15 eenvoudige tips voor het inrichten van uw ideale slaapkamer

Inhoudsopgave:

15 eenvoudige tips voor het inrichten van uw ideale slaapkamer
15 eenvoudige tips voor het inrichten van uw ideale slaapkamer
Anonim
houten hoofdeinde tegen een lichtgekleurde muur
houten hoofdeinde tegen een lichtgekleurde muur

Je kunt leren hoe je een slaapkamer kunt inrichten met een paar snelle tips die je keuzes gegarandeerd gemakkelijker maken. Het is leuk en eenvoudig om kleuren en ontwerpen samen te stellen als je eenmaal de basisprincipes van slaapkamerontwerp begrijpt.

1. Beste muurkleuren

Je hebt een groot kleurenpalet waarmee je de muurkleur voor je slaapkamer kunt selecteren. Het eerste dat u moet beslissen, is of u warme of koele kleuren wilt gebruiken. Elk palet heeft veel te bieden bij het inrichten van een slaapkamer. Koele kleuren zijn blauw, groen, roze en paars. Warme kleuren zijn onder meer geel, oranje, rood en smaragdgroen. Hoewel zwart, wit en grijs worden gedefinieerd als neutrale kleuren, kunnen ze in combinatie met andere kleuren een verkoelend visueel effect hebben.

Kies kleur op basis van historische stijl of thema

Je kunt ervoor kiezen om je te concentreren op een historische stijl of thema. Dit kan u helpen uw keuze aan kleurenschema's te beperken en uw ideeën voor slaapkamerdecoratie op een specifiek doel gericht te houden. Een Frans landelijk ontwerp geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan bleke kleuren met opvallend wit als accentkleur. Een andere optie is om de feng shui-regels te gebruiken voor het selecteren van slaapkamerkleuren volgens de kompasrichting.

Slaapkamer in Franse landelijke stijl
Slaapkamer in Franse landelijke stijl

2. Creëer een accentmuur

Een accentmuur is vaak een goede optie voor een slaapkamer. Je kunt zo creatief zijn als je wilt bij het creëren van een accentmuur in je slaapkamer. De typische muur die wordt gekozen is die achter het bed, aangezien dit meestal een massieve muur is of in ieder geval het gedeelte van de muur achter het bed zelf massief is. Je kunt de muur een andere kleur geven of behang op deze muur gebruiken. Je kunt kiezen voor een iets lichtere of donkerdere kleur van de kleur die op de andere muren wordt gebruikt, of voor een complementaire kleur. U kunt profiteren van een kleurenwiel waarin alles al voor u is uitgewerkt over de beste kleuren die u samen kunt gebruiken.

Slaapkamer met accentmuur
Slaapkamer met accentmuur

3. Behang voor slaapkamers

Misschien geeft u de voorkeur aan behang boven verf of op zijn minst aan een accentmuur met behang. Volg een paar tips voor het kiezen van het juiste behang voor uw slaapkamer, zoals het kiezen van een patroon dat het gewenste thema of de gewenste stijl weergeeft.

  • Schuw grote patronen niet die je kamer kunnen veranderen in een spannend ontwerp.
  • Je kunt bijpassende achtergronden gebruiken om interesse en diepte te creëren, zoals een bloemmotief en een streeppatroon waarbij één papier wordt gebruikt voor een accentmuur.
  • Je kunt behang gebruiken om een kamer kleiner, groter of gezelliger te laten lijken.
Slaapkamer met blauw behang
Slaapkamer met blauw behang

4. Plafondkleuren

Je kunt plafonds in een andere kleur schilderen dan de muren, zoals een lichtere, donkerdere of contrasterende kleur. Je schildert het plafond in dezelfde kleur als de muren als je de kleurwikkeltechniek gebruikt voor slaapkamers met een gewelfd plafond of plafonds met een vreemde hoek.

Slaapkamer met bruin plafond
Slaapkamer met bruin plafond

5. Beste keuzes voor slaapkamervloeren

Veel mensen kiezen vloerbedekking voor hun slaapkamers. De voordelen zijn onder meer extra isolatie en geluidsabsorptie. Hardhouten vloeren geven een slaapkamer een andere uitstraling en bieden de mogelijkheid om een vloerkleed te gebruiken dat het ontwerp van uw slaapkamer kan verbinden of kleuren kan introduceren of herhalen, evenals een ontwerp of patroon kan introduceren.

slaapkamer met houten vloer
slaapkamer met houten vloer

6. Keuzes voor slaapkamermeubilair

Het type meubilair dat u voor uw slaapkamer kiest, wordt bepaald door smaak, budget, kamergrootte en het aantal mensen dat u moet huisvesten. Een hoofdslaapkamer kan bijvoorbeeld accommodatie voor twee personen nodig hebben. De grootte van uw bed wordt, buiten uw persoonlijke voorkeur, bepaald door de grootte van uw kamer. Als je een kingsize bed wilt, moet je er zeker van zijn dat je voldoende ruimte hebt, met minimaal 60 cm ruimte aan elke kant aan het voeteneinde van het bed, zodat je er omheen kunt lopen.

Slaapkamerinterieur met houten meubilair
Slaapkamerinterieur met houten meubilair

7. Beddengoedkeuzes

De beste plek om te beginnen bij het kiezen van het soort beddengoed voor je nieuw ingerichte slaapkamer is het soort stof dat beschikbaar is. U moet de stijl van het bovenste beddengoed selecteren, zoals een dekbed, dekbedovertrek, dekbed of sprei. Misschien wilt u uw beddengoed in lagen aanbrengen voor een designerlook. Je zult een specifieke stijl willen kiezen, zoals elegant beddengoed of een rustieke boerderijlook.

Lichte slaapkamer
Lichte slaapkamer

8. Raambehandeling

Je hebt veel opties voor raambekleding. Je kunt voor simpel gaan met gordijnen of draperieën, maar je kunt ook besluiten dat een laagjeseffect het beste is, zoals zonneschermen of jaloezieën met gordijnen/gordijnen. Een ander voorbeeld is het gebruik van vastgebonden gordijnen met plantageluiken. Let goed op de kleuren, texturen en ontwerpen, vooral bij het in lagen aanbrengen van vensters.

luxe appartement slaapkamer
luxe appartement slaapkamer

9. Verlichting voor een slaapkamer

Het kiezen van verlichtingsopties voor een slaapkamer moet hetzelfde zijn als voor andere kamers waar je de verlichting in lagen wilt aanbrengen. Subtielere soorten verlichting zijn het beste voor een slaapkamer. De meeste slaapkamers hebben een plafondlamp. Dit is nodig voor praktische doeleinden zoals schoonmaken, spullen vinden en wanneer je voor het eerst een slaapkamer binnengaat.

  • Je kunt de plafondlamp op een dimmerschakelaar plaatsen.
  • Een formele slaapkamer kan een kroonluchter of minikroonluchters boven de nachtkastjes plaatsen.
  • Inbouwverlichting op een dimmer zorgt voor een geweldige sfeer in een slaapkamer.
  • Wandkandelaars bieden een extra laag verlichting.
  • Kies het juiste lampenkapontwerp. Als de lamp die bij de lamp wordt geleverd je niet bev alt, selecteer dan eenvoudigweg één van de vele beschikbare opties voor de perfecte look.
Luxe ontworpen slaapkamerinterieur
Luxe ontworpen slaapkamerinterieur

10. Accessoires voor een slaapkamer

Je kunt kunstvoorwerpen, kunst aan de muur, schilderijen, zijden bloemstukken en vazen in je slaapkamerdecoratie gebruiken om je kleurenpalet te herhalen en je ontwerp interessanter te maken. Selecteer alleen die accessoires die een beroep doen op uw diepste stijl. Als je niet zeker bent van een accessoire, sla het dan over en ga door met zoeken totdat je het accessoire vindt dat bij je past.

Warm modern slaapkamerinterieur
Warm modern slaapkamerinterieur

11. Extra opbergruimte voor een slaapkamer

Het gezegde: "Je kunt nooit genoeg opbergruimte hebben", geldt vooral voor een slaapkamer. Extra dekens en beddengoed kunnen worden bewaard in een opbergbank of kist aan het voeteneind van het bed, zodat u er gemakkelijk bij kunt. Een kast biedt meer ruimte voor het opbergen van kleding of het verbergen van een tv wanneer deze niet in gebruik is.

Hoofdslaapkamer
Hoofdslaapkamer

12. Creëer een gezellige zithoek

Je kunt profiteren van vreemde architecturale ruimtes die worden gecreëerd door een uitstekende muur of hoek van een grotere slaapkamer door een intieme zithoek te creëren. Als de ruimte klein is, kies dan kleinere stoelen, zodat deze in een kleinere slaapkamer of zithoek passen. Houd uw meubelgrootte groot genoeg om comfortabel te zijn. Een vloerlamp of wandscones nemen niet het blad van een bijzettafel in beslag, dus je hebt voldoende ruimte voor een paar wijnglazen of koffiekopjes.

Slaapkamer gezellige zithoek
Slaapkamer gezellige zithoek

13. Alternatief voor een hoofdeinde

Voeg diepte toe aan een bed zonder hoofdeinde. Je kunt het gevoel van een hoofdbord creëren met een kunstmuurontwerp. Bevestig een paneel of panelen aan de muur achter het bedframe. Maak het paneel op volledige grootte, zodat het het plafond bereikt of minstens 1,20 tot 1,8 meter hoog is. U kunt het paneel slechts zo breed maken als uw bed, net zoals een hoofdeinde zou passen, of u kunt ervoor kiezen om het paneel een paar centimeter breder te maken dan uw bed. Je kunt kleinere panelen gebruiken om het ontwerp elders in je slaapkamer te herhalen. Zorg ervoor dat je in oneven aantallen werkt voor het beste ontwerp.

slaapkamer met regenboogkleurig hoofdeinde
slaapkamer met regenboogkleurig hoofdeinde

14. Textuur voor ontwerpdiepte

Je kunt een mix van texturen toevoegen om je slaapkamer een grotere ontwerpdiepte te geven. Dit is een geweldige techniek die een oninteressante, eenvoudige slaapkamer onmiddellijk kan transformeren. Een zigzagmuurelement gemaakt van glittertape of glittervinylrollen zal een lambrisering opbreken. U kunt ervoor kiezen om uit verschillende houtstroken een zigzagpatroon te maken. Een effen gipsmuur achter het bed kan een accentmuur worden door deze in verschillende tinten te schilderen om vierkanten en rechthoekige vormen te creëren voor extra interesse, of door een kleurblokkeringstechniek te gebruiken. Ga verder met de ontwerpdiepte door getextureerd linnengoed in laagjes te dragen, zoals een plaid van imitatiebont of een linnen gestreepte deken.

slaapkamer met houten elementen
slaapkamer met houten elementen

15. Ontwerptips voor kamers met afwijkende vormen

Een vreemd gevormde slaapkamer biedt unieke ontwerpuitdagingen, maar kan in uw voordeel werken. Een slaapkamer met meerdere ongelijke muurhoeken biedt u bijvoorbeeld een creatieve mogelijkheid. Je kunt muurkunst gebruiken met tegengestelde muurvormen, zoals een ronde boekenplank aan de muur en een bed met een gebogen hoofdeinde. Deze en andere verzachtende vormen kunnen de visuele hardheid van rechte, schuine lijnen verminderen.

gezellig slaapkamerinterieur
gezellig slaapkamerinterieur

Tips gebruiken om te leren hoe je een slaapkamer kunt inrichten

Wanneer je een kleurenpalet en ontwerpstijl kiest, creëer je een kader waardoor je gefocust kunt blijven op de juiste meubels die je aan je slaapkamer kunt toevoegen. U kunt slaapkamerontwerptips gebruiken om u verder te begeleiden bij het inrichten van uw slaapkamer.

Aanbevolen: