Beroemde tapdansers

Inhoudsopgave:

Beroemde tapdansers
Beroemde tapdansers
Anonim
kraan
kraan

Tapdansen wordt gekenmerkt door pit, energie en originaliteit, eigenschappen die beroemde tapdansers door de geschiedenis heen hebben getoond. Vanaf de oorsprong van tapdansen tot moderne muziekuitvoeringen: tapdansers genieten van de leuke aantrekkingskracht die hun dansen voor veel dansliefhebbers belichaamt.

Traditionele Amerikaanse tapdansers

Iedereen houdt van een goede tapper; op de een of andere manier is tapdansen leuk omdat het luchtig is naast de muziek waarop het wordt uitgevoerd. Van gemeenschapsproducties tot het grote scherm: tapdans heeft de harten van miljoenen Amerikanen veroverd, en dit komt het duidelijkst tot uiting in de schare fans die de carrières van verschillende invloedrijke tappers ondersteunen.

De meeste zijn mannen, op een paar uitzonderingen na. De Amerikaanse sterren uit het gouden tijdperk van Hollywood genoten van een lange carrière en staan vandaag de dag nog steeds bekend om het leuke entertainment dat ze boden. Hieronder staan slechts een paar van degenen die werkelijk regeerden als "tap's tops!"

Fred Astaire

Misschien is er geen andere naam die zo synoniem is met tapdansen als Fred Astaire. Met zijn talloze Amerikaanse films, waaronder die met sidekick Ginger Rogers, bracht Fred een revolutie teweeg in de aanwezigheid van de tapwereld in films. Veel mensen herinneren zich zijn samenwerking met Ginger Rogers niet alleen vanwege de prachtige ballroomdansen, maar ook vanwege de tapdansen, zoals Let Yourself Go. Zijn geweldige combinatie van een knap gezicht en een zachte stijl, gecombineerd met zijn pittige dansnummers, maakte hem tot een van de meest geliefde muzikale sterren van Hollywood.

Bill "Bojangles" Robinson

Voordat hij zowel op het scherm als daarbuiten met Shirley Temple omging, was Bill Robinson te vinden in talloze theaterproducties. Hij staat erom bekend dat hij de tap-rage in de 20e eeuw opnieuw heeft aangewakkerd en het genre van populair naar elitair niveau heeft gebracht. Hij daagde vaak concurrenten uit in tapwedstrijden, waarbij hij bijna altijd als winnaar uit de bus kwam. Hij was ook de choreograaf van de inmiddels beruchte trapdans uit de film The Little Colonel. Hij inspireerde en coachte Shirley Temple, een van Hollywood's kleinste tapdanseressen, en zij onthulde in haar autobiografie hoe Bill als een oom voor haar was, die haar zowel in de dans als in het leven begeleidde.

Kandman Sims

Een andere beroemde tapper uit het gouden tijdperk van Hollywood, hij werd berucht vanwege zijn 'zanddansen', waarbij tapdansen in een zandbak betrokken was. Hij reisde door het hele land om competitieve tapdansers uit te dagen, en hij verloor zelden (of nooit) een danswedstrijd. Hij wordt beschouwd als een van de meest creatieve en innovatieve tappers van zijn generatie, en zal altijd bekend blijven als een toptapper die zich nooit conformeerde aan anderszins traditionele dansregels.

Tapsterren van vandaag

Er zijn ook tal van beroemde hedendaagse tapdansers, evenals degenen die nog steeds opkomen in de dansarena. Hieronder staan een aantal tappers die de moderne tapwereld stormenderhand blijven veroveren.

Gregory Oliver Hines

Tikkend in de 21e eeuw begon Hines als jonge jongen te dansen in New York City, en werd beschouwd als de grootste tapper van zijn generatie voordat hij in 2003 aan kanker overleed. Hij verscheen in een grote verscheidenheid aan films, waaronder Running Scared, The Cotton Club en Tap. Hij had ook zijn eigen tv-programma terwijl hij optrad in populaire netwerkfavorieten zoals Will en Grace. Hines, een Tony Award-winnende tapdanser, veroverde de harten van een generatie en perfectioneerde zijn vak, waardoor hij een ideaal voorbeeld was voor toekomstige tappers om in zijn voetsporen te treden.

Savion Glover

Savion Glover werd ontdekt, speelde de hoofdrol in een toneelstuk op Broadway en werd al tegen de tijd dat hij 12 jaar oud was genomineerd voor een Tony Award. Hij choreografeerde ook voor Bring in Da Noise, Bring in Da Funk, dat nog steeds een theaterhit is, gevuld met revolutionaire taproutines waar andere artiesten jaloers op zijn. Hij heeft de eer een van de jongste mannen te zijn die ooit voor een Tony is genomineerd, en ontving ook een Martin Luther King Jr. Outstanding Youth Award toen hij nog een relatief jong kind was. Glover heeft een mooie toekomst in de entertainmentindustrie en blijft vandaag de dag creëren en verbazen in alle tap-arena's.

Beroemde dansers kijken

Of je nu houdt van de klassieke tapdansstijl uit Hollywood-films uit de 20e eeuw of van hedendaagse tapshows op populaire muziek van onze tijd, er zijn veel manieren om van de beroemdste tapdansers van Amerika te genieten. Hoewel de klassiekers direct beschikbaar zijn als verhuur of zelfs online, heeft het persoonlijk horen van tapdansen een magische aantrekkingskracht. Bekijk een show bij jou in de buurt en kijk of je een van Amerika's nieuwe rijzende sterren kunt spotten.

Aanbevolen: