Veiligheid op de werkplek onderwijzen

Inhoudsopgave:

Veiligheid op de werkplek onderwijzen
Veiligheid op de werkplek onderwijzen
Anonim
werknemer met leerboek
werknemer met leerboek

Idealiter zou het onderwijzen van veiligheid op de werkplek moeten beginnen op scholen en voortgezet moeten worden met beroepsspecifiek onderwijs op de werkplek. Alle werknemers moeten bekend zijn met hun rechten en verantwoordelijkheden onder de huidige gezondheids- en veiligheidsvoorschriften op het werk.

Leren van veiligheid op de werkplek op scholen

Middelbare scholieren die binnenkort de arbeidsmarkt betreden, moeten enige instructie krijgen over veiligheid op de werkplek. Lessen over dit onderwerp kunnen een aantal elementen omvatten, waaronder hoe veiligheidspraktijken kunnen helpen om letsel op de werkplek en veiligheidsuitrusting en -kleding op het werk te verminderen.

Studenten kunnen ook gevraagd worden om verschillende soorten werkplekken te onderzoeken om te bepalen met welke soorten gevaren werknemers in die sectoren het meest waarschijnlijk te maken krijgen tijdens het uitvoeren van hun taken. Zorg ervoor dat leerlingen bij het uitvoeren van hun onderzoek rekening houden met een aantal bedrijfstakken, waaronder productie, productie, transport, mijnbouw, voedselvoorziening en gezondheidszorg.

Training op de werkvloer

Veiligheid op de werkplek moet worden opgenomen in de procedures voor de oriëntatie van nieuwe werknemers. Zelfs op werkplekken waar de kans op letsel klein wordt geacht, moeten alle werknemers weten waar het brandalarm en de blusser zich bevinden. Basisinformatie, zoals de locatie van alle nooduitgangen, moet ook worden vermeld kort nadat de nieuwe werknemer op het werk arriveert.

Schaduwen kan een effectieve techniek zijn om ervoor te zorgen dat een nieuwe medewerker de juiste veiligheidsprocedures volgt. Door uw nieuwe werknemer te koppelen aan een meer ervaren werknemer, kunt u ervoor zorgen dat hij of zij zich tijdens het werk op een veilige en gepaste manier gedraagt.

De schaduwtechniek kan worden gebruikt om het juiste gebruik van apparatuur te dekken, evenals de materiaalbehandeling of elke andere functie die de nieuwe werknemer naar verwachting zal uitvoeren. De regeling kan op informele basis worden voortgezet totdat de nieuwe werknemer klaar is om onder minder nauw toezicht te werken.

Veiligheidsseminars op het werk

Een andere manier om les te geven in veiligheid op de werkplek is om de veiligheidsprofessional van het bedrijf seminars te laten geven voor werknemers over relevante onderwerpen. Deze kunnen variëren van een overzicht van noodprocedures tot EHBO- en reanimatietraining. De veiligheidspersoon kan de medewerkers persoonlijk opleiden of een gastspreker uitnodigen om naar de werkplek te komen om medewerkers en managers toe te spreken.

Idealiter worden er regelmatig veiligheidsinstructies aan de werknemers gegeven. Opfriscursussen voor huidige werknemers kunnen ertoe bijdragen dat veiligheidskwesties op de werkplek tijdens hun werk stevig op de voorgrond van hun collectieve aandacht blijven staan. Deze moeten het hele jaar door worden gepland, ook wanneer apparatuur wordt bijgewerkt of vervangen of wanneer toepasselijke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften veranderen.

Beheer van arbeidsveiligheid en gezondheid

De Occupational Safety and He alth Administration (OSHA) biedt een Voluntary Protection Program (VPP) dat een mentorplan omvat waarmee bedrijven hulp kunnen krijgen bij het bereiken van hun veiligheidsdoelen op de werkplek.

Een bezoek aan de OSHA-website kan werkgevers en werknemers nuttige informatie bieden over veiligheidsnormen voor verschillende soorten industrieën. Het bevat een lijst met de rechten en verantwoordelijkheden van werkgevers en werknemers tijdens het werk, evenals een lijst met werkplektrainingen die door het bureau worden aangeboden. Geïnteresseerde personen kunnen online https://www.osha.gov/dte/edcenters/online_courses.html cursussen volgen over een aantal onderwerpen, waaronder gezondheids- en veiligheidsnormen voor de bouw en de algemene industrie. Er worden ook cursussen aangeboden over industriële hygiëne en gevaarlijke materialen.

Veiligheid op de werkplek is iets dat werkgevers, werknemers en overheidsinstanties kunnen onderwijzen en leren. Ongevallen en verwondingen op het werk kosten iedereen: productiviteitsverlies, medische kosten en hogere prijzen voor goederen en diensten.

Aanbevolen: