Hoe je Nike Air Force 1's schoonmaakt, zodat ze zo goed als nieuw zijn

Inhoudsopgave:

Hoe je Nike Air Force 1's schoonmaakt, zodat ze zo goed als nieuw zijn
Hoe je Nike Air Force 1's schoonmaakt, zodat ze zo goed als nieuw zijn
Anonim

Ontdek de snelste manieren om uw Air Force 1's eruit te laten zien alsof ze nieuw uit de doos komen.

witte airforce 1 sneakers
witte airforce 1 sneakers

Vuile schoenen staan behoorlijk hoog op de lijst van de ergste nachtmerries van sneakerheads. Hoewel de Air Force 1 misschien geen Air Jordans is als het gaat om hoe teder mensen ermee omgaan, zijn ze nog steeds helderwit en kunnen ze een nachtmerrie zijn om schoon te houden. Gelukkig zijn er allerlei verschillende manieren om Air Force 1's schoon te maken, waardoor je de look zonder doos kunt behouden terwijl je ermee op de stoep beukt.

Hoe Air Force 1s schoon te maken

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je je vuile Air Force 1's kunt opruimen, en ze vereisen allemaal slechts een beetje elleboogvet en een handvol ingrediënten.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door SneakerMat | Reiniging | Restauratie (@sneakermat)

Gebruik een schoonmaakgum

Een van de eenvoudigste manieren om een paar witte Air Force 1's schoon te maken is door een huishoudgum te pakken, deze in water te dopen en deze rechtstreeks naar de schoen te brengen. Als u zich zorgen maakt over vlekken of vlekken, kunt u natuurlijk een stukje op de zool en het leren bovenwerk testen voordat u dit langs uw schoen aanbrengt.

Terwijl u met een gum schoonmaakt, kunt u echter wat strepen krijgen door het vuile water in de spons dat zich ophoopt tijdens het schoonmaken. Om dit te voorkomen, veegt u ze gewoon af met een vochtige handdoek en wringt u het overtollige water uit uw spons voordat u begint.

Gebruik micellair water

Micellair water is een zachte gezichtsreiniger die veel mensen tegenwoordig gebruiken. Als je wat bij de hand hebt, hoef je niet de deur uit om een luxe schoenenreiniger te kopen. Giet in plaats daarvan een paar stra altjes micellair water op een handdoek of microvezeldoek en veeg je schoenen af. Droog ze gewoon af als je klaar bent.

Gebruik witte tandpasta zonder gel

Een van de gekste manieren om je witte Air Force 1's schoon te maken is door een oude tandenborstel met zachte haren en wat witte tandpasta zonder gel erop te zetten. Nadat je de tandpasta in je schoenen hebt gewreven, laat je het ongeveer 15 minuten inwerken en was je het af met een vochtige microvezeldoek.

Gebruik een professionele leer- of suèdereiniger

Als je echt veel waarde hecht aan je Air Force 1's, dan vind je het misschien niet prettig om je eigen doe-het-zelf-oplossingen te mixen of er niet-schoenreinigers op te gebruiken. Wees gerust, je kunt altijd een professionele leer- of suèdereiniger voor je schoenen gebruiken.

Hoe u uw Air Force 1s kunt schoonmaken

Als je per ongeluk in de modder bent gestapt of je schoen tegen de banden van je auto hebt geschuurd, kun je snel een mengsel van azijn en zuiveringszout maken om het schoon te maken.

Materialen

  • Gedistilleerde witte azijn
  • Zuiveringszout
  • Water
  • Microvezeldoek

Instructies

Volgens Nike is dit recept de beste vlekreiniger die je op je Air Force 1s kunt gebruiken:

  1. Meng een eetlepel zuiveringszout, twee eetlepels gedistilleerde witte azijn en een kopje water.
  2. Roer tot alles is opgelost.
  3. Doop de doek in het mengsel en wrijf op de plekken.
  4. Ga door met dompelen en schoonmaken als dat nodig is om de vlekken te verwijderen.
  5. Veeg het vocht af met een schone handdoek.

Handige hack

Voor echt hardnekkige vlekken kun je deze aanpakken met een tandenborstel met zachte haren.

Hoe je je stinkende Air Force 1s weer lekker kunt laten ruiken

Het feit dat je je Air Force 1's hebt schoongemaakt, betekent niet dat je de vreemde geur hebt opgeruimd die in de schoen is gesijpeld. Hier zijn een paar tips om van die hardnekkige geuren af te komen.

  • Plaats een wasdrogerlaken een paar dagen in je schoenen.
  • Giet een dag of twee een beetje zuiveringszout in beide schoenen en zuig het dan op.
  • Bevries je schoenen om de bacteriën te doden die de geur veroorzaken.

Manieren om uw Air Force 1s schoon te houden

Air Force 1-sneakers met monogram
Air Force 1-sneakers met monogram

Aangezien wit op wit de meest populaire Air Force 1-colorway is, wordt er in de toekomst van veel mensen veel schoongemaakt. Om de schoonmaaktijd te verkorten, kun je deze verschillende methoden proberen om te voorkomen dat je schoenen vuil worden.

  • Draag je witte Air Force 1's alleen binnenshuis of bij mooi weer.
  • Spuit ze in met een vlekbeschermer voordat je ze gaat dragen.
  • Veeg vuil, gras, etc. dat op je schoenen terechtkomt meteen weg.

Houd je sneakers zo wit als sneeuw

Omdat ze er cool uitzien: witte sneakers zijn een van de meest onderhoudsvriendelijke schoenen die je kunt kopen. Ze pikken vlekken uit het niets op en je zult ze om de paar weken schoonmaken. Maar dankzij al deze eenvoudige schoonmaakmethoden hoef je je niet neer te leggen bij een smerig paar Air Force 1's.

Aanbevolen: