Gratis afdrukbare boeken voor kinderen

Inhoudsopgave:

Gratis afdrukbare boeken voor kinderen
Gratis afdrukbare boeken voor kinderen
Anonim
meisje dat een afdrukbaar e-boek leest
meisje dat een afdrukbaar e-boek leest

Hoewel een uitstapje naar de bibliotheek altijd een fantastisch idee is, is het belangrijk dat kinderen ook boeken in huis hebben. Door gebruik te maken van gratis online bronnen kunt u een gevarieerde bibliotheek met kinderboeken afdrukken zonder uw budget te overschrijden, en jonge lezers kennis laten maken met de geneugten van lezen.

Gratis afdrukbare kinderboeken

Veel sites bieden gratis digitale versies van boeken die u online kunt lezen of bieden u de mogelijkheid gratis boeken te downloaden in gemakkelijk af te drukken formaten. Er zijn opties beschikbaar voor kinderen in elke leeftijdsgroep.

Peuters tot en met het eerste leerjaar

  • DLTK Teach biedt afdrukbare miniboeken voor beginnende lezers. Onderwerpen zijn onder meer brieven, dieren en het buitenleven, feestdagen en de Bijbel, en meer.
  • Making Learning Fun heeft printbare boeken over verschillende onderwerpen. Je moet elke pagina afzonderlijk afdrukken, maar het is de moeite zeker waard.
  • Nellie Edge biedt een selectie 'Kleine Boekjes' die je kunt afdrukken en vouwen. Elk boek is slechts acht pagina's lang. Deze boeken zijn ook leuk voor kinderen om in te kleuren. De collecties bevatten verschillende kinderliedjes en enkele Spaanse titels.
  • Hubbard's Cupboard heeft een reeks gratis printbare boekjes voor nieuwe lezers. Deze omvatten zichtwoorden, woordfamilies en conceptboekjes. Je kunt verschillende boeken vinden om af te drukken en te kleuren.
  • First-School heeft afdrukbare miniboekjes over alfabetten en letters. Deze boeken zijn ook leuk om in te kleuren.

Tweede tot en met vijfde leerjaar

  • Kinderboeken Online biedt een grote selectie klassieke kinderliteratuur. De boeken worden gepresenteerd als pagina-voor-pagina scans die als jpg kunnen worden gedownload en afgedrukt. De tekstpagina's zijn allemaal in zwart-wit, maar er is wat kleur bij de illustraties. Andere selecties voor leeftijdsgroepen zijn hier ook beschikbaar.
  • Free Kids Books biedt een verscheidenheid aan prentenboeken in downloadbare PDF-vorm. Er zijn hier veel unieke titels die je nergens anders zult vinden. Zorg ervoor dat je de Young Adult-sectie bekijkt voor lezers ouder dan 12 jaar.
  • Kids World Fun biedt een ruime keuze aan educatieve hulpmiddelen. Hun e-boekensectie presenteert boeken in downloadbaar PDF-formaat, variërend van titels voor kinderen met sterke leesvaardigheden tot prentenboeken en voorleesboeken voor peuters, met een paar klassieke romans erdoorheen. Titels staan allemaal door elkaar, zonder enige manier om te sorteren..
  • Met Engelse kinderboeken kunt u online een boek lezen, downloaden en afdrukken, of naar MP3-audio luisteren terwijl u leest, met verhalen en klassieke secties beschikbaar.

Zesde tot en met achtste leerjaar

Jongen leesboek onder deken
Jongen leesboek onder deken
  • Enchanted Learning is een abonnementssite, maar je kunt een paar boeken gratis downloaden, waaronder een bloemenboek.
  • Classicly biedt middelbare scholieren een verscheidenheid aan klassiekers in PDF-formaat. Je kunt de boeken sorteren op genre en auteur. Als je het boek wilt downloaden, moet je je aanmelden voor een lidmaatschap.
  • Obooko biedt een grote verscheidenheid aan boeken voor tieners en jonge volwassenen in vele categorieën. Ze gebruiken Young Adult als genre op de site, dus het is wat moeilijker om boeken van een bepaald type te vinden. Als u echter door hun selectie bladert, zult u zeker iets vinden dat aan uw behoeften voldoet. U moet zich bij de site registreren om deze boeken te bekijken, maar ze zijn gratis en worden gepresenteerd in PDF-formaat.
  • Project Gutenberg heeft een boekenkast voor kinderen en jonge lezers, die veel klassiekers bevat, waaronder tijdschriften, romans en meer. Je kunt ze online lezen of downloaden. Hoewel het afdrukken onhandig kan zijn, is het toch de moeite waard, gezien de uitgebreide selectie hier.
  • De kinderbibliotheek van het internetarchief biedt romans uit het publieke domein van over de hele wereld. Dit zijn scans van boekpagina's, maar veel ervan bieden een vereenvoudigde PDF-optie (kijk in de linkermarge nadat u een boek hebt geselecteerd om de beschikbare formaten te zien) die geschikt zijn om af te drukken.
  • Openculture biedt links naar klassieke boeken, waaronder graphic novels, voor oudere lezers, en er zijn opties voor audio, online of downloadbaar lezen.

Tips voor afdrukbare boeken

  • Veel websites hebben boeken voor een groot aantal leeftijden; klik zeker door en bekijk de titels.
  • Sommige sites gaan over op een abonnementsmodel, maar vaak kun je een paar boeken als voorbeeld downloaden.
  • Bepaalde websites, zoals Project Gutenberg, hebben verschillende formaten voor lezen en downloaden. Afdrukken kan moeilijk zijn, maar voor ongebruikelijke of zeldzame boeken is het de moeite waard. Laat deze site niet liggen, want het is geen 'aanwijzen en klikken'.
  • Bij het downloaden, afdrukken en samenstellen van uw boeken maken kleine details een verschil. Voor jongere kinderen kunt u boekjes afdrukken op zwaar karton in plaats van op gewoon printerpapier.
  • Als het boek geen kleurenillustraties bevat, moedig kinderen dan aan om het verhaal te personaliseren door de ontwerpen in te kleuren met kleurpotloden of stiften.
  • Gebruik voor langere verhalenboeken of romans een perforator en een mooi lint om de pagina's aan elkaar te binden. Versier de omslag om deze een persoonlijk tintje te geven, of druk de omslag- en achterpagina's af op stevig karton.
  • Gebruik voorgeperforeerd papier en plaats een langer boek in een ringband met drie ringen, zodat je het gemakkelijk kunt lezen.

Schrijf uw kind in

Hoe aantrekkelijker uw gedownloade boeken lijken, hoe enthousiaster uw kind zal zijn om ze te lezen. Neem de tijd en schakel de hulp van uw kind in om thuis een unieke en boeiende bibliotheek te ontwerpen.

Aanbevolen: