Feiten over veiligheid op de werkplek

Inhoudsopgave:

Feiten over veiligheid op de werkplek
Feiten over veiligheid op de werkplek
Anonim
Werk veiligheid
Werk veiligheid

Werkgevers hebben de plicht om hun werknemers een veilige omgeving te bieden waarin zij hun werk kunnen uitvoeren. Eind 2016 merkte het Bureau of Labor Statistics (BLS) op dat particuliere werkgevers in 2015 "2,9 miljoen niet-fatale verwondingen en ziekten op de werkplek rapporteerden, wat zich voordeed in een tempo van 3,0 gevallen per 100 equivalente voltijdwerkers." Dit duidt op een voortdurende daling van het aantal verwondingen op de werkplek, maar ongelukken komen maar al te vaak voor, zelfs op locaties waar strikte veiligheidsmaatregelen worden gevolgd.

Veel voorkomende verwondingen op de werkplek

De meest voorkomende soorten verwondingen op de werkplek zijn overbelasting, vallen en ergens door geraakt worden.

  • Claims Journal geeft aan dat overbelasting de belangrijkste oorzaak is van letsel op de werkplek, waarbij Poms & Associates aangeeft dat dit soort letsel "ongeveer een kwart van de letsels op de werkplek" en de schadevergoedingsclaims van werknemers vertegenwoordigt. Blessures die verband houden met overmatige inspanning houden doorgaans verband met tillen, duwen, trekken, vasthouden, dragen of gooien.
  • Insurance Journal geeft aan dat vallen het op een na meest voorkomende type arbeidsongeval is, waarbij vallen van hetzelfde niveau verantwoordelijk is voor meer dan 15 procent van de schadevergoedingsclaims van werknemers. Uitglijden en uitstapjes zijn in dit aantal inbegrepen. Valpartijen op een lager niveau, zoals van de trap vallen of van een ladder of platform vallen, zijn verantwoordelijk voor ruim acht procent van de schadevergoedingsclaims van werknemers.
  • Insurance Journal geeft aan dat geraakt worden door voorwerpen of apparatuur het derde meest voorkomende type letsel op de werkplek is. Dit soort letsel is verantwoordelijk voor bijna negen procent van alle schadevergoedingsclaims van werknemers.

Oogveiligheid

Oogveiligheid is een belangrijke zorg op de moderne werkplek.

  • Industriële veiligheid en hygiëne Nieuws geeft aan dat jaarlijks ongeveer 300.000 mensen naar de eerste hulp gaan vanwege oogletsel opgelopen op de werkplek. Ongeveer 40 procent van deze verwondingen wordt opgelopen in industriële omgevingen, zoals de productie-, bouw- of mijnbouwsector. Niet-industriële beroepen met de meeste bezoeken aan de spoedeisende hulp vanwege oogletsel zijn onder meer vrijetijdsbesteding/horeca, onderwijs en gezondheidszorg.
  • Beschermende brillen zijn van cruciaal belang voor situaties op de werkplek waar oogrisico's aanwezig zijn. Volgens het National Institute for Occupational Safety and He alth (NIOSH) lopen elke dag ongeveer 2.000 werknemers oogletsel op op het werk. Volgens de American Optometric Association (AOA) ontstaan de meeste van deze verwondingen doordat werknemers geen oogbescherming dragen of de verkeerde soort gebruiken.
  • Volgens EHS Today, U. S.-werknemers besteden gemiddeld zeven uur per dag aan een computer. Met dat in gedachten hoeft het geen verrassing te zijn dat vermoeide ogen een steeds groter probleem vormen voor de veiligheid op de werkplek. Uit een door de AOA uitgevoerd onderzoek blijkt dat "58 procent van de volwassenen digitale vermoeide ogen of zichtproblemen heeft ervaren" die rechtstreeks voortvloeien uit werkgerelateerd computergebruik.

Industriële en bouwveiligheid

Veiligheid is van bijzonder belang in industriële omgevingen en op werklocaties waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, omdat deze bijzonder gevaarlijk kunnen zijn.

  • Volgens Optimum Safety Management zijn er elk jaar bijna 100.000 heftruckgerelateerde verwondingen op Amerikaanse werkplekken. Gezien het feit dat er in het hele land minder dan 900.00 vorkheftrucks in gebruik zijn, betekent dit dat je gemiddeld zou kunnen zeggen dat één op de tien vorkheftrucks jaarlijks betrokken is bij een ongeval.
  • Bevindingen uit een Hand Injury Research Study uit 2015, gepubliceerd in Industrial Safety & Hygiene News, geven aan dat “vier op de tien handletsels snijwonden of lekke banden zijn”, waarvan een groot percentage het gevolg is van het feit dat werknemers geen snij- resistente handschoenen. In sommige gevallen hebben werknemers niet de juiste handschoenen, terwijl ze er in andere gevallen gewoon voor kiezen om ze niet te dragen. Beide zijn ernstige veiligheidsproblemen die moeten worden verholpen.
  • EHS Today geeft aan dat de vier meest voorkomende soorten verwondingen die tot dodelijke ongelukken leiden op bouwgerelateerde bouwlocaties voorkomen wanneer mensen vallen, geëlektrocuteerd worden, bekneld raken tussen objecten of geraakt worden door objecten.

Kantoorveiligheid

Ook al lijken kantoren op het eerste gezicht veiliger dan veel andere werkomgevingen, ze zijn niet zonder risico.

  • Volgens het Albert Einstein College of Medicine hebben kantoormedewerkers feitelijk ongeveer twee keer zoveel kans om "een invaliderend letsel op te lopen door een val dan niet-kantoormedewerkers." Dergelijk letsel houdt vaak verband met zaken als lades van bureaus of archiefkasten die open blijven staan, netsnoeren of andere kabels of draden die zijn uitgestrekt waar ze niet mogen liggen, losse vloeren, voorwerpen die in looppaden zijn achtergelaten, enz.
  • WebMD benadrukt het belang van het gebruik van een goed ingerichte werkplek voor kantoormedewerkers die het risico op letsel willen verminderen. Ze raden aan om met uw computermonitor recht voor u te zitten, met het scherm op ooghoogte en uw voeten plat op de grond. Gebruik indien nodig een voetsteun en zorg ervoor dat uw stoel lendensteun biedt.
  • De Commonwe alth of Virginia Workers' Compensation Services wijst erop dat elementaire kantoorapparatuur een bron van letsel op het werk kan zijn voor administratief personeel. Er kunnen bijvoorbeeld verwondingen optreden wanneer werknemers per ongeluk hun haar of sieraden verstrikt laten raken in kantoorapparatuur of als gevolg van onjuist gebruik van apparatuur.
  • De National Fire Protection Association (NFPA) geeft aan dat bijna 30% van de kantoorbranden "veroorzaakt wordt door kookapparatuur." Het merendeel van deze branden (ongeveer 22 procent) ontstaat in de keuken of kookruimte en op andere locaties waar verschillende soorten kookapparatuur kunnen worden gebruikt, zoals vergaderruimtes of individuele kantoren.

Ergonomie-overwegingen

Ergonomie-overwegingen in allerlei werkomgevingen kunnen leiden tot verwondingen die invaliderend zijn voor werknemers en duur voor werkgevers.

  • Het Integrated Benefits Institute (IBI) geeft aan dat ongeveer 25 procent van de werknemers aangeeft lage rugpijn te hebben, een realiteit die volgens hen behoorlijk kostbaar is voor werkgevers. Het IBI beweert dat de gemiddelde kosten van lage rugpijn voor werkgevers $34.600 per 100 werknemers per jaar bedragen. Dit cijfer houdt rekening met ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid op korte en lange termijn, de compensatie van werknemers en verminderde prestaties op het werk.
  • Volgens MSDSOnline zijn aandoeningen van het bewegingsapparaat, ook wel ergonomische blessures genoemd, verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de verloren werktijd als gevolg van werkgerelateerde blessures. Dit komt omdat dit soort verwondingen, waaronder zaken als verstuikingen, verrekkingen, peesontstekingen en carpa altunnelsyndroom, vaak vereisen dat werknemers veel meer werkdagen missen dan degenen die andere soorten verwondingen oplopen.
  • Hoewel computergebruik vaak in verband wordt gebracht met repetitieve stressblessures zoals het carpaletunnelsyndroom, is deze vaak werkgerelateerde blessure niet beperkt tot kantoorpersoneel. De Cleveland Clinic geeft aan dat werknemers die een bijzonder risico lopen op dit probleem onder meer degenen zijn die gedurende langere perioden worden blootgesteld aan koude temperaturen, zoals degenen die in de winter buiten werken of in koelopslagfaciliteiten, of die vaak te maken hebben met trillingen, zoals degenen die werken met elektrisch gereedschap of bedien zware apparatuur.

Misbruik van middelen en veiligheid op de werkplek

Misbruik van middelen kan een aanzienlijke impact hebben op de veiligheid op de werkplek.

  • Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid hebben werknemers die drugs gebruiken "3,6 keer meer kans om betrokken te raken bij arbeidsongevallen" dan degenen die dat niet doen.
  • Alcohol heeft ook invloed op de veiligheid op de werkplek. Volgens de Nationale Raad voor Alcoholisme en Drugsafhankelijkheid (NCADD) werd bij 16% van de patiënten op de spoedeisende hulp die gewond raakten op het werk alcohol aangetoond.
  • De Nationale Raad voor Alcoholisme en Drugsverslaving geeft aan dat maar liefst 40 procent van de dodelijke slachtoffers en 47 procent van de verwondingen die plaatsvinden in industriële omgevingen verband houden met misbruik van of verslaving aan alcohol.

Geweld op de werkplek

Geweld op de werkplek is een ernstig veiligheidsprobleem dat veel te vaak voorkomt.

  • Volgens de Occupational Safety and He alth Administration (OSHA) melden bijna 2 miljoen leden van de Amerikaanse beroepsbevolking elk jaar een vorm van geweld op de werkplek te ervaren. Het werkelijke aantal ligt wellicht veel hoger, omdat wordt aangenomen dat veel incidenten van geweld op de werkvloer nooit worden gemeld.
  • Geweld op de werkplek is niet beperkt tot daden van agressie tussen mensen die voor hetzelfde bedrijf werken. Zoals Nolo.com opmerkt: "geweld op de werkplek wordt veel vaker gepleegd door buitenstaanders dan door huidige of voormalige werknemers." Daders van geweld op de werkplek zijn vaak buitenstaanders die het bedrijf willen beroven, ontevreden klanten die boos zijn over hun ervaringen met het bedrijf, of mensen met wie werknemers huiselijke geschillen of andere persoonlijke problemen hebben.
  • De detailhandelssector loopt een bijzonder risico op geweld op de werkplek door buitenstaanders, vooral in situaties waarin werknemers 's avonds laat alleen werken op plaatsen met contant geld bij de hand. Volgens OSHA zijn "werkgerelateerde moorden in de detailhandel verantwoordelijk voor bijna de helft van alle moorden op de werkplek."
  • Zorgwerkers lopen ook een verhoogd risico op geweld op de werkplek, waarbij OSHA rapporteert dat incidenten met ernstig geweld op de werkplek tussen 2002 en 2013 "vier keer vaker voorkwamen in de gezondheidszorg dan in de particuliere sector". De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat maar liefst 38 procent van de mensen die in de gezondheidszorg werken “op enig moment in hun carrière te maken kunnen krijgen met fysiek geweld.”

Dodelijke slachtoffers op de werkplek

Veel te veel veiligheidsproblemen op de werkplek leiden tot dodelijke slachtoffers.

  • Volgens de Census of Fatal Occupational Injuries Summary voor 2015, uitgegeven door de BLS in december 2016), resulteerden in 2015 4.836 verwondingen op de werkplek tot dodelijke slachtoffers. Dit vertegenwoordigt een stijging ten opzichte van de afgelopen jaren en is het hoogste aantal in één jaar sinds 2008 (toen er 5.214 dodelijke verwondingen op de werkplek werden gemeld).
  • Als samenvatting van het BLS-rapport stelt Overdrive dat "chauffeurs van zware vrachtwagens en trekkers in 2015 verantwoordelijk waren voor de meeste dodelijke slachtoffers op de werkplek van alle beroepen". In totaal stierven 745 vrachtwagenchauffeurs als gevolg van arbeidsongevallen.
  • Truckers zijn niet de enigen die een verhoogd risico lopen op dodelijke ongevallen op de werkplek. Naast het hoge aantal dodelijke slachtoffers onder vrachtwagenchauffeurs in 2015, geeft Overdrive aan dat er in 2015 in totaal 1.264 werkgerelateerde sterfgevallen op de wegen waren, waarvan bijna de helft grote boorplatforms betrof. Dit aantal omvat werknemers die door voertuigen zijn aangereden.
  • Andere beroepen met bijzonder hoge sterftecijfers als gevolg van letsel volgens de BLS-samenvatting van 2015 omvatten de bouw; beheer; beroepen waarbij onderhoud, installatie en reparatie betrokken zijn; en schoonmaak en onderhoud van gebouwen/terreinen.

Verbetering van de veiligheid op de werkplek

In het licht van deze enigszins beangstigende feiten en cijfers is het gemakkelijk om te pleiten voor het nemen van maatregelen om de veiligheid op de werkplek te verbeteren.

  • Volgens het tijdschrift Safety + He alth is het uitvoeren van een periodieke "Job Hazard Analysis" een goede manier om incidenten op de werkplek te helpen voorkomen en kan het ook als hulpmiddel dienen om erachter te komen wat er mis is gegaan en toekomstige problemen voorkomen als zich toch een blessure voordoet. Bij dit soort analyse wordt gekeken naar de afzonderlijke stappen die voor elke taak nodig zijn, waarbij mogelijke risico's voor elke stap worden geïdentificeerd en strategieën worden geïmplementeerd om deze te elimineren of te minimaliseren.
  • Om te voldoen aan de OSHA Hazardous Communication Standard zijn Amerikaanse werkgevers verplicht hun werknemers toegang te geven tot de Material Data Safety Sheet (MDSS)-documenten voor alle gevaarlijke stoffen die op de werkplek zijn opgeslagen. Ze geven details over wat te doen bij blootstelling. Hazard.com/MSDS en ilpi.com/MSDS zijn goede bronnen om naar deze documenten te zoeken.
  • OSHA's team van specialisten op het gebied van nalevingsondersteuning is toegewijd om werkgevers te helpen bij het voldoen aan de veiligheidseisen. Ze bieden een verscheidenheid aan outreach-mogelijkheden, waaronder gratis hulp bij naleving, gericht op het helpen van kleine tot middelgrote bedrijven bij het identificeren van veiligheidsrisico's, het geven van nalevingsadvies en "helpen bij het opzetten van programma's voor de preventie van letsels en ziekten."

Onderwijs is de sleutel

Jezelf informeren over de zeer reële risico's op de werkplek is van cruciaal belang om veilig te blijven. Door op de hoogte te zijn van de belangrijkste feiten en statistieken over veiligheid op het werk, blijft u veilig in uw streven om de kost te verdienen. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Als u iets ziet dat onveilig lijkt, onderneem dan onmiddellijk stappen om uzelf en de mensen om u heen te beschermen en meld het probleem op de juiste manier volgens het veiligheidsbeleid van uw bedrijf.

Aanbevolen: