Origami Zwaard Visuele Instructies

Inhoudsopgave:

Origami Zwaard Visuele Instructies
Origami Zwaard Visuele Instructies
Anonim

Origami-zwaarden maken

Afbeelding
Afbeelding

Origami-zwaarden zijn gemakkelijk te maken van papieren rechthoeken, en ze zijn een van de leuke en interessante origami-wapens. Je kunt dit origami-zwaard ook maken met een dollarbiljet.

Valley Fold Rechthoek

Afbeelding
Afbeelding

Om een origami-zwaard te maken, selecteer je een stuk papier dat twee keer zo lang als breed is. Het monster dat op de foto wordt gebruikt, is 20 bij 10 centimeter. Als je traditioneel vierkant origamipapier gebruikt, scheur of knip het dan doormidden.

Vouw het papier dubbel met een dalvouw. De middelste vouw zal dienen als richtlijn voor toekomstige vouwen, dus zorg ervoor dat je hem goed genoeg hebt geplooid zodat je hem later kunt zien.

Maak een kwartvouw

Afbeelding
Afbeelding

Vouw de lange linkerrand van het papier naar de middenvouw en herhaal aan de rechterkant. Druk stevig op zijn plaats.

Opmerking: Uw toekomstige vouwen hebben altijd de middennaad met de twee aangrenzende randen van het papier naar boven gericht, net zoals op de foto.

Maak een accordeonvouw

Afbeelding
Afbeelding

Maak een vouw vanaf de bovenrand, een kwart naar beneden. Vouw nu dat kwartgedeelte opnieuw, waardoor een extra plooivouw van een halve inch ontstaat. Je hebt nu drie secties met drie verschillende lengtes.

Maak het gevest van het zwaard

Afbeelding
Afbeelding

Met de gespleten zijde van het papier naar u toe gericht, trekt u de randen van het kleinste gedeelte met een squashvouw naar het midden, terwijl u het bovenste gedeelte omwikkelt en rilt. Probeer een volledig derde van dat gedeelte naar het midden toe te vouwen. Herhaal aan de andere kant.

Het doel hier is om de breedte van het bovenste gedeelte te verkleinen om het handvat (handvat) van het zwaard te creëren. Je weet dat je het goed hebt als de geopende delen van de kleine vouw eruit zien als twee driehoeken naast elkaar aan de basis van de versmalde bovenkant.

Begin met het vouwen van de zwaardpunt

Afbeelding
Afbeelding

Open aan het einde van het lange gedeelte de vouwen en draai de linkerrand naar beneden langs de middennaad. Herhaal aan de rechterkant. Dit gedeelte is de punt van het mes en ziet eruit als een pijl wanneer de twee vouwen zijn voltooid.

Voltooi het zwaardpunt

Afbeelding
Afbeelding

Vouw nu de twee buitenste flappen terug op hun plaats.

Begin met de wacht

Afbeelding
Afbeelding

Werk opnieuw aan het handvat en vouw het dubbele gedeelte met de driehoekige vouwen omhoog richting de zwaardpunt. De vouw moet dezelfde dikte hebben als de originele kleine vouw.

Herhaal de squashvouw

Afbeelding
Afbeelding

Vouw het nu opnieuw, deze keer in omgekeerde volgorde. De gespleten kant van het mes moet naar u toe wijzen. Nu heb je een dubbele vouw zoals je gebruikte om het handvat te maken.

Smal het mes

Afbeelding
Afbeelding

Herhaal het proces dat je hebt gebruikt om het handvat te maken door de kleine vakjes aan elke kant van de kleine vouw naar het midden te trekken, waardoor de breedte van het zwaardblad helemaal tot aan de punt wordt verkleind. Druk de vouwen stevig op hun plaats.

Een verscheidenheid aan afgewerkte zwaarden

Afbeelding
Afbeelding

Draai het stuk om en je ziet je voltooide project. Dit eenvoudige project kan worden gemaakt met grotere papierformaten dan hier weergegeven, maar gebruik altijd zwaar papier om de lengte van het mes te ondersteunen. Wil je nog meer geweldige wapens maken? Probeer een origami-werpster of een levensgroot origami-pistool.

Aanbevolen: