Broadway-shows voor tieners

Inhoudsopgave:

Broadway-shows voor tieners
Broadway-shows voor tieners
Anonim
Times Square
Times Square

Op zoek naar iets tienervriendelijks voor je volgende Broadway-show? Deze shows combineren herkenbare boodschappen met muziek die tieners kunnen zingen, wat zorgt voor een winnende combinatie.

Beste Evan Hansen

Beste Evan Hansen is momenteel populair omdat het diepgaande onderwerpen raakt, zoals zelfmoord en depressie. Dat gezegd hebbende, spreken de personages en problemen – van onbeantwoorde en onnoemelijke liefde tot ouderrelaties – vooral tieners diep aan. Het gebruikt ook sociale media als een belangrijk plotpunt, waardoor het opnieuw de ultieme tienermusical is. Muzikale tieners zullen dol zijn op de bekroonde partituur, die verschillende oorwurmen bevat, zoals Is That Good for You? en zwaaien door een raam. Het script is ook doorspekt met grappige momenten, dus heb niet het gevoel dat je je tieners meeneemt naar een trieste en deprimerende show. Het is vooral geweldig voor tieners die diep nadenken en betekenisvol entertainment willen en moeilijke gesprekken niet uit de weg gaan.

Theatertent onthulling voor 'Dear Evan Hansen'
Theatertent onthulling voor 'Dear Evan Hansen'

Hamilton

Oppervlakkig gezien klinkt de gedachte om naar een show over de vader van de Federal Reserve te gaan misschien als een dutje. Hamilton is echter de definitie van wat het betekent om iconisch en baanbrekend te zijn. Een musical op rap- en hiphopmuziek, de partituur is briljant en het script onderstreept thema's die relevant zijn voor vandaag, zoals de macht van immigranten, vrouwenrechten en zelfs raciale gelijkheid. De grondleggers zijn zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, maar veel van de teksten zijn afkomstig uit echte primaire bronnen, dus hoewel de zaken opnieuw worden bedacht, is er een zekere mate van historische nauwkeurigheid. En bonus! Je tieners zullen de geschiedenis googlen als nooit tevoren. Deze show is perfect voor tieneractivisten die zich zorgen maken over kwesties als immigratie en vrouwenrechten en van geschiedenis houden.

Onthulling van de theatertent 'Hamilton'
Onthulling van de theatertent 'Hamilton'

School of Rock

Wie houdt er niet van een goed verhaal over het succes van een underdog? School of Rock levert precies dat met bloedstollende muzieknummers en een waanzinnig getalenteerde cast van muzikant-acteurs. Met een partituur met (je raadt het waarschijnlijk al) stevige rocknummers, zorgt deze cultklassieker ervoor dat je tieners uit hun stoel komen en meeklappen. Tieners zullen voor de hoofdpersoon kiezen, met betrekking tot jams als Stick it to the Man, en kunnen zich echt achter het vrolijke, feel-good einde scharen. Deze show is vooral geweldig voor tieners die muziekliefhebbers zijn.

Onthulling van de theatertent 'School Of Rock'
Onthulling van de theatertent 'School Of Rock'

Sponge Bob vierkante broek

Je zou nooit denken dat deze vrolijke gele spons "die in een ananas onder de zee leeft", door een even groot publiek zou worden gekocht als hij al heeft. Maar dat is inderdaad zo. Tieners, vooral ouderen, zullen dol zijn op Sponge Bob omdat het een beroep doet op hun gevoel voor nostalgie. Velen van hen brachten tenslotte tijd door met het kijken naar deze minzame gele gek op televisie. Denk echter niet dat dit een gehypte Nickelodeon-versie van de televisieshow is. De partituur bevat vrolijke nummers als Best Day Ever en werd genomineerd voor maar liefst twaalf Tony Awards. Om welke reden dan ook is Sponge Bob Square Pants een geweldige musical. Elke tiener zal dol zijn op deze show, maar kunstzinnige tieners zullen vooral dol zijn op het decorontwerp hier.

Onthulling van de theatertent 'SpongeBob SquarePants'
Onthulling van de theatertent 'SpongeBob SquarePants'

Kinky Laarzen

Ondanks de naam is Kinky Boots absoluut een tienervriendelijke show. Het gaat over een man die de schoenenfabriek van zijn familie probeert te redden en over zijn draai aan een aantal zeer onconventionele methoden om het allemaal te laten werken. Het bevat fantastische choreografieën, vrolijke muziek en een positieve boodschap over hoe belangrijk het is om te omarmen wie je bent. Het is moeilijk om die musical uit te lopen zonder het gevoel te hebben dat je de mogelijkheid hebt om de wereld over te nemen. De muziek bruist van nummers als I Can Lift You Up, dus wees gewaarschuwd: je kinderen zullen dit de hele weg naar huis zingen. Dat gezegd hebbende, jij misschien ook. De show zal vooral leden en bondgenoten van de LGBTQ+-gemeenschap aanspreken, maar de boodschap is voor iedereen.

'Kinky Boots' - Theatertent
'Kinky Boots' - Theatertent

Serveerster

Als je tiener van Sara Bareilles houdt, zal ze ook dol zijn op Waitress - zij schreef de muziek en je kunt haar kenmerkende geluid overal horen. Maar zelfs als ze geen fans zijn (Sara wie?), is Serveerster aangrijpend, tot nadenken stemmend en ontroerend. De plot draait om een gewelddadige relatie en een slecht huwelijk, dus wees voorbereid op een goed gesprek met je tieners op weg naar huis. Dat gezegd hebbende, houden nummers als I Love You Like a Table de sfeer relatief vrolijk. Kortom, het stemt tot nadenken zonder dat je je super depressief voelt. De show zal vooral tieners aanspreken die fan zijn van Sara Bareilles en liefhebbers van popmuziek, en ouders vinden het plot wellicht bijzonder relevant voor hun meisjes.

Onthulling van Broadway's 'Serveerster' Theater Billboard
Onthulling van Broadway's 'Serveerster' Theater Billboard

Iets verrot

Eerlijk gezegd: je moet je tieners meenemen om naar Something Rotten te gaan, want het is hilarisch. De musical volgt twee broers (de slimme namen Nick en Nigel Bottom) die het proberen te maken in de theaterwereld van 1595, maar te maken krijgen met hun tijdgenoot William Shakespeare. Deze musical is vooral goed voor tieners die van literatuur of Shakespeare houden, maar niet het gevoel hebben dat dit een vereiste is om van de musical te kunnen genieten. Boordevol grappige verwijzingen, grappige liedjes als Right Hand Man en een hele reeks flauwe grappen, zullen je tieners gegarandeerd lachen. De show is geweldig voor zowel tieners die theaternerds zijn als liefhebbers van Shakespeare, omdat ze alle referenties krijgen.

'Iets verrot!' Onthulling van de theatertent
'Iets verrot!' Onthulling van de theatertent

Ontdek de wereld van theater

Musicals zijn een geweldige manier om de kunstvorm van theater te verkennen. Ze kunnen boeiender zijn dan een gewoon toneelstuk, maar de musicals van vandaag gaan over onderwerpen waar tieners zich mee kunnen identificeren. Neem uw kinderen mee naar een of twee shows en geniet van de magie van theater.

Aanbevolen: