Basisprincipes van genezing met polariteit

Inhoudsopgave:

Basisprincipes van genezing met polariteit
Basisprincipes van genezing met polariteit
Anonim
Polarity healing practitioner die de rug van een cliënt aanraakt
Polarity healing practitioner die de rug van een cliënt aanraakt

De energetische helende techniek van genezen met polariteit zorgt ervoor dat de vitale levensenergie, ook bekend als chi, vrijelijk door het lichaam kan stromen door eventuele bestaande blokkades te verwijderen en de energieën in evenwicht te brengen. Lichaamspolariteit, ook wel polariteitstherapie genoemd, houdt zich bezig met de drie principes van energiebeweging – positieve, negatieve en neutrale ladingen – en het in evenwicht brengen van de vijf elementen.

Lichaamspolariteit: een overzicht

Levenskracht stroomt door het lichaam via een onzichtbaar systeem dat lijkt op de bloedsomloop. Terwijl de energie stroomt, revitaliseert en laadt het alle lichaamscellen op. Gebruikmakend van de enorme kennis die is verzameld tijdens zestig jaar ervaring en het bestuderen van Oosterse en Westerse genezingspraktijken, ontwikkelde Dr. Randolph Stone een genezingstechniek gebaseerd op het in evenwicht brengen van de energievelden van het lichaam. Wanneer het lichaam een blokkade, overactiviteit of onderactiviteit ervaart in de stroom van zijn energie, bevindt het zich in een staat van onbalans die kan leiden tot een slechte gezondheid van lichaam, geest en ziel.

De energievelden van het lichaam in evenwicht brengen door middel van polariteitsgenezing

Wanneer de energievelden van het lichaam in balans zijn, is het resultaat een gevoel van ontspanning dat diep, genezend en energiek is. Een persoon ervaart een gevoel van geluk, vrede en algeheel welzijn en gezondheid. Mensen bereiken balans via polariteit door gebruik te maken van de levensenergiestromen die op natuurlijke wijze door de handen van iedereen stromen. Door natuurlijke levensenergie te leren gebruiken, kunnen beoefenaars van polariteitstherapie eventuele blokkades loslaten of de onevenwichtigheid die bestaat binnen de energievelden van een genezende partner harmoniseren om vitale levenskrachtenergie in evenwicht te brengen.

Positieve en negatieve polen van het lichaam

Het menselijk lichaam heeft, net als de aarde, een positieve en een negatieve magnetische pool. Wanneer mensen naar de polen van de aarde verwijzen, noemen ze deze het magnetische noorden en het magnetische zuiden. Wanneer ze naar het menselijk lichaam verwijzen, noemen ze de polen eenvoudigweg positief en negatief. Het volgende is hoe beoefenaars het lichaam waarnemen bij genezing van polariteit:

  • Het bovenste gebied is positief en het onderste gebied is negatief.
  • De voorkant is positief en de achterkant is negatief.
  • De rechterkant is positief en de linkerkant is negatief.

Net zoals de negatieve en positieve polen van een magneet elkaar aantrekken, trekken de negatieve en positieve aspecten van het lichaam elkaar aan terwijl ze langs de magnetische krachtlijnen in het lichaam reizen. Wanneer de vitale levenskrachten correct met elkaar verbonden zijn, is het lichaam in balans.

Onevenwichtigheden en blokkades in polariteit corrigeren

Wanneer een onbalans van levensenergie het gevolg is van een blokkade, gebruikt de polariteitbeoefenaar zijn eigen energie om de vitale magnetische velden opnieuw uit te lijnen. Hierdoor wordt de blokkade opgeheven en wordt de polariteit van het lichaam hersteld. Beoefenaars bereiken dit door middel van verschillende technieken, waaronder:

  • Plaats zijn rechterhand, die positief is, aan de linkerkant van het lichaam van de persoon, wat negatief is
  • Plaats zijn linkerhand, die negatief is, aan de rechterkant van het lichaam van de persoon, wat positief is

Evenwicht tussen vijf elementen is essentieel voor genezing van polariteit

Net als feng shui wordt polariteitstherapie toegeschreven aan de theorie van vijf elementen; Bij polariteitstherapie ligt de nadruk echter op de vijf klassieke elementen (vier klassieke elementen plus ether), die enigszins verschillen van de vijf elementen van de I Tjing. Bij polariteitstherapie lopen de elementen aarde, lucht, vuur, water en ether door kanalen in het lichaam die van top tot teen bewegen, waarbij de ether het centrale kanaal van het lichaam vormt en de elementen in parallelle paren naar buiten werken naar de buitenkant van het lichaam. het lichaam (er zijn dus twee van alle andere elementbanen aan weerszijden van het lichaam - ether is het enige element met een enkele baan langs de middellijn van het lichaam). Vingers en tenen worden ook geassocieerd met elk van deze elementen, evenals specifieke chakra's en lichaamsdelen. Polariteitstherapeuten gebruiken verschillende technieken om deze kanalen in balans te brengen en te zuiveren.

Soorten aanrakingen die worden gebruikt bij polariteitsgenezing

Om de magnetische velden van het lichaam op één lijn te brengen en de vrije stroom van de universele levensenergie te herstellen, gebruikt een polariteitsbeoefenaar drie soorten aanraking.

  • Diepe massage, waarbij de spieren en het bindweefsel in het lichaam worden bewerkt om spanning los te laten en de levenskrachtenergie wordt geactiveerd en gestimuleerd
  • Lichte aanraking zonder druk, die energie in evenwicht brengt en harmoniseert
  • Niet-fysieke aanraking vergelijkbaar met Reiki-genezing, die energie harmoniseert en in evenwicht brengt

De arts kan één, alle drie of een combinatie van technieken gebruiken, afhankelijk van de behoeften van de persoon die de behandeling krijgt.

Handposities en oefeningen in polariteitstherapie

Beoefenaars gebruiken tijdens een polariteitstherapiesessie veel handposities en -oefeningen. Elk ervan is ontworpen om energieën te stimuleren, te matigen, te verhogen of in evenwicht te brengen. Beoefenaars moeten een gecertificeerde cursus polariteitstherapie volgen om te leren hoe ze een sessie op de juiste manier kunnen uitvoeren of hoe ze deze in andere genezingspraktijken kunnen integreren.

Lichaamspolariteit in evenwicht brengen

Healing with polarity brengt de magnetische velden van je lichaam op één lijn, waardoor je chi vrijelijk door je lichaam kan stromen en elke cel nieuw leven wordt ingeblazen. Het resultaat is een betere mentale, emotionele, fysieke en spirituele gezondheid.

Aanbevolen: