Leuke en gemakkelijke vrijwilligersideeën en -mogelijkheden

Inhoudsopgave:

Leuke en gemakkelijke vrijwilligersideeën en -mogelijkheden
Leuke en gemakkelijke vrijwilligersideeën en -mogelijkheden
Anonim
Vrouw vrijwilliger met een klembord
Vrouw vrijwilliger met een klembord

Vrijwilligerswerk doen voor een doel waar je gepassioneerd over bent, kan veel persoonlijke en professionele voordelen hebben. Soms vinden mensen het moeilijk om aan de slag te gaan, omdat ze geen idee hebben van de vele mogelijkheden die er zijn. Of u nu een senior, volwassene, adolescent of kind bent, er zijn veel leuke opties die u kunt verkennen om een verschil te maken in uw gemeenschap.

Creatieve manieren om vrijwilligerswerk te doen

Er zijn in elke gemeenschap altijd traditionele manieren om vrijwilligerswerk te doen, van helpen bij de plaatselijke daklozenopvang tot het dienen in een kerkcomité of het begeleiden van een jeugdgroep. Als je op zoek bent naar iets anders, zijn hier enkele creatieve ideeën over vrijwilligerswerk:

Blinde triatleet en gids die op het goede spoor lopen
Blinde triatleet en gids die op het goede spoor lopen
  • Hou je van hardlopen? United in Stride en Achilles International zijn twee organisaties die hardlopers koppelen aan mensen met een beperking. Je neemt samen deel aan reguliere trainingen en neemt uiteindelijk deel aan races zoals 5K's en marathons.
  • Als je van het buitenleven en natuurbehoud houdt, hebben de meeste nationale parken vrijwilligersprogramma's. Sommige vereisen speciale vaardigheden, terwijl andere openstaan voor iedereen van 18 jaar of ouder.
  • Organiseer een productactie voor een opvangcentrum, zoals producten voor persoonlijke hygiëne voor vrouwen, tandpasta en borstels, shampoo, zeep en meer. Opvangcentra voor volwassenen en gezinnen kunnen deze benodigdheden altijd gebruiken.
  • Houd een inzamelingsactie in je favoriete plaatselijke restaurant of bar, zoals een trivia-avond of een vleesveiling. Nodig je vrienden uit om deel te nemen en plezier te hebben terwijl je geld inzamelt voor een goed doel.
  • Organiseer een inzamelingsactie met groepsspellen zoals Bunco, bingo of een "buildathon" met Lego.
  • Als u mechanisch ingesteld bent, neem dan contact op met een organisatie die mensen met een beperking helpt en bied aan om rolstoelen te repareren en te onderhouden voor hun klantenkring.
  • Lesgeven is een fantastische manier om vrijwilligerswerk te doen. Als je over een bepaalde vaardigheid beschikt en een inhoudelijke expert bent, overweeg dan om gratis lessen te geven. Mogelijke locaties zijn onder meer het trainen van vrijwilligers om honden te trainen in een dierenasiel, het leren van senioren hoe ze sociale media kunnen gebruiken in een seniorencentrum, of het onderwijzen van jongere kinderen in jeugdcentra over een aantal onderwerpen op het gebied van academische vaardigheden en levensvaardigheden.
  • Als je het Marie Kondo-virus hebt, doorzoek dan al je kasten en doneer een grote kledingdonatie voor je plaatselijke opvangcentrum of het Dress for Success-programma. Laat je vrienden weten dat je ook hun kleding komt ophalen om één grote donatie te doen.
  • Als je artistiek bent, bied dan aan om een muurschildering te schilderen bij een plaatselijk bedrijf of parkgebied. Betrek andere artistieke vrienden als je ze hebt om een gebied te verfraaien met verf, mozaïeken en andere media.
  • Start een tuin met enkele andere lokale vrijwilligers. Het voedsel dat je verbouwt, kan naar een voedselbank of een onderkomen voor ma altijden voor de bewoners gaan, of je kunt de oogst op een boerenmarkt verkopen en de opbrengst aan een goed doel doneren.
  • Als je bedreven bent in sociale media, zoek dan een lokale non-profitorganisatie die hulp nodig heeft bij het opzetten of onderhouden van een Facebook-, Instagram-, Twitter-, YouTube- of Pinterest-account.

Kindvriendelijke vrijwilligersideeën

Het is vaak moeilijker om vrijwilligerswerk te vinden voor jongere kinderen en tieners, omdat veel liefdadigheidsinstellingen om verzekerings- en veiligheidsredenen minimumleeftijdsgrenzen moeten hebben. Er zijn nog steeds veel manieren waarop kinderen kunnen leren hun gemeenschap te ondersteunen.

Jong meisje dat een garage sale houdt voor een goed doel
Jong meisje dat een garage sale houdt voor een goed doel
  • Laat uw kinderen deelnemen aan het houden van een garage sale, waarbij alle opbrengsten naar een goed doel, hun school of een padvinders- of padvindersgroep gaan. Kinderen kunnen helpen bij het verzamelen van de spullen, het prijzen ervan, het ophangen van flyers in de buurt en het ‘bemannen’ van de verkoop.
  • Betrek uw kinderen en tieners bij een strandschoonmaakdag. Je kunt er een organiseren via het Coastal Cleanup-programma van de Ocean Conservancy, of er zelf een regelen.
  • Er zijn veel lokale seniorenvoorzieningen die vrijwilligers nodig hebben om lessen te geven, entertainment te bieden en gewoon met de bewoners te zitten en te praten. Hoewel sommigen misschien geen vrijwilligers onder de 18 jaar toelaten, zijn er faciliteiten die volwassen adolescenten verwelkomen. Ze kunnen een geweldige ervaring opdoen door met oudere bewoners te praten, bordspellen te spelen en over hun leven te leren, terwijl ze de eenzaamheid helpen verminderen.
  • Elke buurt heeft bewoners die vanwege mobiliteitsproblemen mogelijk extra hulp in huis nodig hebben, zoals senioren of mensen met een beperking, of zelfs een drukke alleenstaande moeder met jonge kinderen. Kinderen en tieners kunnen zich vrijwillig aanmelden om sneeuw te scheppen, gazons te maaien, bladeren te harken en andere lichte onderhoudstaken uit te voeren voor buren die de hulp zeer op prijs zullen stellen.
  • Adolescenten kunnen zich ook vrijwillig aanmelden als oppas voor koppels uit de buurt, zodat ze even een pauze kunnen nemen van het omgaan met kinderen, boodschappen kunnen doen of zelfs een avondje uit kunnen hebben.
  • Moedig kinderen en tieners die uitblinken in bepaalde vakken aan om als vrijwilliger hun mede- of jongere studenten bijles te geven in academische vakken.
  • Een leuke manier voor leerlingen om woordenschat te leren en anderen te helpen is door de Freerice-website te gebruiken. Elke keer dat je jezelf test op woordenschattermen, doneert de organisatie internationaal 10 rijstkorrels aan arme gezinnen.
  • Kinderen kunnen samen met hun ouders brieven schrijven en zorgpakketten voorbereiden voor soldaten die in het buitenland zijn gestationeerd. Ze kunnen ook 'een soldaat adopteren' en iemands dag opfleuren.
  • Neem contact op met plaatselijke verpleeghuizen en woonvoorzieningen om vrijwilligersuitjes voor de feestdagen te organiseren. Geef ze een boom en alles erop en eraan om de bewoners op te vrolijken.
  • The Box Project helpt arme gezinnen in plattelandsgemeenschappen. Een gezin kan samenkomen en een behoeftig gezin sponsoren door bemoedigende briefjes te schrijven en maandelijks een doos met basisbenodigdheden te sturen. Dit is een uitstekende manier om kinderen compassie voor anderen te leren.

Vrijwilligersmogelijkheden voor senioren

Oudere volwassenen hebben de neiging om in grotere aantallen vrijwilligerswerk te doen, omdat ze na hun pensionering meer tijd hebben. Senioren zullen genieten van deze vrijwilligersmogelijkheden:

Senior man die een student bijles geeft
Senior man die een student bijles geeft
  • Uplift is een organisatie die vrijwilligers opleidt om baby's van drugsverslaafde ouders te knuffelen en vast te houden. Deze sessies kunnen het kind daadwerkelijk helpen met het ongemak van ontwenningsverschijnselen om te gaan. Er zijn landelijk enkele deelnemende ziekenhuizen aan het programma.
  • Overweeg mentoring en coaching van een kindersportteam. Je kunt jongere kinderen jouw jarenlange ervaring en begeleiding bieden en hen het spel leren zonder zelf fysiek te hoeven concurreren.
  • " Adopteer" een kleinkind uit een behoeftig gezin met lage inkomens door te helpen met babysitten, bijles te geven en ze mee te nemen naar parken, bibliotheken en andere educatieve activiteiten.
  • Word mentor bij een organisatie als Big Brothers Big Sisters of leid een padvindersgroep.
  • Er zijn veel vrijwilligersmogelijkheden die u voor thuis kunt doen en die goed passen bij de levensstijl van senioren. Je kunt je breivaardigheden bijvoorbeeld gebruiken om dekens te maken voor goede doelen als Warm Up America en Binky Patrol. Of schrijf inspirerende kaarten en notities voor mensen die chemotherapie ondergaan en emotionele steun nodig hebben.
  • Er zijn talloze mogelijkheden bij musea, historische verenigingen, dierentuinen en andere organisaties om als vrijwillige docenten en gidsen te dienen. Je deelt je kennis en ontmoet mensen van alle leeftijden.
  • Zoek een lokaal alfabetiseringsprogramma dat vrijwilligers nodig heeft om volwassenen te leren lezen of Engels als tweede taal te leren.
  • Als je van politiek houdt, meld je dan aan als vrijwilliger om aan een campagne te werken. Je kunt kiezen uit lokale races via staats- en federale campagnes en vrijwilligerswerk doen om handtekeningen te verzamelen, de telefoonbanken te gebruiken en deel te nemen aan rally's.
  • Spreek je meer dan één taal? Er zijn veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk waarbij mensen moeten vertalen, of dat nu persoonlijk is of online. Je kunt op de Volunteer Match-website zoeken naar vacatures in het hele land.
  • Word bestuurslid! Vrijwilligers zien deze waardevolle functies vaak niet als opties, maar bestuursleden spelen een cruciale rol. Senioren hebben een schat aan ervaring en de vrije tijd om effectief aanwezig te zijn in een bestuur.

Vrijwilligersideeën voor bedrijven

Als je voor een bedrijf werkt dat graag hun steun aan de gemeenschap wil betuigen, is vrijwilligerswerk als team een uitstekende manier om iets terug te geven en meer kameraadschap op te bouwen.

Bouwvrijwilligers die een huis bouwen
Bouwvrijwilligers die een huis bouwen
  • Uw bedrijf kan deelnemen aan een Adopt-a-Trail-programma van een nationaal park, waarbij vier bezoeken per jaar nodig zijn om het spoor van zwerfvuil op te ruimen en algemeen onderhoud uit te voeren.
  • Creëer een bedrijfsbrede voedselactie voor uw lokale voedselbank. Je kunt niet alleen voedsel verzamelen, maar ook kookgerei en keukengerei, voedsel en servies voor huisdieren, en persoonlijke producten zoals zeep.
  • Een andere bedrijfsbrede activiteit zou het organiseren van een speelgoedactie voor kinderen in opvangcentra kunnen zijn. Dit kan vooral belangrijk zijn tijdens de wintervakantie.
  • Organiseer een bloedinzameling en maak het leuk door een wedstrijd te houden met je collega's.
  • " Adopteer" een plaatselijke speeltuin in een gebied met weinig voorzieningen en renoveer en schilder speeltoestellen en banken en plant bloemen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om een park te verfraaien en het aanbod voor kinderen te verbeteren, zodat het veiliger en leuker wordt.
  • Neem als groep deel aan een lokaal of 'e-mentor'-programma voor middelbare scholieren. Elke medewerker kan een leerling aannemen en u kunt elkaar wederzijds ondersteunen en feedback geven over uw voortgang met uw leerlingen.
  • Uw bedrijf kan ook samenkomen en een heel klaslokaal sponsoren via DonorsChoose.org.
  • Neem contact op met een plaatselijke liefdadigheidsinstelling en bied aan om een heel evenement voor hen te plannen. Veel kleine liefdadigheidsinstellingen hebben moeite met het organiseren van fondsenwervende evenementen zoals 5K's, stille veilingen en meer vanwege een gebrek aan personeel en fondsen.
  • Veel grote liefdadigheidsinstellingen zoals Habitat for Humanity staan bedrijven regelmatig toe om een " teamvrijwilligersdag" te doen om projecten te doen. In plaats van met liefdadigheidsinstellingen te gaan die veel aandacht krijgen, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke United Way en kerk om te vragen naar liefdadigheidsinstellingen die minder bekend zijn en die graag willen dat uw medewerkers er meer over te weten komen en hen helpen met een project.
  • Neem contact op met een plaatselijk kinderziekenhuis en seniorencentrum en kijk of ze wat entertainment leuk vinden. Je medewerkers kunnen samen leuke dingen doen, zoals sketches uitvoeren, muziek spelen of andere talenten gebruiken die je hebt, zoals zingen, magie, jongleren of dansen.

Leuke manieren om vrijwilligerswerk te doen met dieren

Vrijwilligerswerk met dieren is een populaire manier om iets terug te geven. Hoewel niet iedereen direct met dieren kan werken vanwege tijd, mobiliteit of andere problemen, zijn er nog steeds veel manieren om dieren te helpen!

Vrouwelijke vrijwilliger bij dierenasiel
Vrouwelijke vrijwilliger bij dierenasiel
  • Als je van dieren houdt en je hebt de ruimte, overweeg dan om pleegouder te worden. Asielen en reddingsacties hebben altijd dieren die de stress van een kennel niet aankunnen of medische problemen hebben die regelmatige zorg vereisen. Goede pleeggezinnen zijn moeilijk te vinden, en op de meeste plaatsen kun je een opleiding volgen als je daartoe bereid bent.
  • Een andere ongewone dierenactiviteit die schuilplaatsen en reddingsacties altijd nodig hebben, is het geven van flesvoeding aan kittens. Het vereist iemand die veel tijd beschikbaar heeft, maar het is zeer de moeite waard (en super schattig!).
  • Kijk of er een lokaal paardenondersteund therapieprogramma bij jou in de buurt is. Deze programma's hebben vrijwilligers nodig die naast de kinderen op de paarden kunnen lopen, en je hebt geen ervaring nodig om te helpen.
  • Train uw huisdier om therapie met dieren te volgen en doe vrijwilligerswerk in seniorencentra, hospices, ziekenhuizen en opvangcentra. Je bent niet beperkt tot alleen honden, want dieren zoals katten, konijnen en zelfs vogels kunnen door dieren ondersteunde interventies uitvoeren.
  • Als je een hond hebt die zachtaardig en kalm is in de buurt van kinderen, zoek dan naar leesprogramma's in de plaatselijke bibliotheek. Als uw bibliotheek er geen heeft, probeer er dan zelf een te starten.
  • Vergelijkbaar met leesprogramma's met honden voor kinderen, wist je dat voorlezen aan asielhonden en andere dieren een grote stressverlichter kan zijn? In veel opvangcentra kunnen vrijwilligers gewoon in een kennel zitten met een dier en voorlezen, wat een kalmerend effect heeft op het dier, en het is een geweldige kans om vrijwilligerswerk te doen voor iemand die het moeilijk vindt om honden uit te laten.
  • Als je kunt samenwerken met een plaatselijke dierenarts, richt dan een kliniek op voor eigenaren van huisdieren met lage inkomens en daklozen, waar je gratis basisveterinaire zorg en vaccinaties kunt krijgen.
  • Zet een inzamelingsactie op om zuurstofmaskers voor huisdieren te kopen voor de plaatselijke brandweer of kogelvrije vesten voor K9's van de politie.
  • Geef een speelgoedmaakfeestje, dat kan worden gedaan met jonge kinderen, volwassenen of zelfs senioren; het zal veel plezier hebben. Je ha alt een groep vrienden bij elkaar en maakt eenvoudig doe-het-zelfspeelgoed voor katten, vogels en kleine huisdieren in je plaatselijke opvangcentrum. Bij sommige opvangcentra kun je ook graag voedselspeelgoed voor ze vullen, zoals Kongs, en dit kan als groep worden gedaan zonder interactie met de dieren.
  • Als je vogels fascinerend vindt, kun je thuis vrijwilligerswerk doen als vogelaar voor eBird. Deel uw waarnemingen met anderen op de website om wetenschappers te helpen meer te leren over migratie en natuurbehoud.

Leuke en gemakkelijke mogelijkheden voor vrijwilligerswerk vinden

Als je eenmaal begint met graven en onderzoeken, zul je verrast zijn om te ontdekken hoeveel vrijwilligersopties er zijn. Deze kunnen niet alleen lokaal maar ook landelijk beschikbaar zijn nu zoveel mensen vaardigheden op afstand kunnen uitvoeren. Begin gewoon met iets waar je gepassioneerd over bent en je zult organisaties vinden die je favoriete doel steunen en jouw hulp nodig hebben!

Aanbevolen: