Laat je huis geweldig ruiken met deze eenvoudige hacks

Inhoudsopgave:

Laat je huis geweldig ruiken met deze eenvoudige hacks
Laat je huis geweldig ruiken met deze eenvoudige hacks
Anonim

Ontdek eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat je huis altijd fris en uitnodigend ruikt.

Vrouw snuift lucht en ziet er gelukkig uit
Vrouw snuift lucht en ziet er gelukkig uit

Niets is beter dan een fris ruikend huis binnenlopen. Dat geldt voor uw gasten en voor u. Het kan helpen om een diffuser voor rietolie bij de deur te plaatsen, maar de geur blijft maar zo lang hangen, dus het is beter om de geuren eerst te neutraliseren. Ontdek hoe u uw huis lekker kunt laten ruiken met eenvoudige technieken waardoor u een tweede, en mogelijk zelfs een derde, door de voordeur wilt lopen.

Hoe u uw huis lekker kunt laten ruiken met behulp van natuurlijke methoden

Je wilt dat je huis lekker ruikt! Wie niet? Niet alleen is het belangrijk dat de gasten versteld staan van de frisheid, het is ook gewoon fijn thuiskomen. Dat betekent niet dat je een aromatische wolk van Febreze moet creëren. Probeer een paar meer natuurlijke manieren om geuren te neutraliseren en een frisse geur toe te voegen.

  • Dep vanille-extract of essentiële oliën op een gloeilamp. Voeg, terwijl de lichten uit zijn, een druppel of twee vanille-extract of essentiële oliën toe aan de buitenkant van de lamp. Laat het drogen. Doe de lichten weer aan en de zachte warmte van de gloeilamp verspreidt de geur.
  • Maak verlichte potpourri-potten. Bekleed een stenen pot met op batterijen werkende witte kerstverlichting. Doe je favoriete geurende items erin, zoals gedroogde schillen van citrusvruchten, kaneelstokjes, dennenbomen en kruiden. Doe de lichten aan voor een fris aroma en een schattige decoratie.
  • Essentiële oliën op een watje. Haal je favoriete etherische oliegeur eruit en doe een paar druppels op een watje dat je in een borrelglas hebt geplaatst. Plaats deze door het hele huis om een lichte geur te verspreiden.
  • Doe etherische oliën op het ventilatorblad. Laat de ventilator draaien om de geur door het hele huis te verspreiden.
  • Laat zuiveringszout in een slowcooker sudderen. Doe een kopje zuiveringszout en een flinke hoeveelheid water in een slowcooker. Zet de slowcooker in een kamer waar het geurt en zet hem ongeveer een uur op de lage stand. De baking soda neutraliseert de geur.
  • Zet kommen witte azijn op onwelriekende plekken. Witte azijn is geweldig voor het verwijderen van krachtige geuren zoals rook of kattenbakvulling. Plaats het in kamers met sterke geuren om de stank te neutraliseren.
  • Voeg geurige planten toe aan je huis. Sommige kamerplanten ruiken gewoon lekker. Voeg ze toe aan je interieur en ontvang een extra frisse tuingeur.
  • Doe zuiveringszout in een zakje in lades. Voeg een paar druppels van je favoriete essentiële oliën toe en leg deze in lades om geurtjes tot een minimum te beperken.
  • Doe zuiveringszout, actieve kool of koffiedik in huis. Doe zuiveringszout of koffiedik in stenen potten met gaten in de bovenkant. Ze halen de geur uit de lucht en zien eruit als een decoratie.
  • Voeg essentiële oliën toe aan filters. Voeg essentiële oliën toe aan uw ovenfilter, airconditionerfilter en vacuümzak. Elke keer dat je hem aanzet, voegt hij aroma toe aan de lucht.

Wat je moet koken om je huis heerlijk te laten ruiken

Kruiden en specerijen koken is een geweldige manier om je huis absoluut heerlijk te laten ruiken. Het is echter gemakkelijk om te vergeten te controleren of het water nog niet helemaal is uitgekookt, waardoor een van uw potten kapot kan gaan. Probeer in plaats daarvan kruiden met water in de slowcooker te doen. Zet het op een lage stand en laat ze gewoon sudderen (laat de deksel eraf). De geur is hetzelfde, maar je hoeft niet steeds het water te controleren. Voeg gewoon meer warm water toe als je in de keuken bent om de voorraad aan te vullen.

Heerlijke warme glühwein in pot op fornuis
Heerlijke warme glühwein in pot op fornuis

Of je nu op het fornuis kookt of een slowcooker gebruikt, probeer een geurig kruid of specerij om je huis met geur te vullen.

  • Kaneelstokjes
  • Kruidnagels
  • Ginger
  • Citrusschillen
  • Appelschijfjes
  • Ceder of den
  • Rozemarijn
  • Vanille-extract
  • Veenbessen
  • Munt
  • Tijm

Je kunt gewoon een van deze kruiden of een mengsel ervan toevoegen. Het is allemaal afhankelijk van jouw voorkeur en hoe sterk je de geur wilt hebben. Veel plezier ermee!

Commerciële luchtverfrissers om te proberen

Als je je huis liever natuurlijk schoonmaakt, zullen commerciële luchtverfrissers waarschijnlijk niet aan de eisen voldoen. Maar er zijn er die gewoon werken. Als natuurlijke methoden niet voldoende zijn, probeer deze dan eens.

  • Home-Pourri - De makers van Poo-Pourri (absoluut de investering waard) hebben een thuiseditie gemaakt, en het is de real deal.
  • Glade Plugins - Voor tienerkamerfunk zijn deze moeilijk te verslaan.
  • Febreze luchtverfrisser - Febreze is een meester in het verdoezelen van geuren, en deze zorgen voor een lekkere frisse geur die niet overweldigend is.
  • Scentsy - Sommige van hun waxsoorten doen je letterlijk watertanden. Ik wou dat ze langer meegingen.

DIY-reinigers om frisse geuren aan je huis toe te voegen

Je weet niet precies wat ruikt. Probeer een doe-het-zelf-luchtverfrisser om de boel op te fleuren. Je kunt ook deze aangenaam scherpe doe-het-zelf-reinigers proberen om dingen in een mum van tijd te ontsmetten.

Oppervlaktereiniger met citroen

Soms kun je je aanrecht en fornuis gewoon afnemen met een beetje citroen en het ruikt heerlijk. Je kunt het ook met water in de vuilophaal of in de magnetron gooien om de boel op te frissen en tegelijkertijd schoon te maken. Gebruik voor oppervlakken een combinatie van zuiveringszout en citroen.

  1. Meng gelijke delen citroensap en zuiveringszout om een citroenscrub te creëren voor aanrechten en gootstenen.
  2. Voeg water toe aan de pasta en gooi het in een spuitfles voor deurknoppen en bijzettafeltjes.

Eenvoudige tapijtreiniger om de kamer op te frissen

Misschien is het je tapijt dat niet zo fris ruikt. Maak je geen zorgen. Dat regel je met een simpele strooi.

  1. Doe zuiveringszout en je favoriete etherische olie in een groot zoutvaatje.
  2. Sprenkel het over het tapijt en andere zachte oppervlakken.
  3. Stof het op.

Hoe je geuren kunt voorkomen

Je hebt waarschijnlijk keer op keer gehoord dat preventie het beste medicijn is. Nou, met een stinkend huis, dat is de waarheid. Leer enkele geurpreventietechnieken om je huis heerlijk te laten ruiken!

  • Reinig de geur bij de bron. Maak regelmatig schoon en let op plaatsen met een hoge geur, zoals vuilstortplaatsen, kattenbakvulling, meubels, apparaten, enz. Je realiseert het je misschien niet, maar na verloop van tijd word je neusblind voor deze geuren.
  • Creëer een beleid zonder schoenen in huis. Bewaar schoenen in een schoenenrek of een specifieke plek om te voorkomen dat geurtjes worden opgespoord.
  • Zachte oppervlakken regelmatig stofzuigen. Strooi regelmatig zuiveringszout en stofzuig zachte oppervlakken om geurtjes te verwijderen.
  • Veeg het plastic van uw koelkast af met vanille-extractom geurtjes te verminderen en de koelkast fris te laten ruiken. Het poreuze plastic absorbeert de heerlijke geur.
  • Leeg vuilnisbakken regelmatig. Leg een krant op de bodem en strooi er een beetje zuiveringszout over om geurtjes te helpen absorberen.
  • Open de ramen en laat de frisse lucht binnen.
  • Circuleer en reinig de lucht. In de winter kun je de ramen misschien niet openen, maar je kunt er wel voor zorgen dat de lucht niet stagneert met boxventilatoren, luchtbevochtigers en luchtreinigers.

Hoe u uw huis heerlijk kunt laten ruiken zonder werk

Er is niet veel voor nodig om geurtjes in je huis te verwijderen. Een beetje zuiveringszout hier, wat koffie daar, en je zult versteld staan hoe fris de dingen ruiken. Vergeet niet om dit vol te houden en de typische stinkende plekken (zoals de vuilophaal) te controleren als er een vreemd aroma binnendringt.

Aanbevolen: