13 DIY-vuurplaatsideeën voor de perfecte ontmoetingsplek buiten

Inhoudsopgave:

13 DIY-vuurplaatsideeën voor de perfecte ontmoetingsplek buiten
13 DIY-vuurplaatsideeën voor de perfecte ontmoetingsplek buiten
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Er is niets zo fijn als rondhangen bij het vuur op een zomeravond (of eigenlijk op welk moment van het jaar dan ook), of je nu je woning bezit of huurt. Laat je inspireren met een aantal supercreatieve en mooie doe-het-zelf-vuurplaatsideeën die je dit seizoen in praktijk kunt brengen. Je zult er trots op zijn dat je vanavond vrienden op bezoek hebt. Nu heb je alleen nog wat marshmallows nodig!

Gebruik pallets als banken bij de vuurplaats

Afbeelding
Afbeelding

Als je veel mensen wilt vermaken, kun je op betaalbare wijze zitplaatsen voor iedereen bieden met een vuurplaatsbank gemaakt van oude pallets.

  1. Bouw een bank van de pallets of stapel ze op bankhoogte en spijker ze aan elkaar.
  2. Behandel de pallets met tungolie om te voorkomen dat ze gaan rotten; zo kun je ze meerdere seizoenen gebruiken.
  3. Geniet van je nieuwe, gerecyclede stoelen.

Maak van een draagbare vuurplaats een onderdeel van je huis

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een draagbare vuurplaats kopen in een bouwmarkt, maar er zijn een paar decoratietrucs voor nodig om ze het gevoel te geven dat ze een statement maken in je tuin. Voeg een paar stoelen, knusse kussens en veel kerstverlichting toe, en je hebt alle ingrediënten voor een magisch samenzijn in de achtertuin.

Textuur toevoegen met rivierrots

Afbeelding
Afbeelding

Een buitenkant van kiezelsteen of riviersteen geeft je vuurplaats een persoonlijk tintje zonder dat je er veel werk aan hoeft te besteden. Je kunt gegoten stenen kopen die stabiel zijn bij temperatuurschommelingen (verkrijgbaar in bouwmarkten) of riviersteen gebruiken in een gebied waar het niet wordt blootgesteld aan dramatische temperatuurveranderingen. Het is een geweldige manier om een natuurlijk tintje aan je achtertuin te geven.

Combineer vuur en water

Afbeelding
Afbeelding

Een geweldig idee voor het inrichten van een vuurplaats in de achtertuin is om een waterpartij en je ruimte voor vuur te combineren. Een verzonken terras met een waterval of fontein is een perfecte plek om op een zomeravond van een vuurtje te genieten. Je hoeft dit niet uitgebreid te maken. Als je huurt of geen groot project wilt ondernemen, kun je een fontein en een vuurplaats kopen.

Geniet van gloeiende decoraties op je vuurplaats

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een lasergesneden vuurplaats kopen die prachtig verlichte vormen en decoratieve schaduwen zal werpen als je vuur maakt. Sommige zijn heel eenvoudig met een patroon van sterren of rooster, terwijl andere op maat zijn gesneden met een naam of woord. Voeg grind en rustieke banken toe om deze look compleet te maken.

Claim een hoek van je tuin

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een hoek van je tuin definiëren door daar een vuurplaats en een zithoek te creëren. Een driehoekig ontwerp werkt hier het beste: een gekochte vuurplaats of een vuurplaats die u zelf maakt. Omring het met een patio van dezelfde vorm en privacypanelen of pergola, zodat het zich omsloten voelt.

Laat een kleine vuurplaats en terras groter lijken met landschapsarchitectuur

Afbeelding
Afbeelding

Als het gaat om superpraktische doe-het-zelf-vuurplaatsideeën in de achtertuin, is landschapsarchitectuur je geheime wapen. Je kunt van je vuurplaats een meer centraal punt maken door houtsnippers en tuinbeplanting rond de ruimte toe te voegen.

  1. Begin met het verwijderen van de graszoden in het gebied dat je wilt uitbreiden.
  2. Plant struiken en bloemen.
  3. Leg tuindoek neer om te voorkomen dat er onkruid groeit.
  4. Bestrooi met houtsnippers.

Voeg privacy en sfeer toe aan uw vuurplaats

Afbeelding
Afbeelding

Het is gemakkelijker om te ontspannen bij het vuur als je het gevoel hebt dat de ruimte afgezonderd is, en het toevoegen van privacypanelen of heggen heeft nog een ander voordeel: het maakt het feitelijk gemakkelijker om het vuur aan te steken. Dit eenvoudige doe-het-zelf-vuurplaatsidee is gemakkelijk te realiseren. Plant gewoon struiken of voeg een hek toe aan een of twee zijden van de patio van uw vuurplaats.

Geef je vuurplaats een mooie achtergrond

Afbeelding
Afbeelding

Plaats je vuurplaats in de buurt van een rotsmuur of voeg stenen toe aan een heuvel of kleine helling om een beschutte en aantrekkelijke ruimte te creëren. De rotsachtergrond past perfect bij elke stoel of bank die je kiest, omdat het een neutrale basis vormt.

Snelle tip

Stenen kunnen vocht bevatten, waardoor ze kunnen breken als ze worden blootgesteld aan te veel hitte van je vuur. Plaats je rotswand op minstens een paar meter afstand van je vuurplaats om dit te voorkomen.

Definieer uw ruimte met een lange vuurplaats

Afbeelding
Afbeelding

Een lange, lage vuurplaats in een stenen plantenbak of muur kan de perfecte manier zijn om uw terras af te bakenen. Het vormt ook een geweldig aandachtspunt. Om er een te maken, gebruik je straatstenen of stenen om de vuurplaats in een lange rechthoek te maken.

Omring je vuurplaats met stoelen in je favoriete kleur

Afbeelding
Afbeelding

Als je op een eenvoudige doe-het-zelf manier kleur wilt toevoegen aan je vuurplaats, schilder dan houten stoelen in je favoriete kleur (of een kleur die je graag in je achtertuin zou zien).

  1. Begin met onafgewerkt houten meubilair en schuur het lichtjes op.
  2. Gebruik een laag primer die geschikt is voor gebruik buitenshuis.
  3. Geef het dan minstens twee lagen verf van buitenkwaliteit.

Maak een tegelblad voor je vuurplaats

Afbeelding
Afbeelding

Een geweldige manier om een eenvoudige vuurplaats een uniek uiterlijk te geven, is door een tegelblad toe te voegen. U kunt dit doen met vuurkorven gemaakt van straatstenen of bakstenen, omdat deze een glad tegeloppervlak bieden. Leg je ontwerp van tevoren neer en gebruik tegelmortel om het aan de vuurplaats toe te voegen.

Maak een doe-het-zelf stenen vuurplaatspatio

Afbeelding
Afbeelding

Een van de beste doe-het-zelf-ideeën voor een vuurplaats is om de vuurplaats op te nemen als onderdeel van de patio eromheen. Je kunt de vuurplaats afgraven en begraven en deze vervolgens omringen met stenen in een decoratief patroon. Dit kan een paar weekenden werk vergen, maar het is het soort landschapsproject dat jarenlang een bron van vreugde zal zijn.

Voeg uw persoonlijke toets toe aan uw vuurplaats

Afbeelding
Afbeelding

Of u nu mooie terrasmeubels of banken gebruikt of aangepaste oppervlakken zoals tegels of rotsen toevoegt, uw vuurplaats kan een verlengstuk zijn van uw huis en uw persoonlijke stijl. Neem de tijd om het speciaal te maken, want je zult er veel tijd aan besteden.

Aanbevolen: