Gratis afdrukbare afschrijvingstabel

Inhoudsopgave:

Gratis afdrukbare afschrijvingstabel
Gratis afdrukbare afschrijvingstabel
Anonim
Afschrijving van leningen
Afschrijving van leningen

Een aflossingstabel laat u zien wat uw leningbetalingen elke maand zullen zijn gedurende de looptijd van uw lening en geeft u ook een voorbeeld van het uitstaande leningsaldo op elk punt. Gebruik de onderstaande rekenmachine om een eenvoudige aflossingstabel te genereren die u kunt afdrukken.

Een aflossingstabel genereren

Volg de onderstaande stappen om een afdrukbare aflossingstabel te genereren op basis van de details van uw lening.

  1. Voer het totale gefinancierde bedrag in.
  2. Voer het rentepercentage in.
  3. Voer de looptijd van de lening in jaren in.
  4. Voer de maand in waarin de lening ingaat. U kunt de naam of het nummer van de maand invoeren (bijvoorbeeld januari of "1").
  5. Voer het viercijferige jaar in waarin de lening ingaat.
  6. Selecteer berekenen.
  7. Druk uw resultaten af.

Je hebt ook de mogelijkheid om de inhoud van de tabel te resetten en nieuwe waarden in te voeren. Dit is vooral handig als u leningen met verschillende voorwaarden wilt vergelijken.

De uitvoer interpreteren

Zodra de waarden zijn ingevoerd, zal de afdrukbare aflossingstabel de volgende componenten weergeven:

  • Bedrag van de maandelijkse betaling
  • Totale rente die u beta alt over de looptijd van de lening
  • Totaal betaald bedrag gedurende de looptijd van de lening.

In deze tabel kunt u een assortiment cijfers invoeren om u te helpen de beste hypotheekoptie voor u te identificeren. Als u geen vaste aanbiedingen heeft, maar wel op zoek bent naar de meest haalbare leningsvoorwaarden, overweeg dan om te experimenteren met het rentepercentage, de betalingstermijn of het totale bedrag van de lening.

Aanvullende bronnen voor aflossingstabellen

De afschrijvingstabel hierboven is vrij eenvoudig, hoewel je andere hulpmiddelen kunt vinden die je kunt gebruiken als je op zoek bent naar een meer geavanceerde hulpbron. Er zijn bijvoorbeeld tools beschikbaar die resultaten opleveren in Excel of die zijn ontworpen om berekeningen te maken op basis van bijvoorbeeld instelbare tarieven, ballonnotities of betalingsfrequentie. Mogelijke opties die u kunt overwegen zijn:

  • Bankrate.com - Deze site bevat een hypotheekcalculator waarmee u een afdrukbaar aflossingsschema kunt genereren en de impact kunt zien van het doen van extra betalingen.
  • Calculators.org - Deze eenvoudige aflossingscalculator bevat regelitems voor standaard leningsvoorwaarden, samen met een regel om de betalingsfrequentie te specificeren (d.w.z. tweewekelijks, maandelijks, driemaandelijks).
  • MyAmortizationChart.com - Deze eenvoudige site bestaat uit afschrijvingstabellen. U kunt de uwe verkrijgen door uw gegevens in de calculator in te voeren, en u heeft ook de mogelijkheid om de gemiddelde rentetarieven per postcode te bekijken.
  • RealData.com - Deze site wordt beheerd door een fabrikant van vastgoedsoftware. Het is een heel eenvoudige tabel met drie kolommen, alleen voor leningen met een vaste rente.
  • MortgageMavin.com - Dit is een van de weinige sites waarmee u een aflossingstabel kunt afdrukken voor hypotheekleningen met variabele rente, variabele rente of ballonhypotheken.
  • Microsoft Office Online - Blijf bij deze site als u een aflossingstabel wilt downloaden naar Excel of een ander spreadsheetprogramma. Op dit blad staan de formules al ingevoerd, dus u hoeft alleen maar uw cijfers in te voeren en af te drukken.

Waardevolle leninginformatie

Of u nu leningaanbiedingen wilt vergelijken, een herfinanciering overweegt of onlangs een hypotheek heeft afgesloten, u kunt baat hebben bij het bekijken van de aflossingstabellen. Ze kunnen u helpen de werkelijke kosten van een woninglening te begrijpen.

Aanbevolen: