Zakelijke voordelen van WiFi

Inhoudsopgave:

Zakelijke voordelen van WiFi
Zakelijke voordelen van WiFi
Anonim
mensen uit het bedrijfsleven
mensen uit het bedrijfsleven

In de wereld van vandaag wordt het bedrijfsleven steeds meer gedreven door computertechnologie en internet. Met dat in gedachten is het belangrijk om de verschillende voordelen van Wi-Fi voor bedrijven te begrijpen, inclusief de gevolgen voor zowel werknemers als klanten.

Wi-Fi-voordelen op kantoor

Het hebben van interne Wi-Fi op uw kantoor of bedrijfslocatie kan een aantal productiviteitsvoordelen bieden. Het kan u ook helpen geld te besparen.

  • Mobiliteit op kantoor: Een intern Wi-Fi-netwerk betekent het einde van werknemers die aan hun bureau vastgebonden zitten om uitstekend werk te leveren. Dankzij interne Wi-Fi kunnen werknemers aan hun bureau, in een vergaderruimte of op een andere locatie werken.
  • Verbeterde samenwerking:Omdat werknemers zich overal op kantoor kunnen bevinden en toch toegang hebben tot belangrijke documenten en informatie, kunnen ze heel gemakkelijk in teams of groepen werken. Dit kan vertragingen helpen verminderen en de productiviteit verbeteren.
  • Eenvoudigere infrastructuur: Wanneer uw kantoor draadloos gaat, is het eenvoudiger om uw personeel te organiseren. Bureaulocaties, het toevoegen van nieuwe medewerkers en de kantoorindeling worden niet langer bepaald door draden en kabels (die behoorlijk duur kunnen zijn in aanschaf en onderhoud). U wilt kabels waarschijnlijk niet helemaal elimineren, maar vertrouwen op Wi-Fi kan uw kantoorinrichting aanzienlijk vereenvoudigen.

Voordelen van openbare Wi-Fi-netwerken

Studies hebben aangetoond dat 60% van de mensen zegt dat ze niet langer dan één dag zonder internetverbinding kunnen. 75% van de Amerikanen heeft gezegd dat een week zonder wifi hen chagrijniger zou maken dan een week zonder koffie! Het bieden van Wi-Fi-toegang die klanten kunnen gebruiken wanneer ze op uw locatie zijn, kan een groot aantal voordelen bieden.

  • Marketing: Wi-Fi op locatie die toegankelijk is voor klanten kan een positief effect hebben op marketing. U kunt bijvoorbeeld eisen dat klanten die uw Wi-Fi-netwerk gebruiken, zich aanmelden via een splash-pagina waarop uw expertise, services en nog veel meer worden getoond. U kunt uw bedrijfsnaam ook gebruiken in de naam van uw Wi-Fi-netwerk om uw merk te helpen opbouwen.
  • Klanten aantrekken: Het aanbieden van Wi-Fi kan resulteren in meer bezoekersaantallen voor bedrijven zoals restaurants en winkellocaties, door mensen aan te trekken die anders misschien niet zouden komen. binnenkomen, ze zullen uw marketingmateriaal en producten zien - en misschien kopen ze terwijl ze daar zijn!
  • Klantbetrokkenheid: Klantgerichte bedrijven, zoals winkels, restaurants en boetieks, moeten manieren vinden om met klanten in contact te komen en hen aan te moedigen vaker te komen, te blijven en meerdere klanten te bezoeken aankopen. Het aanbieden van gratis openbare Wi-Fi-toegang aan klanten verhoogt de tijd die mensen op uw locatie doorbrengen en kan ook de verkoop aanzienlijk stimuleren!

Voordelen van mobiele wifi

Mobiele apparaten bieden bedrijven veel voordelen, waaronder het feit dat sommige abonnementen het mogelijk maken ze als Wi-Fi-hotspots te gebruiken. Of u nu mobiele apparaten aan werknemers verstrekt of een Bring Your Own Device (BYOD)-beleid toestaat, het gebruik van een mobiel apparaat als draadloze hotspot zorgt ervoor dat uw werknemers overal kunnen werken.

  • Productiviteit buiten kantoor: Wanneer uw personeel veilig toegang heeft tot uw netwerk van buiten het gebouw, is de kans kleiner dat ze hindernissen ervaren bij het voltooien van hun werk of bij het deelnemen aan belangrijke vergaderingen. Dit is vooral belangrijk voor werknemers wier werk reizen vereist.
  • Verbeterde beveiliging. Door werknemers een mobiele hotspot te laten gebruiken wanneer ze op afstand werken, worden uw gegevens beschermd. Een open Wi-Fi-netwerk in een hotel, café of conferentie is niet beveiligd tegen hackers. Een speciale mobiele hotspot is gemakkelijk te gebruiken en het netwerk kan niet worden vervalst om informatie te stelen.
  • Betere toegang op afstand. Nu steeds meer zakelijke professionals onderweg of buiten kantoor werken, kan een speciale hotspot via een mobiel apparaat uw personeel helpen om verstopte, trage Wi-Fi-verbindingen. Een hotspot helpt werknemers ook de kosten voor Wi-Fi-toegang in hotels, conferenties en meer te vermijden.

Zakelijke voordelen van wifi thuis

Het feit dat mensen thuis supersnelle Wi-Fi-toegang tot hun beschikking hebben, kan ook een positieve impact hebben op bedrijven.

  • Flexibele werkregelingen. Door werknemers toe te staan om een deel van de tijd of zelfs de hele tijd gebruik te maken van Wi-Fi thuis, kunnen bedrijven flexibele werkstructuren aanbieden die de mogelijkheid omvatten om een deel van (of zelfs de hele tijd. Dit kan helpen toptalent aan te trekken en te behouden, en de kosten in verband met kantoorruimte, ziekteverzuim en meer te verlagen
  • Virtueel personeel: Wi-Fi-toegang thuis is van cruciaal belang voor bedrijven die voornamelijk afhankelijk zijn van thuiswerkers. Bedrijven die gebruik maken van de diensten van virtuele assistenten, freelanceschrijvers of telefonische klantenservicemedewerkers aan huis zouden bijvoorbeeld niet kunnen functioneren zoals zij doen als de mensen die voor hen werken geen toegang zouden hebben tot dit soort technologie.
  • Ondernemerschap: Net zoals bedrijven kunnen profiteren van het inhuren van werknemers die thuis Wi-Fi hebben, maakt deze technologie het ook mogelijk voor mensen om succesvolle thuisbedrijven te starten en te runnen.

Wat is wifi?

Wi-Fi-golven
Wi-Fi-golven

Wi-Fi is een methode om vanaf uw computer toegang te krijgen tot internet of een privénetwerk via radiogolven in plaats van een fysieke kabel. Een meer technische definitie is: "Een industriële term die een type draadloos lokaal netwerk (LAN) protocol vertegenwoordigt, gebaseerd op de 802.11 IEEE-netwerkstandaard." De term is een handelsmerk van de Wi-Fi Alliance en apparatuur met het Wi-Fi Certified-logo is gecertificeerd volgens de normen van de groep.

Belangrijkste termen

Er zijn verschillende termen belangrijk bij het bespreken van Wi-Fi-technologie. Een paar van de meest voorkomende zijn:

  • Access Point:Een toegangspunt, vaak afgekort als AP, is een apparaat dat fungeert als brug tussen draadloze clients en het bekabelde netwerk.
  • Bluetooth: Een standaard voor draadloze connectiviteit op korte afstand tussen apparaten. Bluetooth kan worden gebruikt met muizen, toetsenborden, mobiele telefoons, printers, luidsprekers en meer.
  • Open netwerk: Een open draadloos netwerk maakt koppeling en authenticatie mogelijk zonder dat een wachtwoord, certificaat of inloggegevens vereist zijn. Open netwerken worden vaak hotspots genoemd en bieden gratis internettoegang voor iedereen binnen bereik. Veel coffeeshops en restaurants zullen deze inzetten om klanten te trekken. Mogelijk bevatten ze nog steeds een captive portal.
  • Transportlaagbeveiliging (TLS): Een protocol dat is ontworpen om alle soorten netwerkverkeer op de transportlaag te coderen en te authenticeren. TLS is de opvolger van Security Sockets Layer (SSL). Het maakt gebruik van certificaten om openbare sleutels uit te wisselen, die vervolgens worden gebruikt om sessiesleutels te coderen.
  • Draadloos lokaal netwerk (WLAN): Een draadloos lokaal netwerk (WLAN) is een draadloze distributiemethode voor twee of meer apparaten die gebruik maken van hoogfrequente radiogolven en vaak omvat een toegangspunt tot internet. Met een WLAN kunnen gebruikers zich binnen het dekkingsgebied verplaatsen, vaak thuis of op een klein kantoor, terwijl een netwerkverbinding behouden blijft.
  • Wi-Fi beveiligde toegang (WPA): Wi-Fi Protected Access is een beveiligingsprotocol voor draadloze netwerken dat is ontworpen om WEP te vervangen. Het gebruikt TKIP om gegevens te versleutelen en is veel beter bestand tegen aanvallen dan WEP, maar heeft nog steeds cryptografische kwetsbaarheden die het gebruik ervan onwenselijk maken.
  • WPA2: Wi-Fi Protected Access v2 is momenteel het sterkste encryptieprotocol dat beschikbaar is voor draadloze netwerken. Het is de huidige 802.11i-standaard.

Krachtige tool voor bedrijven

Wi-Fi is wijdverbreid geworden en is een belangrijke hulpbron voor veel organisaties. Wi-Fi is een krachtig hulpmiddel dat het gemakkelijker maakt voor mensen om te werken zonder gebonden te zijn aan een specifiek bureau op een bepaalde locatie, waardoor hun vermogen om productief te zijn wordt vergroot en het bedrijf wordt geholpen succesvol te zijn.

Opslaan

Aanbevolen: