Effecten van kostschool op kinderen

Inhoudsopgave:

Effecten van kostschool op kinderen
Effecten van kostschool op kinderen
Anonim
Foto van een jongen met heimwee op kostschool
Foto van een jongen met heimwee op kostschool

De meeste ouders houden rekening met het effect van het internaat op hun kinderen voordat ze hun kind inschrijven voor deze vorm van onderwijs. Het hechte gemeenschapsleven op een kostschool spreekt veel kinderen en ouders om uiteenlopende redenen aan. Terwijl ouders die hun kinderen inschrijven op een kostschool dit normaal gesproken doen in de hoop de onderwijsvoordelen te kunnen plukken, zijn kinderen vaak enthousiast om levenslange relaties met hun leeftijdsgenoten op te bouwen. Hier volgt een overzicht van enkele veelvoorkomende voor- en nadelen van een kostschool en waar u rekening mee moet houden voordat u een aanvraag indient.

Over kostscholen

In tegenstelling tot een traditionele privé- of openbare school wonen en leren kostschoolstudenten op de campus. De term 'pension' is afgeleid van de term 'kost en inwoning'. Kinderen die naar een kostschool gaan, eten hun ma altijden samen met hun medeleerlingen en leraren, en logeren bij hen in slaapzalen of kleine woongebouwen. Net als de meeste traditionele onderwijsinstellingen sluiten de meeste kostscholen tijdens de vakantie, waardoor de studenten voldoende vrije tijd hebben om bij hun gezin door te brengen. Hoewel dit niet zo gebruikelijk is, staan sommige kostscholen studenten zelfs toe om in het weekend buiten de campus te reizen om familie te bezoeken. Hoewel de toelatingsleeftijd kan variëren, richten de meeste kostscholen zich op leerlingen van groep 7 tot en met 12, waarbij kinderen het grootste deel van hun adolescentiejaren buitenshuis doorbrengen.

Voorbereiding op college versus therapeutische scholen

In tegenstelling tot de mythe zit niet elke kostschool vol met rijke studenten die exclusief hoger onderwijs volgen. In feite zijn er twee hoofdtypen kostscholen: therapeutische en universiteitsvoorbereiding. College prep schools zijn bedoeld om kwaliteitsonderwijs te bieden en tegelijkertijd studenten te motiveren om uit te blinken in hun studie. Therapeutische kostscholen zijn een veel voorkomende oplossing voor studenten die verschillende familiale of persoonlijke problemen ervaren, waaronder drugs- of alcoholmisbruik, leerproblemen en gedragsproblemen.

Positief en negatief internaateffect op kinderen

Het internaat en de woonsituatie op de lange termijn hebben een aanzienlijke impact op een gezinseenheid. Hoewel sommige ouders en kinderen misschien de voorkeur geven aan deze onconventionele levensstijl, kan het effect van een kostschool op kinderen die van het comfort van thuis genieten op de lange termijn te extreem zijn.

De volgende positieve en negatieve effecten komen het meest voor bij studenten die naar een kostschool gaan.

Positieve effecten

Er zijn genoeg redenen om een kostschool te overwegen als uw kind worstelt met een traditionele vorm van onderwijs of sociale of familiale problemen heeft die zijn of haar opleiding en algemeen gevoel van welzijn belemmeren.

  • Het is gemakkelijk om levenslange vriendschappen op te bouwen als je dichtbij je leeftijdsgenoten woont.
  • Het leven op de campus kan een verzorgende omgeving zijn voor kinderen die thuis deze hechte sociale en gezinsstructuur missen. Een toegankelijke faculteit is een ander voordeel voor kostschoolstudenten, die hen helpt academisch vooruit te komen en tegelijkertijd positieve en bloeiende mentorschappen op te bouwen.
  • Diversiteit is nog een positieve invloed voor kostschoolkinderen. Ingeschreven leerlingen komen uit alle sociaal-economische en culturele achtergronden. Als je je horizon wilt verbreden en onbeperkt in contact wilt komen met een breed scala aan mensen en persoonlijkheden, is kostschool een geweldige manier om diversiteit op te bouwen.
  • Onderwijs is niet alleen uitdagend en boeiend, studenten hebben de neiging om te gedijen in de kleine verhouding tussen leraar en leerling die in kostscholen wordt geboden.

Negatieve effecten

Natuurlijk zijn er bij elk positief punt ook een paar minpunten. Kostschool is niet de perfecte oplossing voor ieder kind.

  • Voordat u uw kind inschrijft op een kostschool, moet u er zeker van zijn dat u alle andere opties heeft uitgeput en dat uw redenen om aan boord te gaan opwegen tegen de mogelijke negatieve valkuilen.
  • Kinderen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, zoals familieziekte, verlies of echtscheiding, of kinderen die aan een depressie lijden, zijn waarschijnlijk niet de beste kandidaten om in een pension te verblijven.
  • Zorg ervoor dat uw kind mentaal stabiel genoeg is om tijd buiten haar gezin door te brengen om haar geluk in een instelling te garanderen.

Het nest ontvluchten en uit huis gaan wonen kan voor veel studenten een grote uitdaging zijn. Gelukkig hebben computer-/internettoegang en mobiele telefoons het aantal manieren waarop gezinnen contact houden vergroot. Als u kiest voor een weekendvrije school, kan uw kind in het weekend een speciale reis naar huis maken om quality time door te brengen binnen het gezin. Het contact met het gezin verliezen is over het algemeen de moeilijkste aanpassing voor kostschoolstudenten, samen met hun gebrek aan privacy en vrijheid.

Kies zorgvuldig

Of je nu overweegt om voor jezelf of voor je kind naar een kostschool te gaan, zorg ervoor dat je je kennis vergroot, zodat je de best geïnformeerde beslissing kunt nemen. Bezoek voor meer informatie een gerenommeerde website zoals Boarding School Review om de typische mythes over kostscholen te ontrafelen en een internaat te vinden dat binnen uw budget en middelen past.

Aanbevolen: