2 manieren om een kokosnoot veilig te openen & effectief

Inhoudsopgave:

2 manieren om een kokosnoot veilig te openen & effectief
2 manieren om een kokosnoot veilig te openen & effectief
Anonim
Gebarsten kokosnoot
Gebarsten kokosnoot

Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je een kokosnoot moet openen als je het nog nooit eerder hebt gedaan. In tegenstelling tot de meeste andere vruchten kun je er niet zomaar in bijten of gemakkelijk de schil eraf trekken. Er is gereedschap nodig of op zijn minst een heel, heel hard oppervlak.

Er zijn twee verschillende manieren om een kokosnoot te openen. De eerste kun je gebruiken als je er alleen het sap uit wilt halen. De tweede methode is voor jou als je toegang wilt tot het vlees van de kokosnoot. Voordat je met een van beide methoden aan de slag gaat, trek je zoveel mogelijk ‘haren’ van je kokosnoot. Het zal uw taak gemakkelijker te volbrengen maken.

Een kokosnoot openen om toegang te krijgen tot het sap

Om het sap of de melk uit de kokosnoot te halen, heb je alleen één gat nodig van minstens een halve centimeter lang. Sommige plekken op de kokosnoot zijn gemakkelijker door te boren dan andere, dus maak het jezelf gemakkelijk door deze instructies te volgen:

  1. Zoek de drie ronde plekken, of ogen, op je kokosnoot. Raak elke plek aan en bepaal welke het zachtst is. Het is meestal degene die het duimgat zou zijn als de kokosnoot een bowlingbal was.
  2. Steek het uiteinde van een schilmesje in het midden van de plek. Werk vervolgens in een cirkel rond om het mes breed genoeg te maken voor de schroevendraaier.
  3. Pak je schroevendraaier en duw de punt ervan in het gat. Draai het dan en druk het naar beneden totdat je voelt dat het door het vruchtvlees van de kokosnoot dringt tot in de kern.
  4. Trek de schroevendraaier eruit. Draai de kokosnoot ondersteboven boven een kan. Als het sap eruit komt, ben je klaar. Als dat niet het geval is, gebruik dan je mes om het gat groter te maken.

Als je wilt dat het sap er sneller uit komt, kun je twee gaatjes in de kokosnoot maken. Op die manier komt er lucht in de ene, terwijl het sap uit de andere komt. Je kunt ook een rietje in je gat steken en rechtstreeks uit je kokosnoot drinken.

Een kokosnoot openen om het vlees eruit te graven

Als je de kokosnoot helemaal open moet breken om het witte vruchtvlees eruit te halen, gebruik dan deze aanwijzingen.

  1. Zoek de drie plekken op de kokosnoot en zoek de twee die het dichtst bij elkaar liggen. Dit zijn de "ogen" van de kokosnoot.
  2. Houd je kokosnoot vast waar de wenkbrauwen zouden zijn, en sla ermee op een hard oppervlak.
  3. Blijf erop slaan totdat je een knal hoort. Je kokosnoot zal bijna in tweeën splijten.

Zodra je de kokosnoot hebt geopend, kun je het vruchtvlees eraf pellen met je schilmesje of met een dunschiller. Zorg ervoor dat u hem boven een kom of de gootsteen opent, zodat u het sap kunt opvangen voordat het op de grond belandt. Als je het sap wilt bewaren, is een kom natuurlijk het beste. Houd er rekening mee dat er waarschijnlijk wat vruchtvlees in zit, dus het kan zijn dat je het eruit moet scheppen voordat je het drinkt.

Als je een kokosnoot hebt die bijzonder koppig is en deze aanwijzingen voor het openen van een kokosnoot werken niet, dan kun je eenvoudig een handdoek of een plastic zak om de kokosnoot wikkelen en deze op de grond slaan of erop slaan met de kop van een hamer. Je kokosnoot zal vrijwel vernietigd zijn, maar je kunt hem nog steeds eten.

Je kokosnoot voorbereiden

Zodra je je kokosnoot hebt geopend, vraag je je misschien af hoe je hem moet bereiden. De meeste mensen kiezen ervoor om de kokosnoot te raspen, te versnipperen of in stukjes te snijden. Je kunt er ook een zoete topping van maken door het te mengen met poedersuiker. Bevroren kokosnoot is een heerlijk veganistisch toetje.

Aanbevolen: