Recept voor vochtig bananenbrood

Inhoudsopgave:

Recept voor vochtig bananenbrood
Recept voor vochtig bananenbrood
Anonim
recept voor vochtig bananenbrood
recept voor vochtig bananenbrood

Zorg ervoor dat je bananenbrood vochtig is door bananen te gebruiken die erg bruin zijn, zacht aanvoelen en een uitgesproken bananenaroma afgeven. Je kunt dit fruit met recht overrijp noemen: perfect voor het produceren van heerlijk vochtig bananenbrood.

Heerlijk recept voor bananenbrood

Zoals bij alle snelle broden, is een van de geheimen van een vochtige kruimel het niet te veel mixen van het beslag. Dat betekent dat je de natte ingrediënten in één kom en de droge ingrediënten in een aparte kom combineert en ze vervolgens met een paar bewegingen door elkaar mengt tot het beslag net gemengd is.

Ingrediënten

Opbrengst:1 (9x5x3 inch) brood

  • 2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 3/4 kopje suiker
  • 3/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 tot 4 zeer rijpe gepelde bananen
  • 1/4 kop plantaardige olie
  • 2 grote, goedgeklopte eieren
  • 3 ons (3/4 stokje) boter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille
  • 1 1/4 kopjes grof gehakte walnoten

Instructies

  1. Zet het rek in het midden van de oven en verwarm tot 350 F.
  2. Bestrijk een broodvorm van 9x5x3 inch lichtjes met kookspray of vet de pan licht in met bakvet, bestuif lichtjes met bloem en schud het overtollige eruit.
  3. In een middelgrote kom bloem, suiker, zout en zuiveringszout door elkaar kloppen tot alles goed gemengd is.
  4. Gebruik een keukenmixer met het paddle-opzetstuk of een handmixer en een grote kom en meng bananen, olie, eieren, gesmolten boter en vanille tot ze goed zijn opgenomen (er kunnen kleine stukjes banaan in zitten en dat is prima).
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles goed gemengd is en er geen strepen bloem zichtbaar zijn.
  6. Voeg de walnoten met de hand toe en meng snel maar grondig.
  7. Giet het deeg in de voorbereide pan.
  8. Bak het bananenbrood gedurende 55 minuten of totdat een tandenstoker die je in het midden van het brood steekt er schoon uitkomt. Controleer het brood na 45 minuten.
  9. Haal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen op een rooster. Ga vervolgens met een mes langs de randen van het bananenbrood, keer het om op het rooster en verwijder de pan. Laat volledig afkoelen voordat u het serveert.

Meer manieren om vocht toe te voegen aan bananenbrood

Hoewel het gebruik van overrijpe bananen, gehakte noten en het niet te veel mengen van het beslag enkele van de eerste stappen zijn die je moet nemen om een vochtig bananenbrood te krijgen, zullen deze toevoegingen je dessertbrood erbovenop maken:

  • Een eeuwenoude methode om de houdbaarheid van een gebakken product te verlengen is het toevoegen van noten aan een beslag of deeg (zoals in het recept hierboven). Maar de noten moeten grof worden gehakt; anders zullen fijngehakte noten als bindmiddel fungeren en het eindproduct uitdrogen.
  • Zuivel kan de smaak, textuur en vochtigheid van snelle broden verbeteren. Door een eetlepel zure room op kamertemperatuur, yoghurt of mascarponekaas toe te voegen aan de natte ingrediënten in het basisrecept hierboven, wordt er pit en vocht toegevoegd.
  • Gereconstitueerd gepureerd gedroogd fruit verhoogt ook de vochtbalans. Probeer een half kopje gedroogde abrikozen, peren, appels of pruimen toe te voegen die een uur in heet water zijn geweekt, uitgelekt en gepureerd aan de natte ingrediënten van het basisrecept hierboven. Het kan zijn dat je nog een paar minuten moet bakken. Gebruik zoals altijd de tandenstokertest.

Zijn je bananen niet rijp genoeg?

Je kunt op elk gewenst moment perfect overrijpe bananen krijgen, precies goed om mee te bakken, door deze stappen te volgen:

  1. Verwarm de oven tot 250 F.
  2. Plaats het aantal bananen dat je recept nodig heeft, ongeschild, op een bakplaat en bak tot ze zacht zijn, 15 tot 20 minuten. Bak niet tot het punt waarop er sappen uit het fruit beginnen te komen.
  3. Als ze afgekoeld zijn, schil ze dan en gebruik ze in je recept.

Overheerlijke resultaten

Bananenbrood met voldoende vocht zal ieders smaak bevallen. Maak eerst het basisrecept en beslis dan of je grovere noten, een toevoeging van zuivel of wat extra fruit nodig hebt om het geheel nog spannender te maken. Zodra je het belangrijkste ingrediënt voor vochtig brood hebt gevonden, heb je een recept dat de moeite waard is om te bewaren.

Aanbevolen: