Ontwerpplanning en tips voor regentuinen

Inhoudsopgave:

Ontwerpplanning en tips voor regentuinen
Ontwerpplanning en tips voor regentuinen
Anonim
Ontwerp van een regentuin
Ontwerp van een regentuin

Een ontwerp van een regentuin moet een manier bieden om water af te voeren, meestal van het wegstromende dak. Er wordt gebruik gemaakt van een bassinontwerp om dit water tijdelijk vast te houden totdat het in de grond kan trekken. Hoewel het oorspronkelijke doel van dit ontwerp diende als een manier om de afvoer van regenwater op te vangen en te filteren, nemen veel huiseigenaren een regentuin op in hun algehele landschapsontwerp.

Locaties voor uw regentuin beoordelen

Beoordeel eventuele laaggelegen gebieden in uw tuin. Een natuurlijk ondiep gebied waar afstromend water, zoals water dat van het dak, het terras of de oprit wegloopt, een ideale kandidaat is voor een regentuin. Mogelijk moet u hellende gebieden begrenzen om een vlakke tuin te creëren.

Bekkencriteria

Bekkencriteria
Bekkencriteria

Als er een van nature laag gelegen gebied in uw tuin is, wilt u dit misschien gebruiken, zolang het maar niet diep is. Je wilt geen diep bassin, omdat het water zich zal verzamelen en goed zal wegvloeien.

  • Niet alle tuinen hebben een natuurlijk bassin of een natuurlijke depressie, dus het kan zijn dat je er een moet creëren.
  • De ideale diepte voor een regentuinbassin is twintig tot tien centimeter en niet minder dan tien centimeter.

De tuinlocatie bepalen

De University of Minnesota Extension presenteert praktische richtlijnen voor het bepalen van de locatie van uw regentuin.

  • Een regentuin moet op minimaal 3 meter afstand van uw huis en andere gebouwen worden aangelegd. Dit beschermt uw huis tegen waterinsijpeling en schade.
  • Een andere overweging is de locatie van een septic tank en een afvoerveld. De regentuin moet minstens 10 meter verwijderd zijn.
  • Als uw drinkwater uit een put komt, zorg er dan voor dat de locatie die u kiest zich op ten minste 15 meter afstand van de put bevindt.

Bodemtest voor drainage

Volgens de University of Minnesota Extension (UME) is het uitvoeren van een test de beste manier om te bepalen hoe goed water in de grond sijpelt.

  • Je moet een gat graven van ongeveer een meter breed en 25 centimeter diep.
  • Vul het gat met water tot het de rand bereikt.
  • Tijd hoe lang het duurt voordat het water verdwijnt. Het ideaal is dat het water binnen 48 uur is weggelopen.
  • Mogelijk moet u een andere site proberen totdat u er een vindt die de 48-uurstest doorstaat.

Hoe u de tuingrootte kunt bepalen

Hoe de tuingrootte te bepalen
Hoe de tuingrootte te bepalen

Je zult de juiste maat moeten bepalen die nodig is om de hoeveelheid afvoer op te vangen. De Universiteit van Minnesota legt uit dat de gemiddelde grootte van een regentuin tussen de 100 en 300 vierkante meter ligt. Een regentuincalculator kan helpen bij het nauwkeuriger bepalen van de benodigde tuingrootte.

Grootte van hard oppervlak

De hoeveelheid water die in uw tuin wordt afgevoerd, bepa alt de benodigde hoeveelheid. De UME adviseert: "Tuinen kunnen de afvoer van een hard oppervlak verwerken dat ongeveer drie keer zo groot is." Dit omvat dak, terras, oprit of andere harde oppervlakken.

Selecteer tuinvorm

Selecteer Tuinvorm
Selecteer Tuinvorm

Zodra u de benodigde maat heeft bepaald, kunt u de vorm voor uw tuin selecteren. Als u voor een meer natuurlijke uitstraling gaat, overweeg dan om uw regentuin te integreren met uw andere landschapsbeplanting. Je moet ook beslissen of de tuin een formeel of informeel ontwerp zal zijn.

Sommige vormen om te overwegen zijn:

  • Een niervormige tuin is een van de meest populaire keuzes.
  • Een cirkel- of rechthoekige vorm kan worden gebruikt als centraal punt in de tuin.
  • Een lange of gebogen strook kan ook worden geïntegreerd in uw totale landschapsontwerp.

Tips voor het maken van een regentuinontwerp

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het voorbereiden van uw ontwerp. Deze omvatten:

Bepaal het bodemtype

Ontdek welke grondsoort je hebt. Bepaal of de grond zandig, slib, klei of leem is en breng aanpassingen/aanpassingen aan zodat deze een goede drainage heeft. Zand zorgt ervoor dat klei en slib beter wegvloeien, terwijl klei en slib zandgrond voorbereiden voor het kweken van planten.

Creëer het juiste bassin

Vul het bassin in de volgende volgorde voor het beste resultaat. De eerste laag van de bassinkom is het onderdraingrind/zand, gevolgd door tuingrond en vervolgens de plant op wat het poolniveau wordt genoemd.

Overweeg de helling van het land

Als uw tuin een helling heeft, moet u mogelijk de hellende kant begrenzen, zodat de tuin waterpas is. Gebruik landschapsmaterialen, zoals rotsen en randen, om de grond vast te houden, vooral het bermgebied.

Planten kiezen en toevoegen

Planten kiezen en toevoegen
Planten kiezen en toevoegen

Selecteer planten die geschikt zijn voor de vochtigheid van een regentuin en de hoeveelheid zonlicht die uw tuin biedt. Mocht u besluiten om meer dan één regentuin aan te leggen, dan kunt u dezelfde planten gebruiken om diepte en continuïteit aan uw tuin toe te voegen.

Waterstroom omleiden

Je kunt water uit de regenpijpen van de dakgoot omleiden door flexibele afvoerbuizen te installeren die naar je regentuin leiden. Andere afvoeren van patio's en opritten kunnen worden omgeleid met behulp van een berm (kleine hoop aarde, stenen en planten) of een Franse afvoer (grindgeul voor buizen met gaten).

Een regentuin ontwerpen

Plan het ontwerp van uw regentuin op dezelfde manier als elke andere tuin, maar met overwegingen voor bassincriteria, drainage en andere hierboven genoemde aspecten die specifiek zijn voor dit type tuin. Personaliseer het met aspecten die passen bij uw tuinvoorkeuren, maar houd er rekening mee dat de beste tuinen de tuinen zijn die passen bij de bestaande landschapsarchitectuur.

Aanbevolen: