Hoe helpt het recyclen van papier stortplaatsen?

Inhoudsopgave:

Hoe helpt het recyclen van papier stortplaatsen?
Hoe helpt het recyclen van papier stortplaatsen?
Anonim
Recyclebaar papier
Recyclebaar papier

Recycling van papier is een goede manier om stortplaatsen te redden, wat op zijn beurt een positief effect heeft op de gebieden rondom de stortplaatsen. Hoe helpt het recyclen van papier stortplaatsen? Het eerste probleem is dat het nogal wat tijd kost om papier af te breken vergeleken met organisch materiaal (voedselresten, bladeren, enz.); de grote hoeveelheid papier in de moderne wereld vult stortplaatsen snel, waardoor er minder ruimte beschikbaar is voor echt afval (afval dat niet kan worden gerecycled).

Onnodig oud papier dat naar stortplaatsen wordt gestuurd

In de Verenigde Staten is de papierconsumptie al lange tijd aan het stijgen, en de hoeveelheid papier die op stortplaatsen belandt is net zo toegenomen als de hoeveelheid gekocht papier. Volgens de EPA wordt maar liefst 25 procent van de gemiddelde stortplaats in de Verenigde Staten in beslag genomen door papier en wordt 74,2 procent van al het kantoorpapier gerecycled. Feit is echter dat papier gemakkelijk te recyclen is. Vrijwel alle gemeenschappen in het land bieden nu recycling van papier en karton aan, maar niet al het papier wordt gerecycled. In Amerika wordt jaarlijks slechts 25 procent van het post-consumptiepapier gerecycled. Er zijn dwingende redenen om dit percentage drastisch te verhogen, vooral de noodzaak om de manier te verbeteren waarop stortplaatsen functioneren om afvalmaterialen af te breken.

Niet alleen papier vult stortplaatsen op wanneer consumenten het voor het eerst weggooien, maar veel mensen realiseren zich niet dat het vijf tot vijftien jaar kan duren voordat papier op een stortplaats kapot gaat. Wanneer papier op een stortplaats kapot gaat, is dit meestal te wijten aan een anaëroob in plaats van een aëroob ontbindingsproces. Anaëroob is een gebrek aan lucht en wordt veroorzaakt door de compressiesystemen op stortplaatsen die de hoeveelheid ruimte die het afval inneemt verminderen. Hoewel dit compressieproces het volume laag houdt, wordt door het wegnemen van de luchtbellen tussen de artikelen de natuurlijke aerobe afbraak voorkomen. In het geval van papier is de anaerobe ontleding schadelijk omdat er methaangas ontstaat. Methaan is brandbaar en zeer gevaarlijk, waardoor stortplaatsen een groter gevaar voor het milieu vormen.

Als een simpele functie van de enorme hoeveelheid papier die jaarlijks wordt gekocht, gebruikt en weggegooid, bereiken stortplaatsen hun volledige capaciteit en elke keer dat dit gebeurt, moet het afval naar een andere locatie worden vervoerd of moet de gemeenschap bouwen een nieuwe stortplaats. Het aanleggen van meer stortplaatsen is duur, lelijk en geen milieuvriendelijke oplossing. Recycling is echter een ideale oplossing.

Papier verminderen en hergebruiken

Een manier om de hoeveelheid papier die u op stortplaatsen gooit beheersbaar te houden, is door het opnieuw te gebruiken en vervolgens te recyclen. Het oude gezegde van 'verminderen, hergebruiken en recyclen' is vooral relevant als het om papier gaat. Verminder de hoeveelheid papier die uw huis of kantoor binnenkomt door u aan te melden voor elektronische afschriften en facturen. Lees kranten en werkdocumenten online. Bovendien kunt u het papier dat u momenteel hebt, hergebruiken door een kladlade te maken. Hergebruik krantenpapier voor inpakpapier en verpakkingsmateriaal. Idealiter zou al het papier dat je wilt weggooien gerecycled moeten worden, of als je een compostbak hebt, versnipper het dan en voeg het toe aan de compost.

Gemeenschaps- en kantoorpapierrecycling

Bijna elke gemeenschap biedt mogelijkheden voor het recyclen van papier. Hoewel je meer tijd moet besteden aan het opruimen van afval, omdat je alles in aparte bakken moet sorteren, maakt elk klein beetje dat je bespaart op een stortplaats een verschil. Lees meer over de recyclingmogelijkheden van uw stad door de sanitaire afdeling van uw stad te bellen of de website van het stadsbestuur te bezoeken.

Als uw werkgever op de werkplek nog geen recyclingprogramma heeft ingesteld, informeer dan en bied aan om te helpen bij het organiseren ervan. De sleutel om van recycling een succes te maken, is om het gemakkelijk te maken. Plaats een papierbak naast elke vuilnisbak en zorg ervoor dat de bakken regelmatig worden geleegd om overstroming te voorkomen en collega's te ontmoedigen deze te gebruiken.

Winkel voor producten van gerecycled papier

De andere kant van het recyclen van uw papier is het ondersteunen van het proces door producten van gerecycled papier te kopen. Als iedereen die recycleert ook gerecyclede producten koopt, dan is de duurzaamheid van recycling gegarandeerd. De volgende keer dat u papieren producten koopt, zoek dan naar een alternatief dat is gemaakt van gerecycled papier. Dit omvat algemene items zoals papier voor uw computerprinter, kaarten en zelfs papieren handdoeken en toiletpapier.

Papier buiten de stortplaatsen houden

Hoewel papier relatief onschuldig afval lijkt in vergelijking met plastic of chemische bijproducten, is het verre van een wenselijk soort afval, vooral niet vanwege het volume. Het verminderen van de hoeveelheid papier op vuilstortplaatsen kan worden gedaan door de hoeveelheid papier die u gebruikt te verminderen en dat papier opnieuw te gebruiken. Uiteindelijk zul je papier moeten weggooien en als die tijd aanbreekt, kun je ervoor kiezen om het te recyclen, ten behoeve van de plaatselijke stortplaats en ten behoeve van het milieu.

Aanbevolen: