Recepten voor gekiemde tarwekorrels

Inhoudsopgave:

Recepten voor gekiemde tarwekorrels
Recepten voor gekiemde tarwekorrels
Anonim
gekiemde tarwekorrels
gekiemde tarwekorrels

Tarwebessen zijn een geweldige aanvulling op salades of brood en recepten voor gekiemde tarwekorrels helpen je om meer smaak toe te voegen aan je salades en brood.

Het is goed voor je

Tarwekorrels die niet zijn gemalen, worden tarwebessen genoemd. Een hele, ongemalen tarwekorrel bestaat uit drie afzonderlijke delen: de zemelen, de kiem en het endosperm. De zemelen zijn de harde buitenste laag van de tarwekorrel. Als je volkoren meel gebruikt, zul je kleine bruine vlokken in de bloem zien, dit zijn de zemelen. De kiem is het deel van de pit dat ontkiemt en uiteindelijk een nieuwe tarweplant wordt. Het endosperm is het deel dat wordt gemalen om witte bloem te maken. Wanneer u volkoren bessen koopt om in uw recepten voor gekiemde tarwekorrels op te nemen, koopt u de gehele tarwekorrel.

De tarwesoorten die je het meest waarschijnlijk in je plaatselijke winkel tegenkomt zijn Durum, Spelt en Triticale. Mogelijk vindt u ook een harde rode winter, een harde rode lente of een zachte rode winter. Elke tarwebes kan worden gekiemd zolang deze niet is gemalen. Als u niet zeker weet of de tarwekorrel waar u naar kijkt gekiemd kan worden en gebruikt kan worden in uw recepten voor gekiemde tarwekorrels, vraag het dan aan de man in de winkel. Als u uw tarwe uit een bulkcontainer koopt, zal de persoon in de bulkvoedselsectie een geweldige bron van informatie zijn over alle granen die beschikbaar zijn en hoe u deze kunt gebruiken.

Zodra een tarwekorrel begint te groeien, verandert de chemische samenstelling van het graan. Ze bevatten nu enzymen die je gezondheid helpen verbeteren door te helpen bij de spijsvertering, gifstoffen te neutraliseren en het bloed te helpen reinigen. Gekiemde tarwekorrels zijn een geweldige bron van antioxidanten. Ze leveren tal van mineralen zoals calcium, jodium, ijzer, kalium en zink. Gekiemde tarwekorrels bevatten een scala aan vitamines, waaronder A, B1, B2, B12, C en D.

Tarwekorrels ontkiemen

Als je een kiemplant hebt, volg dan gewoon de aanwijzingen voor je kiemplant. Ik heb geen spruiter en ik had niet de neiging om er alleen voor dit artikel een te zoeken, dus ik koos voor de kommethode. Wat je nodig hebt is:

  • Een kom
  • Een koele plaats (ongeveer 25 graden Fahrenheit) om je kom te bewaren, uit de buurt van direct zonlicht
  • 2/3 kopje tarwebessen
  • 1 kopje water
  • Een zeef

Instructies

  1. Plaats de tarwekorrel in de kom.
  2. Voeg het water toe.
  3. Meng de winsten zodat alle granen bedekt zijn met water.
  4. Laat de granen 6 tot 12 uur weken.
  5. Spoel ze af met koud water.
  6. Laat ze zo volledig mogelijk leeglopen.
  7. Laat ze nog 8 tot twaalf uur zitten.
  8. Spoel ze af en laat ze weer uitlekken.
  9. Herhaal nog een keer.
  10. Op dit punt zouden je tarwebessen kleine spruitjes van ongeveer 1/4 inch lang moeten hebben. Nu zijn ze klaar om te worden gebruikt in uw recepten voor gekiemde tarwekorrels.

Recepten voor gekiemde tarwekorrels

Ik hou van tarwebessensalade, dus ik probeerde het te maken met gekiemde tarwekorrels in plaats van de tarwe te koken. Deze salade is niet alleen een heerlijk smakende salade waar je vegetarische vrienden van zullen genieten, maar het is ook een fantastische raw food salade voor je raw food vrienden. Je hebt nodig:

  • 2 kopjes gekiemde tarwebessen
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 3/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vers gemalen peper
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote julienne rode ui
  • 1/2 kop gehakte dille
  • 1/4 kopje gehakte koriander

Instructies

  1. Meng de rode wijnazijn, het zout en de peper in een kom.
  2. Voeg met een garde langzaam de olie toe in een langzame, gestage stroom om een emulsie te creëren.
  3. In een andere kom meng je de gekiemde tarwebessen, uien en kruiden.
  4. Voeg de dressing toe.
  5. Je kunt ook tomaten, rozijnen, gedroogde abrikozen, walnoten of pijnboompitten, gehakte appels of peren aan je salade toevoegen, zoals je wilt.

Je kunt de gekiemde tarwekorrels ook in hun geheel toevoegen aan elk volkorenbroodrecept, of je kunt ze kort pulseren in je keukenmachine.

Aanbevolen: