7 meest waardevolle Lionel-treinen die uw verwachtingen zullen doen ontsporen

Inhoudsopgave:

7 meest waardevolle Lionel-treinen die uw verwachtingen zullen doen ontsporen
7 meest waardevolle Lionel-treinen die uw verwachtingen zullen doen ontsporen
Anonim

Dit zijn de kleine speelgoedmotoren die een hoop geld waard kunnen zijn.

Oude Lionel-treinen tentoongesteld
Oude Lionel-treinen tentoongesteld

Er wordt vandaag de dag nogal wat antiek speelgoed herinnerd en vereerd, maar Lionel-treinen staan bovenaan de lijst. Modeltreinsets hebben een beruchte reputatie in de popcultuur en roepen beelden op van moeders in parels en witte houten hekken. Tegenwoordig zijn deze werkende modelspeelgoedtreinen een hoop geld waard. Als je geluk hebt, vind je een van deze meest waardevolle Lionel-treinen in een oude doos op de zolder van je grootouders.

Lionel-speelgoedtreinen en hun snelle opkomst

Hoewel Lionel verre van het enige bedrijf was dat speelgoedtreinen vervaardigde, waren ze een van de beste in de sector. Joshua Lionel Cowen ontwikkelde het treinmerk in de vroege jaren en tegen de jaren 1910 had hij het populaire en goedkope spoor O-spoor gecreëerd dat Lionel-treinen nog steeds gebruiken.

Hoewel het bedrijf leed tijdens de depressie, kwamen ze in de naoorlogse periode met een knal terug en brachten ze unieke nieuwe functies op de markt. Ze profiteerden van de bloeiende naoorlogse, door consumenten aangedreven economie, wat resulteerde in een merk dat de tand des tijds heeft doorstaan.

De meest waardevolle Lionel-treinen op de markt

Lionel-treinverzamelaars hebben de neiging de speelgoedtreinen te categoriseren op basis van verschillende onderscheidingen, waarvan de eerste vooroorlogse en naoorlogse treinen zijn. Qua waarde zijn vooroorlogse treinen meer waard dan naoorlogse treinen, omdat ze veel moeilijker in goede staat te vinden zijn. Er zijn echter opmerkelijke treinen gemaakt tijdens de naoorlogse periode die nog steeds standhouden op de huidige markt.

1934 Lionel dieseltreinset op standaardspoor

Tot nu toe was de meest waardevolle Lionel-treinset ooit verkocht de standaarddieselset uit 1934. Het was in nieuwstaat met de originele doos en verkocht aan een onbekende verzamelaar voor $ 250.000. Helaas is elk internetrecord van de veilinguitverkoop door het algoritme opgegeten, maar verzamelaars halen nog steeds herinneringen op aan deze zeldzame vondst.

Lionel Vooroorlogse 700E Husdon messing prototype

De op een na meest waardevolle Lionel-treinset ooit verkocht is het volledig koperen vooroorlogse 700E Hudson-prototype. In 2004 werd het op Liveauctioneers verkocht voor $ 70.000. Omstreeks 1937 werd dit prototype gemaakt ter voorbereiding op de Hudson-treinset die later zou verschijnen. Zoals altijd zijn prototypes ongelooflijk waardevol, en deze houdt stand.

Lionel standaardspoor 387W treinset

Een ander belangrijk ding om naar te kijken als je oude Lionel-treinsets beoordeelt, is de staat. Hoe minder slijtage en speling zichtbaar is op de sets, hoe meer geld ze uiteindelijk zullen verkopen. Neem deze uiterst fijne vooroorlogse set van standaardspoor nr. 378W die op een Morphy-veiling voor $ 12.600 werd verkocht. Als het een auto was, had hij 24 kilometer gereden en alle standaardonderdelen.

1932 Lionel 177 Schilderachtige spoorwegwinkeldisplay

Interessant is dat niet elke waardevolle Lionel-treinset door mensen kan worden gekocht. In plaats daarvan werd de Lionel 177 schilderachtige spoorwegset uit 1932 gebruikt als winkeldisplay en is een van de mooiste decoratieve treinsets uit die periode. Vanwege hoe zeldzaam het is en de onberispelijke staat ervan, werd de set in 2018 verkocht voor $ 12.000.

Vooroorlogse Lionel Mickey Mouse Circus 1536 treinset

Lionel vooroorlogse Mickey Mouse Circustreinset
Lionel vooroorlogse Mickey Mouse Circustreinset

Naast de twee meest waardevolle (gedocumenteerde) Lionel-treinverkopen, begin je te kijken naar prijzen die pieken in het bereik van ~$ 10.000. De Mickey Mouse-circustreinset 1536 uit 1935 is bijvoorbeeld een kostbaar vooroorlogs artefact uit de Lionel-catalogus. Deze specifieke set zat nog in de originele doos en werd op Heritage Auctions verkocht voor $ 9.858,75.

De treinset is niet alleen waardevol omdat hij in een doos zit en voor de oorlog is, maar hij heeft ook een ongelooflijke aantrekkingskracht vanwege het onderwerp. Alles wat met de muis te maken heeft, zal een volgeling vinden die bereid is ervoor te betalen.

1957 Lionel 'Girl Set' treinset

Als je terugkijkt op vintage reclame, dan merk je waarschijnlijk hoe kleine jongens vaak met treinstellen spelen, zonder dat er een meisje in zicht is. Op de markt gebracht als speelgoed voor jongens, corrigeerde Lionel dat beeld met een nieuwe treinset met de naam 'Meisjesset'. Zoals zoveel speelgoed ervoor, konden de fabrikanten de speelgoedmarketing onmogelijk op een unisex-manier benaderen, en dus moesten ze profiteren van jonge meisjes die van treinen hielden door hun eigen meisjestreinsets te hebben.

Deze 'meisjessets' bevatten minder realistische automodellen die zijn geschilderd in stereotiep vrouwelijke kleuren zoals roze, lichtblauw en lavendel. Toch zijn deze sets tegenwoordig waardevol omdat ze moeilijk verkrijgbaar zijn en een uniek stukje geschiedenis van Lionel's trein- en meisjesjaren vormen. In 2016 werd één set via Liveauctioneers verkocht voor $ 2.800.

Vooroorlogse appelgroene Lionel standaardspoortreinset

Een andere vooroorlogse set om je ogen open voor te houden is de standaardspoorlocomotief 408E. Deze set was verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals Mojave, oranje en appelgroen. Individueel kunnen de verschillende treinwagons uit deze sets voor ongeveer $ 200 worden verkocht, en gecombineerd zullen ze ergens tussen de $ 1.500 en $ 2.000 worden verkocht. Eén appelgroene set wordt bijvoorbeeld voor $ 1.800 verkocht via Liveauctioneers.

Waardevolle kenmerken om naar te zoeken

Op het eerste gezicht is een oude speelgoedtreinset een oude speelgoedtreinset. Maar er zijn kleine variaties die het verschil kunnen betekenen tussen een paar honderd en een paar duizend dollar aan winst. Let bij het inspecteren van uw oude treinsets op deze specifieke kenmerken.

  • Zoek eerst naar locomotieven. Dit is het choo-choo-gedeelte van de treinen en kan worden geleverd met coole functies zoals rookstapels en lichtgevende lampen.
  • Controleer het identificatienummer om te zien of het een vooroorlogse set is. Vooroorlogse sets zijn veel meer waard dan naoorlogse sets, en je kunt een van de vele online Lionel-identificatiegidsen gebruiken om te controleren wanneer je set is gemaakt.
  • Kijk of ze in de originele dozen zitten. Zelfs middengeprijsde sets waarvan de originele dozen nog intact zijn, zullen in verkoopprijs stijgen.
  • Zoek naar treinen in onberispelijke staat. Je wilt oude speelgoedtreinen die eruit zien alsof ze nooit zijn gebruikt (wat, aangezien het speelgoed is, de ironie kan inzien).

Lioneltreinen zijn kleine locomotieven die dat kunnen

Waardevolle Lionel-treinsets zijn gemakkelijker te verkrijgen dan veel ander vooroorlogs speelgoed, en afhankelijk van de specifieke stukken kunnen ze voor de juiste verzamelaars duizenden dollars waard zijn. Of ze kunnen een superhoge sentimentele waarde hebben als ze iets zijn dat je grootouders of oudtantes en ooms al die jaren liefdevol hebben bewaard.

Aanbevolen: