Zilver bewaren zonder aantasting of krassen

Inhoudsopgave:

Zilver bewaren zonder aantasting of krassen
Zilver bewaren zonder aantasting of krassen
Anonim
Een close-up van een oude tafel met veel bestek erop.
Een close-up van een oude tafel met veel bestek erop.

Niemand houdt van het polijsten van zilver, en als je weet hoe je zilver op de juiste manier bewaart, kun je de aanslag verminderen en de tijd die je aan het polijsten besteedt, verkorten. Een goede opslag kan je zilveren voorwerpen ook helpen beschermen tegen krassen en andere schade die de waarde kunnen beïnvloeden.

Wat is de beste manier om te voorkomen dat zilver aantast?

Aantasting ontstaat wanneer zilver reageert met waterstofsulfide en andere sulfideverbindingen in de lucht. Door deze reactie vormt zich een dunne laag zilversulfide op het stuk, waardoor een zwarte coating ontstaat die de schoonheid van het item vermindert. Bovendien verwijdert het polijsten van zilver feitelijk een klein deel van het metaal, en te veel polijsten kan afbreuk doen aan de waarde van zilverantiek. In het geval van zilverplaat kan het polijsten de geplateerde laag na verloop van tijd daadwerkelijk verwijderen, waardoor het minder aantrekkelijke basismetaal onder het oppervlak zichtbaar wordt. Volgens het Canadian Conservation Institute, dat museumcollecties beheert, is een goede opslag essentieel om te voorkomen dat zilver aantast. Er zijn verschillende manieren om te overwegen, en de beste manier om zilver op te slaan kan afhangen van het soort voorwerp dat je hebt.

Zilveren bestek bewaren

Verzilverd en sterlingzilver bestek kan een vleugje schoonheid aan uw tafel toevoegen. Deze erfstukstukken kunnen honderden jaren meegaan als ze op de juiste manier worden bewaard. Er zijn een paar opties waarmee u rekening moet houden als u overweegt zilverwerk te bewaren, zodat het niet verkleurt.

Zilveren stoffen omslagen en ladevoeringen

Je kunt zilveren bestek bewaren in zilveren stoffen omslagen, tassen en ladevoeringen, die beschermen tegen krassen en aanslag tegengaan. Zilverdoek is speciaal gemaakt om zilverionen in de stof op te nemen. Deze reageren met de lucht voordat het bestek de kans krijgt. Wanneer alle zilverionen zijn opgebruikt, is het doek niet langer effectief in het bestrijden van aanslag. Het doek beschermt zilveren bestek echter nog steeds tegen krassen. Prijzen variëren afhankelijk van de complexiteit van de verpakking of voering, maar een gedeelde zilveren stoffen ladevoering wordt op Amazon voor ongeveer $ 82 verkocht.

Zilveren bestekkisten

zilveren bestekkist
zilveren bestekkist

Een andere optie is een zilveren bestekkist. De kisten hebben speciale ruimtes voor de verschillende stukken, waardoor de kans op krassen en schade door tegen elkaar botsende stukken wordt verkleind. Bestekopslagkisten zijn bekleed met zilverdoek. De kist vermindert ook de luchtcirculatie, waardoor het zilver niet verkleurt. Kisten zijn er in verschillende maten en stijlen, maar ze kosten vaak tussen de €100 en €300. Een Lenox-kist van 120 onderdelen wordt verkocht voor ongeveer $ 170.

Hoe u zilverwerk en grote voorwerpen bewaart

Grote zilveren voorwerpen, zoals theeserviezen, vazen en kandelaars, kunnen niet gemakkelijk in kisten worden opgeborgen. Er zijn echter ook andere opties om aanslag en krassen te voorkomen.

Individuele zilveren stoffen tassen

Je kunt grotere zilveren stoffen tassen kopen voor de spullen die je wilt opbergen. Kies het zakformaat op basis van de grootte van het artikel en probeer het stuk op een plaats op te bergen waar er minimale luchtcirculatie is. Bewaar slechts één stuk per zak om te voorkomen dat de artikelen aan elkaar kleven en elkaar beschadigen. Een zilveren stoffen tas van 18 bij 18 inch met ritssluiting kost ongeveer $ 30.

Zuurvrij tissuepapier en verzegeld plastic

Je kunt zilver ook in plastic zakken bewaren. De sleutel is om het item eerst in zuurvrij vloeipapier te wikkelen om het te beschermen tegen contact met het plastic en het extra bescherming te bieden tegen krassen. Plaats het artikel vervolgens in een plastic zak en verwijder zoveel mogelijk lucht. Sluit de zak af voor opslag.

Hoe u zilverbaren en edelmetaal bewaart

Je kunt ook zuurvrij vloeipapier en een afgesloten plastic zak gebruiken voor het bewaren van ongemunt zilver of zilverstaven. Wikkel elke reep gewoon in vloeipapier en plaats deze in de zak. Je kunt meer dan één reep in elke zak bewaren als je ervoor zorgt dat ze eerst individueel in vloeipapier zijn verpakt.

Zilveren sieraden bewaren

Het bewaren van zilveren sieraden gaat ook over het verminderen van blootstelling aan lucht, vochtigheid en zuur. Je kunt ook sieradendoosjes gebruiken die zijn bekleed met zilverweefsel om te helpen. Bewaar een zakje droogmiddel in je juwelendoos om de lucht te drogen.

Moet je zilver bewaren met een stukje krijt?

Je kunt online lezen over het bewaren van zilver met een stukje krijt om aanslag te voorkomen. De theorie is dat krijt een deel van het vocht in de lucht kan absorberen en kan helpen voorkomen dat het zilver de chemische reactie van aanslag ondergaat. Volgens Bob Vila zou het kunnen helpen. Het is niet zo effectief als een pakket met droogmiddel of andere methoden om aanslag te voorkomen, maar het is niet waarschijnlijk dat het zilver wordt beschadigd. Zorg er echter voor dat het krijt niet in contact komt met het eigenlijke antieke zilver. Het is licht schurend en kan krassen veroorzaken.

Zilver tegelijkertijd weergeven en bewaren

Collectie zilveren lepel
Collectie zilveren lepel

Je hoeft je zilver niet te verstoppen om het goed op te bergen. Hoewel het moeilijker is om zilver in een vitrinekast te bewaren en te voorkomen dat het aantast, is het wel mogelijk. Het helpt om een porseleinkast te kiezen die goed afsluit om luchtcirculatie zoveel mogelijk te voorkomen. Voeg vervolgens zakjes droogmiddel toe aan de kast om eventueel vocht in de lucht te helpen absorberen en de aanslag te verminderen. De beste manier om zilver in een kast te bewaren is door ervoor te zorgen dat de binnenkant droog blijft.

Zilveropslag: wat u niet moet doen

Er zijn enkele methoden voor het opslaan van zilver die niet effectief zijn of zelfs uw investering kunnen beschadigen. Wanneer u erover nadenkt hoe u zilver kunt bewaren, zodat het niet verkleurt, houd dan de volgende schadelijke zaken in gedachten:

  • Bewaar zilver nooit in krantenpapier, dit bevat zuren die het na verloop van tijd kunnen beschadigen.
  • Bewaar zilver niet in cellofaan of plasticfolie en zet het niet vast met elastiekjes. Dit zorgt niet voor een goede afdichting en kan schade veroorzaken.
  • Bewaar zilver niet in ruimtes waar de temperatuur veel fluctueert. Probeer het zo dicht mogelijk bij kamertemperatuur te houden.
  • Bewaar zilver niet op vochtige plaatsen, omdat vochtigheid het verkleuringsproces kan versnellen.
  • Bewaar zilver nooit als het vuil of nat is. Zorg ervoor dat je het eerst grondig wast en droogt.
  • Bewaar zilveren voorwerpen niet in kartonnen dozen, omdat deze zuur kunnen introduceren en weinig bescherming bieden tegen krassen.

Goede zilveropslagpraktijken zijn essentieel

Als je je zilverstukken op de juiste manier opbergt, zul je merken dat je niet zoveel tijd hoeft te besteden aan het polijsten van zilver voordat je het gebruikt. Dit is vooral belangrijk als u antiek zilver verzamelt, dat beschadigd kan raken door te veel polijsten. Weten hoe u zilver op de juiste manier bewaart, is essentieel voor het beschermen van de waarde van zilveren voorwerpen en het mooi houden ervan voor de komende generaties.

Aanbevolen: