Betty Crocker kookboek

Inhoudsopgave:

Betty Crocker kookboek
Betty Crocker kookboek
Anonim
Koken met Betty was altijd uitnodigend.
Koken met Betty was altijd uitnodigend.

Van alle receptenboeken is misschien wel het bekendste het Betty Crocker kookboek.

Wie is Betty?

De meeste mensen weten niet dat de auteur van het Betty Crocker Kookboek geen vrouw was die Betty Crocker heette. Het Amerikaanse bedrijf General Mills is de maker van het beroemde boek dat de afgelopen decennia vele keukens heeft bediend.

Het Betty Crocker-concept ontstond in 1921 toen er een inschrijfwedstrijd werd gehouden door Gold Medal Flour. Met de inzendingen kwamen duizenden vragen over bakken. De medewerkers van de Washburn Crosby Company, een voorloper van General Mills, reageerden op de vragen. Zij vroegen hun vrouwelijke medewerkers een handtekening te zetten voor de schriftelijke reacties. Betty Crocker werd geboren.

In 1936 liet het bedrijf een kunstenaar een gezond uitziende vrouw bedenken. In tegenstelling tot haar handtekening is Betty's uiterlijk in de loop van de decennia veranderd, hoewel ze er nooit een dag ouder uitziet.

Beschrijving

Het Picture Cook-boek van Betty Crocker, gepubliceerd in 1950, was een hit. Dit was een tijd waarin vrouwen thuis bleven om huisvrouwen te zijn en koken een prioriteit was. Het boek bevatte niet alleen recepten en honderden zwart-witfoto's, kleurenfoto's van gerechten en geanimeerde tekeningen, er stonden ook handige tips in. Enkele van deze fascinerende weetjes waren:

  • Ingrediënten afmeten - ideaal voor beginnende koks
  • Hoe kies je de meest voordelige stukken vlees
  • Hoe taarten en ronde taarten snijden om te serveren
  • Hoe de tafel te dekken voor gasten
  • Hoe u huishoudelijk werk gemakkelijker kunt maken
  • Hoe u uw voorraadkast kunt vullen
  • Hoe je elke maand een andere verjaardagstaart maakt

Er was zelfs een advies voor de vermoeide kok, namelijk om drie minuten of langer op je rug op de keukenvloer te gaan liggen om te verjongen.

Het Betty Crocker kookboekfenomeen

Dit prentenkookboek bracht een revolutie teweeg in het koken in huizen in keukens in voorsteden. Het kookboek deed het volgende:

  • Makkelijk koken
  • Koken eenvoudig gemaakt
  • Huisvrouwen vertrouwen gegeven
  • Geeft een leuke kijk op koken

Recepten

Enkele van de kenmerkende recepten waar het kookboek bekend om staat zijn:

  • Kip-tomaat-aspic
  • Macaroni aan het thuisfront
  • Geroosterde havermoutkoekjes
  • Hambrood
  • Zoute varkensjus
Afbeelding
Afbeelding

Andere boeken

Naast het eerste kookboek van Betty Crocker werden er nog meer gedrukt. Er is Betty Crocker's Pie Parade en Betty Crocker's Cooky Book. Voor kinderen is er Betty Crocker's Kookboek voor jongens en meisjes. Er werd zelfs een bruidseditie van het Betty Crocker Cookbook gepubliceerd en aan veel bruiden gegeven als huwelijkscadeau. Voor de barbecueliefhebber werd in 1961 het Outdoor Cook-boek van Betty Crocker gedrukt en een seizoenseditie bleek waardevol met het Betty Crocker Christmas Cookbook.

Het lijkt erop dat de eerste boeken het kookboek als twee woorden gebruikten, terwijl de meer recente publicaties het kookboek als één woord in de titels beschouwen.

Herinneringen terugbrengen

Mensen die met dit boek zijn opgegroeid, zullen het willen vanwege de nostalgie. Veel volwassenen hebben goede herinneringen aan de manier waarop hun moeder het kookboek gebruikte om een taart, cake, braadstuk of andere familiefavorieten te maken. Degenen die het boek nog nooit eerder hebben gezien, zullen het leuk vinden om het te lezen vanwege de nieuwigheid en geschiedenis ervan. Een vroege editie van het Betty Crocker Picture Cook Book is nu natuurlijk een vintage item en gewild bij antiekverzamelaars. Het is moeilijk te geloven dat een fictieve huisvrouw door de jaren heen zo beroemd is geworden dat haar naam in duizenden publicaties, voedingsproducten en kookboeken is gegraveerd.

Bestverkochte kookboek

Iedereen gelooft dat Betty Crocker koken een gezond gezicht, warmte en een gevoel van goede kwaliteit gaf. In 1950 was haar kookboek het best verkochte non-fictieboek in de Verenigde Staten.

De huidige televisiekoks zijn gevuld met calorierijke recepten en spreken de massa aan met meer gezondheidsbewuste recepten en de wens om te koken met minder vet en rood vlees. Vegetarische recepten waren in die tijd vrijwel ongehoord. Hoe dan ook, Betty Crocker is een icoon en vooral sentimenteel voor babyboomers. Van haar boeken zijn sinds 1950 meer dan 62 miljoen exemplaren verkocht.

Aanbevolen: