Interieurontwerp in Adirondack-stijl

Inhoudsopgave:

Interieurontwerp in Adirondack-stijl
Interieurontwerp in Adirondack-stijl
Anonim
Veranda in Lodge in Adirondack-stijl
Veranda in Lodge in Adirondack-stijl

Rustiek decoreren in hutstijl hoeft niet beperkt te blijven tot een huis verborgen op een berghelling. Adirondack-ontwerpen zijn eenvoudig toe te voegen aan vrijwel elk interieur.

Wat is een Adirondack-stijlontwerp?

Adirondack-stijl is de naam die ook wordt gegeven aan lodge-, hut-, landelijke en rustieke ontwerpstijlen. De stijl is vernoemd naar het Adirondack-gebergte en dateert uit de 19e eeuw. Ontwerper William West Durant wordt beschouwd als de grondlegger van het ontwerp, aangezien hij een van de eersten was die begon met het creëren van rustieke meubels voor zijn klanten door details, materialen en kleuren uit de omringende natuur te halen.

Vandaag zijn meubels in Adirondack-stijl te koop die in elk interieur passen. Er zijn stoelen, tafels, hokken en zelfs slaapkamermeubilair in Adirondack-stijl te vinden om uw huis in Adirondack-stijl compleet te maken.

Decoreren in Adirondack-stijl

De sleutel tot een interieurontwerp in Adirondack-stijl is ervoor te zorgen dat het interieur van het huis in overeenstemming blijft met de buitenkant en/of de omgeving. Hoewel niet elk huis zich op een bosrijke, oostelijke berghelling bevindt, kan het gebruik van de natuurlijke kleuren en materialen uit dit gebied helpen om deze look te bereiken.

Materialen

De originele Adirondack-ontwerpen bevatten zaken als berkenschors als behang en ruw uitgehouwen boomstammen als plafondbalken en meubels. Net als bij andere huizen in Craftsman-stijl was het doel om de materialen goedkoop en onderhoudsarm te houden door gebruik te maken van lokale bronnen.

Om de Adirondack-stijl bij u thuis na te bootsen, kunt u enkele of alle van de volgende materialen gebruiken:

  • Natuurlijk, ruw gehouwen hout verwerkt in meubels, kapstokken, plafondbalken, lambrisering, raamkozijnen en plinten
  • Getextureerde wandbekleding gemaakt van riet, bamboe, biezen of hennep
  • Leisteen- of arduintegels
  • Granieten of veldstenen omlijstingen voor open haarden
  • Leren meubels, wand- of vloerbedekking
Adirondack Cabine-interieur
Adirondack Cabine-interieur

Kleuren

Het kleurenpalet van het door Adirondack beïnvloede interieurontwerp blijft trouw aan de kleuren die aanwezig zijn in de Adirondack Mountains. Voeg voldoende van de volgende kleuren toe als accenten of als volledige kleurenschema's in huis:

  • Jagergroen
  • Mintgroen
  • Dennengroen
  • Geel
  • Goud
  • Ijzig grijs
  • Hemelsblauw
  • Dieprood
  • Natuurlijke houttinten

Omdat groen de overheersende kleur in de stijl is, kun je overwegen om meerdere tinten groen te combineren als accenten door het hele huis. Accentueer ze door crèmekleurige of lichtbruine muren te gebruiken en combineer ze met gele, blauwe en gouden accenten om de vele tinten die de natuur creëert naar voren te brengen.

Een witte adirondackstoel op een houten terras
Een witte adirondackstoel op een houten terras

Verlichting

Vermijd strakke, moderne lampen in deze stijl van design. Wandlampen, sommige soorten hanglampen of kroonluchters en veel vloer- en tafellampen zorgen voor zacht, diffuus licht dat de natuurlijke kleuren van het huis benadrukt. Zoek naar lampen gemaakt van gehamerd metaal, hout en grof gegoten keramiek om een centraal punt in het ontwerp te worden. Takjeslampen waren favoriet, vooral vloerlampen gemaakt van grotere twijgen of kleine takken.

Accenten en kunst

Grote kamer in zuidwestelijke stijl
Grote kamer in zuidwestelijke stijl

Meubelstijlen

De iconische Adirondack-stoel is gemakkelijk te herkennen aan zijn schuine zitting en rechte rugleuning. Dit comfortabele stoelontwerp is een populaire keuze voor patio's, terrassen en gazons. Andere meubels van de Arts and Crafts-beweging die u kunt verkennen voor gebruik binnenshuis, zijn onder meer stoelen, tafels en bedden in Mission-stijl. Rustieke meubelstijlen in berken en cederhout kunnen meubelstukken in boomstam- of takjesstijl bevatten.

Vrouw zit in Adirondack-stoel
Vrouw zit in Adirondack-stoel

Inclusief Adirondack-ontwerp

Als het idee van een rustiek, ontspannend ontwerp aanspreekt, maar de decoratiestijl in volledige cabinestijl niet, overweeg dan om te mixen en matchen om een eigen ontwerp te creëren. Veel van de rustieke, ontspannen elementen van het interieurontwerp in Adirondack-stijl werken prachtig in combinatie met modernere stukken in een ongerijmde mix van stijl. Zorg ervoor dat u de kleurenpaletten harmonieus combineert en wees niet bang om wat luxe in de ruimte te introduceren. Niet elk huis is gebouwd als een blokhut, maar dat betekent niet dat het geen sfeer kan creëren die u helpt te ontspannen alsof u zich in een blokhut bevindt.

Aanbevolen: