Zonnebrillen schoonmaken zonder ze te krassen

Inhoudsopgave:

Zonnebrillen schoonmaken zonder ze te krassen
Zonnebrillen schoonmaken zonder ze te krassen
Anonim

Voorkom lelijke vlekken en krassen door te leren hoe je zonnebrillen op de juiste manier schoonmaakt.

roze zonnebril
roze zonnebril

Lente en zomer zorgen voor meer uren zonlicht gedurende de dag, wat betekent dat veel mensen vaak naar hun zonnebril grijpen. Helaas merken velen van ons dat er snel krassen op onze brillenglazen verschijnen als we proberen de zonnebrandcrème, het zweet en de vingerafdrukken weg te poetsen die op onze lenzen terechtkomen in deze tijden van frequenter dragen. Als je wilt weten hoe je zonnebrillen op de juiste manier schoonmaakt, werpen we een licht op de do's en don'ts van deze ogenschijnlijk eenvoudige taak.

Hoe gepolariseerde zonnebrillen correct schoon te maken

gepolariseerde zonnebrillen schoonmaken
gepolariseerde zonnebrillen schoonmaken

De beste manier om zonnebrillen schoon te maken is de eenvoudigste! Goede ouderwetse zeep en water zijn de meest effectieve hulpmiddelen om dit accessoire schoon te maken, ongeacht of ze gepolariseerd zijn of niet. Hier zijn vijf eenvoudige stappen die u kunt volgen.

1. Was je handen

Als je handen niet schoon zijn, wordt je zonnebril niet goed geschud tijdens het reinigingsproces. Olie en vuil van je huid kunnen gemakkelijk worden overgebracht naar de frames, dus zing 'Happy Birthday' en maak je handen klaar om aan het werk te gaan!

2. Spoel al het vuil weg

Neem voordat u begint met schrobben de tijd om uw lenzen af te spoelen onder lauw water. Dit kan helpen om vuil weg te spoelen dat mogelijk krassen op uw zonwering zou kunnen veroorzaken tijdens het reinigingsproces.

3. Wassen met milde zeep

Gebruik een milde zeep of een afwasmiddel zonder chemicaliën en lotions, wrijf de reiniger zachtjes over de monturen en ga vervolgens naar elke lens. Vergeet niet om uw aandacht te concentreren op de gebieden waar de bril in contact komt met uw gezicht en handen, en ook op de lenzen.

Moet weten

Meer is niet altijd beter. U heeft slechts twee tot drie druppels zeep ter grootte van een erwt nodig om uw bril schoon te krijgen. Begin met één en pas indien nodig opnieuw toe.

4. Spoel de zonnebril

Spoel je zonnebril grondig af in lauw water. Zorg ervoor dat alle zeep is weggespoeld, anders kun je resten aantreffen.

5. Droog met een microvezeldoek

Microvezelkleding is de perfecte keuze voor het drogen van je zonnebril. Ze krassen niet op de lenzen en laten geen resten achter.

Handige hack

Maak een schoonmaakset voor onderweg, voor als er geen gootsteen beschikbaar is. Het enige dat u nodig heeft, zijn een paar vooraf bevochtigde lensdoekjes of een klein microvezellensdoekje en een lensreinigingsspray.

Grootste fouten die mensen maken als ze zonnebrillen schoonmaken

vrouw schoonmaak bril op haar shirt
vrouw schoonmaak bril op haar shirt

Geloof het of niet, er is een goede en een verkeerde manier om je zonnebril schoon te maken. Dit zijn de belangrijkste fouten die mensen maken:

  • Papierproducten gebruiken:Hoewel tissues en papieren handdoeken misschien zacht lijken, zijn ze in werkelijkheid gemaakt van cellulosevezels die krassen op uw lenzen kunnen veroorzaken.
  • Een bril aan de lucht laten drogen: Dit is een trefzekere manier om krassen te voorkomen, maar het zorgt er ook voor dat er watervlekken achterblijven.
  • Kleding gebruiken: Tenzij je gewoon een shirt van microvezels draagt, is kleding geen ideale keuze om je zonnebril te laten glanzen. Hoewel het vies is om over na te denken, zitten er waarschijnlijk stuifmeel, stof en huidcellen op de stof, waardoor er resten op je lenzen terechtkomen.
  • De lenzen niet nat maken voordat je ze afveegt: Je zonnebril nat maken is het verschil tussen schone en heldere tinten en het vuil en puin meer rondsmeren.
  • Denk dat je ademhaling de oplossing zal zijn: Wat je drinkt beïnvloedt de zuurgraad van je speeksel en de vloeistofdeeltjes in je adem. Als u koffie, thee, alcohol, frisdrank of andere zure dranken heeft gedronken en vervolgens op uw bril ademt of spuugt om deze 'schoon' te krijgen, kan het zijn dat de tint verslechtert. Het is ook behoorlijk onhygiënisch!
  • Let niet op het watertype: Als er hard water uit de kraan komt, kan het zijn dat je zonnebril een beetje ondoorzichtig wordt. Overweeg om gedestilleerd water te gebruiken voor het reinigen als dit het geval is. Als u een dag op het strand doorbrengt, zal zout water niet alleen uw bril troebel maken, maar ook krassen op de lenzen veroorzaken.
  • Agressieve reinigingsmiddelen gebruiken: Veel commerciële glasreinigers bevatten ammoniak, bleekmiddel, aceton, azijn en ontsmettingsalcohol om oppervlakken te ontgiften en een streeploze glans achter te laten. Deze chemicaliën zijn echter niet veilig te gebruiken op getint glas, inclusief uw zonnebril. Deze kunnen de tint wegnemen, waardoor uw tinten onbruikbaar worden.
  • Bewaar uw zonnebril niet in een schone container: Wanneer u uw zonnebril niet gebruikt, moet u deze altijd in een beschermhoes bewaren. Dit voorkomt niet alleen krassen door andere voorwerpen in uw handtas, tas of middenconsole. Het helpt ook om ze schoon te houden!

De beste manier om zonnebrillen schoon te maken is door proactief te zijn

De gemakkelijkste manier om je zonnebril schoon te houden is door de tijd te nemen en deze eenvoudige stappen regelmatig te volgen. Dit kan ophoping voorkomen en je helpen de reflexmatige reactie te vermijden om vuil en vuil weg te vegen door je shirt in een gehaast moment te gebruiken.

Aanbevolen: