor huisonderhoud in de herfst

Het is nog niet helemaal winter! Dat betekent dat we nog een paar maanden op onze gazons en achtertuinen rondscharrelen. De herfst is de tijd om de tuin op te ruimen en uw huis klaar te maken voor de komende koude winter. Dit zijn enkele goede veiligheidstips waarmee u rekening moet houden tijdens uw voorbereiding.

Kind helpt bij het snijden van takken in de tuin
Kind helpt bij het snijden van takken in de tuin

Kijk omhoog voordat u bomen snoeit

Als u heeft besloten dat uw bomen goed moeten worden gesnoeid, kijk dan goed omhoog en onderzoek het gebied voordat u begint. Noteer waar de elektriciteitskabels zich bevinden voordat u uw ladder zo neerzet dat deze zich daar vandaan bevindt. Probeer ook, in een goede laddervorm, een ladder alleen te gebruiken als iemand anders hem stabiel houdt.

Wees voorzichtig op ladders

Het dragen van geschikt schoeisel is belangrijk bij het gebruik van een ladder; Schoenen of laarzen kunnen nat zijn, waardoor u uitglijdt als u de ladder beklimt. Plaats een ladder altijd op een vlakke ondergrond voordat u deze gebruikt. Zorg ervoor dat het gereedschap dat u gebruikt speciaal voor het doel ervan is ontworpen en in goede staat verkeert voordat u met de werkzaamheden begint.

Het spreekt voor zich, maar stapel ladders nooit op elkaar. Als je geen ladder hebt die hoog genoeg is om iets te bereiken, dan moet je er een vinden of lenen en niet MacGyver om naar de eerste hulp te gaan.

Gevallen bladeren opruimen

Houd uw oprit en looppad vrij van vallende bladeren. Natte bladeren kunnen valgevaar opleveren, omdat ze de trottoirs glad maken. Later in het seizoen kan sneeuw zich vermengen met bladeren, waardoor het hoge valrisico groter wordt. Wees dus lief voor jezelf en anderen. Mulch of hark gevallen bladeren op en gooi ze weg volgens de plaatselijke statuten.

2 'Fall Back'-veiligheidstips

In de herfst zijn we gezegend met de mogelijkheid om onze klok een uur terug te zetten. En hoewel we lichtere ochtenden krijgen, wat betekent dat het woon-werkverkeer gemakkelijker wordt, krijgen we ook kortere dagen. Met deze verandering in november kunnen enkele onverwachte gevaren gepaard gaan die je met deze tips kunt vermijden.

Jonge vrouw die bij zonsondergang traint
Jonge vrouw die bij zonsondergang traint

Houd reflecterende kleding in je kast

Als u 's avonds hardloopt of alleen tijd heeft om uw huisdieren mee te nemen voor een nachtelijke wandeling, dan is het dragen van reflecterende kleding de beste manier om uzelf en de kinderen te beschermen. Naarmate de herfst vordert, zal de zonsondergang steeds vroeger worden, wat betekent dat auto's minder zicht hebben en een groter risico kunnen vormen.

Controleer de koplampen van uw auto

Als je naar je werk reist, is de kans groot dat je in het donker naar huis rijdt voordat de herfst voorbij is. In plaats van te vertrouwen op vlekkerige straatverlichting of een steile bekeuring te krijgen, controleer je koplampen en remlichten voordat je terugv alt. Op die manier heb je alles al vervangen, lang voordat er een probleem ontstaat.

Veilig genieten van alles wat de herfst te bieden heeft

Van hooiritten en Halloween tot kalkoendiners en familiebezoeken, er zijn zoveel dingen om naar uit te kijken in de herfst. En als u uit de buurt van het ziekenhuis wilt blijven of uw oproeplogboeken vrij wilt houden van 911's, houd dan deze belangrijke valveiligheidstips in gedachten. De herfst moet leuk zijn, en veilig blijven kan dat ook zijn.

Aanbevolen: