Geurverbeteringen voor het maken van kaarsen

Inhoudsopgave:

Geurverbeteringen voor het maken van kaarsen
Geurverbeteringen voor het maken van kaarsen
Anonim
Kaars met geurolie en seringen
Kaars met geurolie en seringen

Geurverbeteringen voor het maken van kaarsen zijn natuurlijke of kunstmatige toevoegingen die worden gemengd met kaarsvet om een sterkere, langduriger geur te creëren. Deze additieven zijn eenvoudig te gebruiken als je eenmaal het basisproces voor het maken van kaarsen onder de knie hebt.

Blijvende geuren

Kaarsenmakers zijn altijd op zoek naar manieren om hun producten heerlijk te laten ruiken, maar het kan frustrerend zijn om de perfecte geur te vinden, maar deze snel te laten vervagen. Dit geldt vooral als u uw kaarsen verkoopt, omdat u een geur wilt die lang blijft hangen, voor het geval de kaarsen voor langere tijd moeten worden bewaard.

Het maken van geurverbeteringen voor kaarsen kan geurstabiliteit bieden in allerlei soorten zelfgemaakte kaarsen. Deze producten worden meestal afzonderlijk gekocht, hoewel je misschien een kaarsvetmengsel kunt vinden dat een of meer additieven bevat om de geur te verbeteren.

Additieven voor geur

Er is een verscheidenheid aan verschillende additieven die u kunt gebruiken om de sterkte en levensduur van de geur in uw kaarsen te verbeteren. Ze zijn allemaal verkrijgbaar bij handwerkwinkels, winkels voor kaarsenmakers of online winkels. Gelukkig zijn ze niet erg duur, dus je kunt een grote verscheidenheid proberen.

Vybar

Vybar is een synthetische polymeerverbinding. Het houdt niet alleen de geur langer vast in kaarsen, maar stelt je ook in staat om tot een halve ounce meer geur aan de was toe te voegen dan je anders zou kunnen doen.

Vybar is verkrijgbaar in drie verschillende soorten, die overeenkomen met het type was dat je gebruikt of het type kaars dat je maakt:

  • 103 - Vybar 103 wordt voornamelijk gebruikt in gegoten kaarsen omdat het een hoger smeltpunt heeft.
  • 260 - Vybar 260 heeft een lager smeltpunt, dus perfect voor containerkaarsen.
  • 343 - Vybar 343 wordt gebruikt in gevlekte kaarsen, die verschillende kleurschakeringen hebben.

Een bijkomend voordeel van Vybar is dat het ook levendigere kleuren produceert in uw afgewerkte kaarsen. Vybar is een volledig synthetisch product.

Je kunt Vybar kopen bij:

  • Candlewic verkoopt Vybar 343 in een blok van 1 pond of een trommel van 380 pond.
  • Lone Star Candle Supply verkoopt ook zowel Vybar 103 als 260. Beide zijn alleen verkrijgbaar in verpakkingen van 1 pond.

Stearinezuur

Stearinezuur, ook bekend als stearine, is een vetzuur dat wordt gewonnen uit groenten of talg. Dit additief wordt meestal gebruikt om kaarsen een glanzende afwerking te geven en het kleurbehoud te verbeteren, maar het kan ook helpen bij het verspreiden van geuren. Omdat stearinezuur kaarsen harder maakt, kan het de brandtijd verlengen en de geur langer houdbaar maken.

Stearinezuur wordt meestal in poedervorm geleverd. Het is vooral handig voor kaarsen van sojawas, omdat soja meestal een zachtere was is dan paraffine. Als je plantaardig stearinezuur gebruikt met sojakaarsen, krijg je een natuurlijke kaars zonder dierlijke producten.

U kunt stearinezuur kopen bij:

  • Candlewic verkoopt stearinezuur in zakken van 1 en 5 pond, evenals dozen van 50 pond voor degenen die veel kaarsen maken. Volumeprijzen zijn ook beschikbaar voor degenen die meerdere hoesjes kopen.
  • Lehman's verkoopt stearinezuur in veel kleinere zakken van 8 ounce. Hun product heeft vijfsterrenrecensies gekregen van consumenten, die waarschuwen voor het gebruik van te veel, omdat dit ertoe kan leiden dat uw kaars niet goed brandt.

Bijenwaspellets

Bijenwaspellets kunnen worden gebruikt in paraffine- of sojawaskaarsen om ze de unieke bijenwasgeur te geven zonder de extra kosten van pure bijenwas. Ze voegen diepte toe aan geurmengsels die honing- of amandeltonen gebruiken. Omdat deze pellets eigenlijk een wasproduct zijn, hoef je je niet al te veel zorgen te maken als je meer toevoegt dan de bedoeling was. Ze zijn een geweldige manier om een subtiele geur aan je kaarsen toe te voegen zonder dat je extra oliën hoeft toe te voegen.

Je kunt alle natuurlijke bijenwaspellets kopen bij:

  • CandleScience verkoopt alle natuurlijke bijenwaspellets van cosmetische kwaliteit in zakken van 1 en 5 pond, evenals dozen van 50 pond. Hun pellets zijn USP-NF goedgekeurd.
  • Swans Candles verkoopt zowel witte als gele, volledig natuurlijke bijenwaspellets. Ze verkopen beide producten in hoeveelheden van slechts 1 ounce, tot dozen van 55 pond.

Additieven gebruiken bij het maken van kaarsen

Als je hebt besloten om een additief voor het maken van kaarsen te proberen om de geur van je kaarsen te verbeteren, volgen hier enkele tips voor de beste resultaten.

  • Lees altijd de instructies die bij het maken van kaarsen worden geleverd, inclusief wasadditieven. Er kunnen problemen ontstaan als u te veel van deze producten toevoegt.
  • Bewaar Vybar en stearinezuur op een koele, droge plaats en zorg ervoor dat ze in een afgesloten container of zak zitten.
  • Voeg niet te veel verschillende additieven toe aan een enkele partij gesmolten was. Probeer ze één voor één uit om te zien welke het beste voor u werkt.

Geurverbeteringen voor kaarsen

Verbeteringen voor geurkaarsen kunnen zorgen voor een sterkere, langduriger geur zonder veel geld uit te geven aan extra benodigdheden. Probeer ze eens als je op zoek bent naar een manier om sterk geurende kaarsen te maken.

Aanbevolen: