Six Flags-ongelukken

Inhoudsopgave:

Six Flags-ongelukken
Six Flags-ongelukken
Anonim
Zes vlaggen boven Texas Ride
Zes vlaggen boven Texas Ride

De National Safety Council merkt op dat verwondingen als gevolg van pretparkattracties zeldzaam zijn. Helaas gebeuren er ongelukken. Sommige zijn te wijten aan menselijke fouten, andere als gevolg van mechanisch falen, en soms is het een combinatie van beide.

Veiligheid in Six Flags-pretparken

Six Flags heeft de afgelopen decennia een golf van ongelukken gezien, ondanks het toegenomen bezoekersaantal in 2017 en een recordomzetgroei van vier procent aan het einde van het tweede kwartaal. 's Werelds grootste regionale themaparkbedrijf ontvangt jaarlijks miljoenen gasten en genereert een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 1.3 miljard.

De Six Flags Corporation bezit en exploiteert 17 parken in de Verenigde Staten (Californië, Georgia, Illinois, Maryland, Massachusetts, Missouri, New Jersey, New York en Texas), twee parken in Mexico en één park in Canada, met extra parken in aanbouw in China en Dubai. Gezien het feit dat Six Flags honderden attracties en andere attracties over de hele wereld onderhoudt, bestaat er altijd een kans dat er een ongeluk gebeurt in een of meer van hun parken. De beste veiligheidsmaatregelen en noodprocedures zijn niet altijd waterdicht.

Doden bij Six Flags

Een aantal dodelijke ongelukken en mechanische incidenten in Six Flags-parken door de jaren heen benadrukken het feit dat niet alle attracties honderd procent veilig zijn. Er gebeuren ongelukken en deze kunnen de dood tot gevolg hebben.

Eagle's vlucht

5 februari 1978: Op Six Flags Magic Mountain in Valencia, Californië, stapte een echtpaar in een gondel voor een rit genaamd Eagle's Flight. Ze lieten de gondel zo hard en snel schommelen dat de gondel zo dramatisch zwaaide dat de echtgenoot van dit pasgetrouwde stel stierf toen de rit naar beneden ging.

Rolling Thunder

16 augustus 1981: Een parkmedewerker stierf nadat hij uit de achtbaan Rolling Thunder bij Six Flags Great Adventure in Jackson Township, New Jersey werd gegooid. Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de 20-jarige werknemer tijdens zijn proefrit mogelijk de veiligheidsbeugel niet gebruikte. In het rapport van parkfunctionarissen stond dat de werknemer niet in een toegestane positie reed.

Roaring Rapids

21 maart 1999: Een vrouw kwam vast te zitten onder een boot tijdens de waterattractie Roaring Rapids nadat de boot kapseisde in een meter water bij Six Flags Over Texas in Arlington, Texas. De vrouw verdronk en haar familie kreeg $ 4 miljoen betaald. De overige tien passagiers liepen lichte verwondingen op.

Raging Bull

3 mei 2003: Een 11-jarig meisje stierf na een ritje in de achtbaan Raging Bull bij Six Flags Great America in Gurnee, Illinois. Een lijkschouwer concludeerde dat haar dood hoogstwaarschijnlijk werd veroorzaakt doordat ze tijdens de rit was gestikt in een stuk kauwgom of taffy.

Joker's Jukebox

10 juli 2003: Een 53-jarige vrouw werd getroffen en gedood door de Joker's Jukebox in Six Flags Over New Orleans. Getuigen meldden dat ze de veiligheidsgordel van een jong kind, vermoedelijk haar kleinzoon, had gecontroleerd toen het ongeval plaatsvond.

Superman-achtbaan

Superman-achtbaan
Superman-achtbaan

1 mei 2004: Een 55-jarige man kwam om het leven toen hij uit de Superman-achtbaan bij Six Flags New England in Agawam, Massachusetts viel. Onderzoekers stelden vast dat de man, vanwege de grote omvang van de man, niet goed was vastgezet door het beveiligingssysteem van de rit. De achtbaan werd vervolgens uitgerust met opnieuw ontworpen veiligheidsvoorzieningen. Soortgelijke achtbanen in andere parken bevatten ook de nieuwe veiligheidsvoorzieningen.

Texas gigantische achtbaan

22 juli 2013: Een vrouw stierf tijdens een achtbaan bij Six Flags Over Texas in Arlington, Texas. De Texas Giant Roller Coaster wordt aangekondigd als de hoogste staal-hybride achtbaan ter wereld. De vrouw werd uit deze rit geslingerd en vloog 23 meter toen de rit naar beneden viel. Er werd beweerd dat de vrouw niet goed op haar stoel was vastgezet en dat haar familie haar van de rit probeerde te krijgen voordat deze begon. Getuigen zagen dat zij er niet op zat toen de achtbaan draaide. Toen de veiligheidsbeugel loskwam, tuimelde ze naar buiten, haar dood tegemoet. Medewerkers vertelden de pers dat er mechanische en sensorveiligheidsproblemen waren. Six Flags Over Texas meldde geen mechanische storing.

Revolutie-achtbaan

17 juni 2015: Een 10-jarig meisje werd met een luchtbrug naar het ziekenhuis gebracht nadat ze bewusteloos werd aangetroffen na een ritje in de Revolution-achtbaan op Six Flags Magic Mountain in Valencia, Californië. Het meisje werd door natuurlijke oorzaken dood verklaard in het ziekenhuis. Autopsieresultaten gaven aan dat haar dood niet te wijten was aan de achtbaanrit, die tijdelijk gesloten was.

Bizarre ongelukken

Sommige ongelukken bij Six Flags zijn te wijten aan mechanisch falen, maar ook aan menselijk onvermogen om de regels van de rit te volgen, resulterend in een reeks tragische incidenten van bijzondere aard.

Tower of Power

21 juni 2007: Bij Six Flags Kentucky Kingdom in Louisville, Kentucky, werden de voeten van een 16-jarig meisje boven de enkel doorgesneden tijdens het rijden op Superman: Tower of Power. Getuigen zeggen dat een staalkabel knapte en om haar voeten wikkelde. Soortgelijke attracties in alle Six Flags- en Cedar Fair-parken waren gesloten voor inspectie.

Batman-achtbaan

Batman-achtbaan
Batman-achtbaan

28 juni 2008: Een tienerjongen werd onthoofd in Six Flags Over Georgia in Austell, Georgia, toen hij over de reling van de Batman-achtbaan sprong om zijn hoed op te halen. De rit reed op volle snelheid (80 km/uur) toen hij werd geraakt. Niemand tijdens de rit raakte gewond.

Venom Drop

30 september 2012: Een 19-jarige man overleefde op de een of andere manier toen hij 23 meter viel van de Venom Drop-waterglijbaan in Six Flags Hurricane Harbor in Los Angeles, Californië. Hij werd onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar werd vastgesteld dat hij geen verwondingen had opgelopen. De parkautoriteiten hielden vol dat de bewaker hem geen toestemming had gegeven om naar beneden te gaan, en dat de man tegen de parkregels in met zijn hoofd naar beneden ging. De regels bepalen dat renners eerst met hun voeten naar beneden moeten gaan met hun armen over hun borst gekruist om deze verticale duik van 90 graden veilig te kunnen ervaren.

Gestrand tijdens een rit

Mensen houden van spannende ritten totdat er iets misgaat. In de Six Flags-pretparken komen nog steeds angstaanjagende incidenten voor als gevolg van urenlang vastzitten tijdens een rit als gevolg van mechanische storingen. Sommige van deze ongevallen werden veroorzaakt doordat rijders zich niet aan de parkregels hielden.

De Ninja

8 juli 2014: Een achtbaan genaamd de Ninja op Six Flags Magic Mountain ontspoorde, waardoor 22 klanten in een hoek van 45 graden bungelden en in bomen terechtkwamen. De renners strandden drie uur lang. Vier renners raakten gewond en twee renners werden naar het ziekenhuis gebracht.

De Joker Achtbaan

20 mei 2017: The Joker, een nieuwe achtbaan bij Six Flags Over Texas in Arlington, Texas, functioneerde niet goed en strandde acht studenten tot 03.00 uur. Slecht weer trok door het gebied, waardoor hun wachttijd nog ongemakkelijker werd en stressvol. Het duurde drie uur om de niet-gewonde studenten te redden. Het park heeft deze rit afgesloten en onderzoekt de oorzaak van de storing.

Sky Ride

26 juni 2017: In The Great Escape and Splashwater Kingdom in Queensbury, New York, strandde een 14-jarig meisje tijdens een gondelrit genaamd de Sky Ride. Het meisje liet los en viel van de rit, waarbij ze een boomtak raakte. Ze werd betrapt door mensen in de menigte. Parkfunctionarissen meldden dat de auto in goede staat verkeerde. Ze werd behandeld en bevond zich in een stabiele toestand, zonder ernstige verwondingen.

Wees je bewust van de regels

Hoewel het lijkt alsof er in de talrijke parken van Six Flags veel ernstige ongelukken en enkele doden hebben plaatsgevonden, blijkt uit het onderzoek dat de parken slechts verantwoordelijk waren voor enkele van deze incidenten. Andere ongevallen werden veroorzaakt door het eigen handelen van de slachtoffers. Als parkgasten de regels van elk park volgen, een paar veiligheidstips voor achtbanen leren en andere voorzorgsmaatregelen nemen, kunnen veel ongelukken worden vermeden. Een vuistregel is om op de hoogte te zijn van de regels, ervoor te zorgen dat u zich eraan houdt en niet in paniek te raken als zich toch een incident voordoet.

Aanbevolen: