Leuke kringloopwinkel vindt u om cadeau te doen aan uw dierbaren

Inhoudsopgave:

Leuke kringloopwinkel vindt u om cadeau te doen aan uw dierbaren
Leuke kringloopwinkel vindt u om cadeau te doen aan uw dierbaren
Anonim
Antieke theekopjes en bloemenstilleven van Lisianthus
Antieke theekopjes en bloemenstilleven van Lisianthus

Als je handig bent in de tweedehandswinkel, kun je geschenken geven die persoonlijk en betaalbaar zijn en die ieders verwachtingen te boven gaan. Het enige dat nodig is om te sparen en te schenken is een goed oog en een beetje creativiteit. Als u weet op welke schatten u moet letten, kunt u voor elke gelegenheid een betekenisvol en werkelijk uniek cadeau samenstellen. Houd deze cadeau-ideeën voor kringloopwinkels in gedachten de volgende keer dat u rondkijkt.

Mix-and-Match antiek theeservies

Je beta alt misschien honderden of zelfs duizenden dollars voor een antiek porseleinen theeservies, maar individuele stukken zijn overal in tweedehandswinkels te vinden. Het is logisch; een enkele kop of schotel is op zichzelf niet erg nuttig. Er is echter geen regel die zegt dat elk item in een theeservies hetzelfde moet zijn. Sterker nog, het kan veel leuker zijn om een eclectisch theeservies samen te stellen uit individueel verzamelde stukken.

Kijk uit naar mooie porseleinen theekopjes, schoteltjes, theepotten, creamers en suikerpotten. Als je er een vindt die je leuk vindt, pak hem dan op en leg hem opzij om te wachten. Als je eenmaal genoeg stukken hebt, heb je het perfecte cadeau voor iemand die een geweldige vintage stijl heeft en graag entertaint. Verander het theeservies van kringloop in cadeau door alles samen in een doos te verpakken met een paar soorten thee.

Kostuumsieraden Schatkamer

Doos vol willekeurige kostuumjuwelen
Doos vol willekeurige kostuumjuwelen

Sieradentrends komen en gaan, en in elke kringloopwinkel kun je geweldige aanbiedingen vinden voor vintage kostuumjuwelen. Als je heel veel sprankelende, leuke stukken in elkaar zet, kunnen ze een prachtig cadeau zijn voor een schoolgaande jongen die graag verkleedpartijtjes speelt. Zoek naar kleurrijke ringen, oorbellen, broches en halskettingen en verzamel ze in een kringloopsieradendoos voor een geweldig cadeau vol modepotentieel.

Voordat je dit cadeau geeft, is het een goed idee om bij de ouders na te vragen of ze het er mee eens zijn. Kinderen moeten oud genoeg zijn om geen dingen in hun mond te stoppen, aangezien veel sieraden ook verstikkingsgevaar opleveren. Als alles goed gaat met mama of papa, maak je dan klaar om te zien hoe het kind het cadeau opent en absoluut blij is.

Retro bureaulamp

Eigentijdse gele lees/bureaulamp
Eigentijdse gele lees/bureaulamp

Als je iemand kent die een nieuw thuiskantoor of studeerruimte heeft, is een retro bureaulamp een heel leuk cadeau. Lampen zijn de afgelopen 50 jaar niet veel veranderd, en vintage lampen van decennia geleden kunnen tegelijkertijd perfect functioneel en leuk zijn.

Controleer de lamp om er zeker van te zijn dat deze werkt voordat u koopt. Zorg er ook voor dat het snoer modern is en geen met stof bedekt brandgevaar vormt. Ga voor een leuke kleur of stijl en verpak de lamp in een mooie doos en inpakpapier.

Vintage camera en film

Vintage camera en films
Vintage camera en films

Filmfotografie wordt steeds populairder, en het wordt steeds moeilijker dan vroeger om goede deals te scoren voor vintage filmcamera's in kringloopwinkels. Het is echter niet onmogelijk, en een goede vintage camera kan een geweldig cadeau zijn. Enkele geweldige modellen om naar te zoeken zijn de Nikon FM en FM2, de Canon AE-1, de Pentax K-1000 en vele anderen.

Vraag voordat je koopt of de camera werkt, of de lens in goede staat is en wat voor soort film er nodig is. Als er 35 mm- of 120-film nodig is, is het gemakkelijk om er film voor te vinden. Koop een paar rollen voor bij dit geweldige cadeau.

Kringloop-en-cadeau-picknickmand

Picknickmand
Picknickmand

Een picknickmand is een prachtig cadeau voor iedereen die van avontuur houdt, en je kunt er een samenstellen met vondsten uit de kringloopwinkel. Begin met het zoeken naar een geweldige mand. Het kan een speciale picknickmand zijn, maar het kan ook voor iets anders zijn gebruikt. Hoe dan ook, zorg ervoor dat het schoon en in goede staat is.

Zodra je de mand hebt gevonden, kun je in tweedehandswinkels rondsnuffelen op zoek naar een mooie vintage picknickdeken of -kleed, borden of glazen, en zelfs een peper- en zoutstel. Voeg een fles wijn of een favoriete snack toe en je hebt een cadeau waar de ontvanger helemaal dol op zal zijn.

Prachtig vintage kunstwerk

Jongeman die thuis een schilderij aan de muur hangt
Jongeman die thuis een schilderij aan de muur hangt

Een schilderij, tekening, prent of ander ingelijst kunstwerk kan een uitzonderlijk cadeau zijn voor iedereen die graag decoreert met unieke stukken. Je moet iemand redelijk goed kennen om zijn of haar kunstvoorkeuren te begrijpen, maar dit kan een prachtige manier zijn om een cadeau te vinden voor een broer of zus of een goede vriend. Er zijn ook enkele kringloopkunstwerken die universeel bewonderd kunnen worden, zoals botanische prints.

Als de kunst in een lijst zit die je niet bev alt, zoek dan een goede deal voor een tweedehands lijst van hetzelfde formaat. Je kunt het altijd opnieuw inlijsten om het sieraad een geheel nieuwe look te geven en het cadeau nog specialer te maken.

Set warme dranken

Zelfgemaakte seizoensgebonden geschenkdoos of zelfzorgpakket verpakken
Zelfgemaakte seizoensgebonden geschenkdoos of zelfzorgpakket verpakken

Als je een gastgeschenk of een geruststellend cadeau voor een vriend nodig hebt, kun je je eigen glühwein- of warme chocolademelkset samenstellen. Kom langs bij je favoriete kringloopwinkel of kringloopwinkel en koop een betaalbare mok van één glas. Verpak het in een mooie doos met specerijen, warme chocolademelkingrediënten of een lekker kopje thee.

Je kunt items toevoegen zoals een antieke lepel, een klein potje honing, een kaars, koekjes of wat gedroogde bloemen om dit cadeau nog mooier te maken. Het is een geweldige optie voor elke wintervakantie of speciale gebeurtenis, maar het werkt ook als een eenvoudig gebaar om aan je te denken.

Unieke kandelaar en kaarsen

Kaarsenhouder met drie kaarsen
Kaarsenhouder met drie kaarsen

Kijk tijdens het winkelen naar een heel mooie of interessant ogende kandelaar. Misschien vind je zelfs een paar! Dit is een kans om iets te vinden dat je niet gemakkelijk nieuw kunt krijgen: een unieke stijl die echt uitblinkt.

Als je een kandelaar vindt die je leuk vindt, combineer deze dan met goedkope kaarsen om het cadeau compleet te maken. Als de kandelaar gekleurd of versierd is, houd de kaarsen dan eenvoudig neutraal. Doe alles samen in een cadeauzakje met wat droogbloemen voor maximale impact.

Minibibliotheek met favoriete boeken

Stapel antieke boeken
Stapel antieke boeken

Boeken zijn geweldige cadeaus, en ze kunnen ook heel betekenisvol zijn. Als je een aantal favoriete titels hebt waarvan je weet dat een vriend of familielid er dol op zou zijn, kijk dan eens rond in tweedehandsboekwinkels en rommelmarkten. Raap ze op zoals je ze ziet en leg ze opzij tot je er een paar hebt. Dit kan het ideale cadeau zijn voor een nieuwe baby als je je favoriete kinderboeken kiest, maar het is ook een prachtig cadeau voor elke leeftijd.

Verpak de boeken door ze vast te binden met een mooi lint of touw. Je kunt een speciale bladwijzer bovenaan de bundel toevoegen.

Gezellig vintage vest

Een stapel gebreide truien
Een stapel gebreide truien

Kleding kopen voor iemand anders kan een onbetrouwbare zaak zijn, zelfs als je de persoon goed kent. Met een prachtig vintage vest kan het echter niet fout gaan. Je hoeft de maat niet precies goed te hebben (soms lastig bij vintage kleding), aangezien een vest iets te groot of te klein kan zijn en er toch geweldig uit kan zien.

Zoek er een van superhoge kwaliteit, gemaakt van wol of een ander natuurlijk materiaal. Je kunt er ook een kiezen in een retrostijl waarvan je weet dat de ontvanger er dol op zal zijn, zoals een vest met juwelen uit de jaren zestig. Wat je ook kiest, verpak het in een mooie doos en wikkel het mooi in.

Retroradio

Oude tijd groene radio
Oude tijd groene radio

Ook al kun je tegenwoordig naar muziek luisteren op je telefoon, het is nog steeds leuk om af te stemmen op je favoriete radiostation. Radio's waren er in zoveel soorten, maten en kleuren, en ze hebben vaak een supercoole sfeer uit die tijd. Een radio uit het midden van de eeuw in snoeppasteltinten of een boombox uit de jaren 80 met een handig handvat kunnen nostalgische en charmante cadeaus zijn voor een vriend die van muziek houdt.

Controleer voordat u koopt of de radio nog steeds functioneert. Controleer de antenne, draai aan de knoppen en kijk of het snoer in goede staat is. Als alles er klaar uitziet, stop het dan in een cadeauzakje of doos voor een geweldig cadeau.

Schattige roterende telefoon

Vintage vaste telefoon op tafel
Vintage vaste telefoon op tafel

De manier waarop we communiceren is door de jaren heen veel veranderd, en kringloopwinkels staan vol met schattige oude telefoons. Deze retrotelefoons kunnen prachtige decoraties vormen op een bureau of bijzettafel, zelfs als ze nooit op het stopcontact zijn aangesloten. Ze zijn een geweldig cadeau voor een housewarming of nieuw kantoor voor een vriend.

Kies een telefoon met een mooie vorm of in een interessante kleur. Als u weet dat de persoon de stekker niet in het stopcontact steekt, verwijdert u de telefoonkabel. Je kunt het schattige krullenkoord laten zitten.

Vintage keukenbussen en kookgadgets

Thee-, koffie- en suikerbussen
Thee-, koffie- en suikerbussen

Als je een housewarming- of gastcadeau nodig hebt, kunnen kringloopwinkels de perfecte plek zijn om naar keukenartikelen te zoeken. Een set vintage blikken in een heldere, leuke kleur is een geweldige keuze als je de decoratiestijl van de ontvanger kent.

Je kunt ook een heleboel retro keukengadgets kopen, zoals spatels, eierkloppers, lepels en blikopeners in mooie kleuren. Als je een kleur kiest en alles in die tint kiest, zal het cadeau gepland en heel aantrekkelijk aanvoelen.

Kleurthema naaiset

Naaiconcept
Naaiconcept

Een naaisetje is een geweldig cadeau, en je kunt veel onderdelen tweedehands vinden. Antieke en vintage naaiartikelen hebben veel charme en zijn vandaag de dag nog net zo nuttig als tientallen jaren geleden. Houten draadklosjes, naalden in ouderwetse kartonnen pakjes en mooie vingerhoedjes zijn ook superleuk.

Om je cadeau een samengevoegde look te geven, selecteer je van tevoren een kleurenschema. Kies draad, linten en gereedschap in die kleur. Leuke tinten zijn onder meer geel, roze, babyblauw en groen. Verpak alles dan samen in een schattig mandje voor een uniek cadeau.

Bordspelcollectie

Verscheidenheid aan vrijetijdsspellen op tafel
Verscheidenheid aan vrijetijdsspellen op tafel

Het kopen van bordspellen tweedehands vergt een beetje zorgvuldig onderzoek. Je wilt er geen krijgen met ontbrekende stukken of uitgebreide slijtage aan het bord. Het is echter ook een goede manier om veel te scoren op klassiek speelgoed dat mensen van alle leeftijden graag krijgen.

Dit is een prachtig kerst- of verjaardagscadeau uit de kringloopwinkel, omdat het onweerstaanbaar en leuk is om mee te spelen. Begin een paar maanden van tevoren met winkelen en verzamel meerdere spellen op een stapel. Bind met een felgekleurd lint.

Nostalgische lunchbox met lekkernijen

Vintage 'The Empire Strikes Back' lunchbox en thermoskan
Vintage 'The Empire Strikes Back' lunchbox en thermoskan

Vintage lunchtrommels kunnen zeer verzamelobjecten zijn, vooral als ze een favoriet personage of motief bevatten. Als je weet wat iemand lekker vindt, van Pacman tot Peanuts, kun je uitkijken naar de perfecte lunchbox die die nostalgische charme zal aanboren. Deze zijn tegenwoordig perfect bruikbaar, zowel om de lunch daadwerkelijk mee te nemen als om kleine spullen op een handige, draagbare manier op te bergen.

Kies een doos die roestvrij is en een mooi, helder ontwerp heeft. Om het cadeau compleet te maken, vul je de lunchbox met koekjes, snoep of andere lekkernijen waarvan je weet dat de ontvanger ervan houdt.

Canvas draagtas en kringloopset

Man met tas canvas stof voor mockup
Man met tas canvas stof voor mockup

Als het gaat om cadeaus voor kringloopwinkels, kan het hebben van enige voorkennis over de hobby je echt helpen een geweldig cadeau samen te stellen. Begin met een canvas draagtas die in goede staat verkeert. Je kunt een effen exemplaar kiezen of er een kiezen met een logo, een leuke print of een vintage vorm.

Vul de draagtas vervolgens met spullen die handig kunnen zijn als je aan het sparen bent. U kunt bijvoorbeeld een klein meetlint, een flesje handdesinfecterend middel, kortingskaarten of kortingsbonnen, wat snacks, een fles water en misschien een goedkope rekenmachine meenemen. Bind alles samen met een mooie strik.

Maak het geschenk betekenisvol

Uiteindelijk is de sleutel tot het vinden van een geweldige kringloopwinkel om te geven voor Kerstmis, verjaardagen, housewarmingsfeesten en andere gelegenheden het in gedachten houden van de voorkeuren van de ontvanger. Als uit het cadeau blijkt dat je de persoon die het ontvangt, kent en echt waardeert, dan zal hij/zij er zeker van zijn. Als je in een kringloopwinkel iets unieks hebt gevonden dat betekenisvol en persoonlijk is, is het waarschijnlijk een item dat ze voor altijd zullen koesteren.

Aanbevolen: