Materiaal voor het maken van kaarsen

Inhoudsopgave:

Materiaal voor het maken van kaarsen
Materiaal voor het maken van kaarsen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Kaarsen zijn erg leuk om te maken, en een paar materialen en benodigdheden voor het maken van kaarsen zijn alles wat je nodig hebt om met dit leuke ambacht te beginnen.

Kaarsen zijn een van de meest traditionele vormen van licht. Door de geschiedenis heen zijn kaarsen door mensen in verschillende landen gebruikt om licht in huis te brengen. Tegenwoordig is het gebruik van kaarsen meer voor decoratieve doeleinden. Niemand kan echter het prachtige sfeerlicht ontkennen dat een goed geplaatste kaars kan genereren.

Traditioneel werden kaarsen gemaakt van was of olie, met een lont van touw of iets dergelijks. Mensen zouden alle materialen hebben gebruikt die ze voorhanden hadden of die in hun land gangbaar waren. Tegenwoordig heeft het ambacht van het maken van kaarsen geresulteerd in de introductie van veel nieuwe en innovatieve materialen. Dit betekent dat kaarsenmakers prachtige kunstwerken kunnen maken in verschillende kleuren, met verschillende geuren en in ongebruikelijke en prachtige vormen. Of je nu gebedskaarsen, drijfkaarsen of een aantal andere soorten of stijlen kaarsen wilt maken, er is zeker een breed scala aan opties.

De basismaterialen voor het maken van kaarsen

De basismaterialen die nodig zijn om kaarsen te maken zijn was, lonten, kleur- en geurstoffen, en mallen of containers.

Was

Vroeger werden de meeste kaarsen gemaakt van bijenwas. Bijenwas heeft een heerlijke en kenmerkende geur en is relatief eenvoudig in gebruik. Het maakt fantastische, rustiek ogende kaarsen, maar ook meer verfijnde ontwerpen. Andere beschikbare stoffen voor het maken van kaarsen zijn:

  • Paraffine: Dit is het meest voorkomende type was dat tegenwoordig in kaarsen wordt gebruikt. Het kan per blok of in pelletvorm worden gekocht. Paraffinewas kan hard zijn en geschikt voor stompkaarsen of als zachtere was die wordt gebruikt in containerkaarsen. Paraffinewas is gemakkelijk te verwarmen en geeft een goed, consistent resultaat.
  • Gel: Gel is enorm populair voor het maken van kaarsen. De gel wordt eenvoudigweg gesmolten en vervolgens wordt kleur en geur toegevoegd. Door het doorschijnende karakter van gel kunnen er een hele reeks objecten in de kaars worden geplaatst. Dit geeft een andere dimensie aan de kaars. Vooral zeetaferelen met schelpen zijn populair. Er zijn veel gratis handleidingen voor het maken van gelkaarsen te vinden die u kunnen helpen bij het maken van deze kaarsen.
  • Vegetable Wax: Plantaardige waxen zoals soja worden steeds breder verkrijgbaar en zijn een goed 'veganistisch' alternatief voor andere waxen. Deze was wordt meestal verkocht in korrels die worden gesmolten en in mallen worden gegoten. Deze wax is relatief eenvoudig in gebruik en heeft een aantal interessante eigenschappen.

Wicks

Letterlijk in het hart van de kaars zorgt de lont ervoor dat de kaars brandt. Hoewel een lont misschien lijkt op een eenvoudig touwtje in het midden van de kaars, is er veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van lonten van de 'nieuwe generatie'. Deze lonten hebben speciale eigenschappen die het branden van een kaars consistenter maken. De lonten kunnen in lange lengtes worden gekocht om later op de gewenste maat te worden gesneden, of in voorgesneden maten. Sommige lonten zijn vooraf gewaxt, waardoor ze iets meer body krijgen om in een mal te blijven staan. Voorgesneden lonten zijn normaal gesproken verkrijgbaar in een paar standaardmaten: 3 inch, 6 inch en 12 inch. Deze kunnen indien nodig echter eenvoudig op maat worden geknipt.

Kleur en geur

Een van de leuke dingen bij het maken van kaarsen is het personaliseren van een basiskaars door kleur en geur toe te voegen. Het is mogelijk om speciaal ontwikkelde kleuren en geuren te kopen bij winkels voor kaarsenmaakmaterialen. Deze zullen zijn ontwikkeld om de hete brandtemperaturen van een kaars te weerstaan.

Mallen of containers

Er zijn een paar basismallen of containers nodig om geweldige kaarsen te maken. Er zijn mallen te vinden die zijn ontwikkeld voor kaarsen en deze zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten en vormen. Containers zijn nodig om containerkaarsen te maken. Deze kunnen worden gekocht en het is ook mogelijk om containers van gebruikte containerkaarsen te recyclen.

Andere essentiële uitrusting

Er zijn een aantal essentiële uitrustingen nodig om kaarsen te maken. De belangrijkste hiervan is een smeltkroes om de was te verwarmen en te smelten. Het is mogelijk om oude keukenapparatuur te gebruiken, zoals een ban marie. Speciaal gebouwde apparatuur zal echter helpen om consistente resultaten te garanderen.

Veel kaarsenwinkels kunnen beginners goed advies geven over de beste materialen en uitrusting om mee te beginnen om veilig kaarsen maken te garanderen. Er zijn ook veel geweldige gratis online kaarsenrecepten en -projecten om wat extra inspiratie te bieden!

Aanbevolen: