2 sjablonen voor een ontslagbrief na zwangerschapsverlof

Inhoudsopgave:

2 sjablonen voor een ontslagbrief na zwangerschapsverlof
2 sjablonen voor een ontslagbrief na zwangerschapsverlof
Anonim
Opzeggen om thuis te blijven met de baby
Opzeggen om thuis te blijven met de baby

Ben je van plan ontslag te nemen na je zwangerschapsverlof? Ongeveer 18% van de ouders in de VS kiest ervoor om thuis te blijven nadat ze kinderen hebben gekregen. Maar een beslissing nemen over het al dan niet weer aan het werk gaan, kan lastig zijn, vooral voordat de baby geboren is. Voor sommige ouders wordt de beslissing genomen nadat de baby is geboren, tijdens het zwangerschapsverlof, en zelfs dan is je beslissing misschien niet definitief.

Het is niet ongebruikelijk dat nieuwe moeders van gedachten veranderen over hun plannen om na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk te gaan. Als u heeft besloten niet meer te gaan werken nadat uw baby is geboren, moet u een ontslagbrief indienen. Gebruik de onderstaande voorbeeldbrieven als uitgangspunt bij het schrijven van uw brief.

Ontslagbrieven voor zwangerschapsverlof

Gebruik het eerste sjabloon als u na uw zwangerschapsverlof al weer aan het werk bent en heeft besloten ontslag te nemen. Gebruik het tweede sjabloon als u nog met zwangerschapsverlof bent en besloten heeft niet terug te gaan. U hoeft alleen maar op de letter te klikken die op uw situatie van toepassing is om toegang te krijgen tot het document. Het wordt geopend als een PDF die u kunt bewerken, opslaan en afdrukken. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de brieven, bekijk dan deze handige tips. Zodra je de brief hebt geopend, klik je ergens in de tekst om deze te bewerken.

Sjabloon 1: ontslagbrief na zwangerschapsverlof

Weer aan het werk gaan nadat je een baby hebt gekregen, kan een moeilijke overgang zijn. Veel nieuwe moeders die na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan, wensen dat ze ervoor hadden gekozen om thuis te blijven bij hun baby, en besluiten dan precies dat te doen. Als dit uw situatie beschrijft, kan onderstaande voorbeeldbrief u een voorsprong geven bij het opstellen van uw ontslagbrief.

Sjabloon 2: Ontslagbrief tijdens zwangerschapsverlof

Heb je zwangerschapsverlof genomen van je werk met de volledige bedoeling om weer aan het werk te gaan, maar ben je van gedachten veranderd nadat de baby was geboren? Als u besloten heeft liever thuis te blijven met uw baby dan weer aan het werk te gaan, is het belangrijk om uw werkgever schriftelijk op de hoogte te stellen van uw voornemens. Wanneer u klaar bent om uw ontslagbrief te schrijven, gebruikt u het onderstaande voorbeelddocument om u te helpen beginnen.

Bedrijfsbeleid inzake zwangerschapsverlof

Voordat u uw ontslag indient, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat u het bedrijfsbeleid dat mogelijk bestaat met betrekking tot ontslag tijdens verlof of kort na terugkeer volledig begrijpt. Bekijk het huidige personeelshandboek en/of de arbeidsvoorwaardenboekjes van uw bedrijf, zodat u zeker weet dat u alle mogelijke consequenties kent die aan uw beslissing zijn verbonden. Bijvoorbeeld:

  • Afhankelijk van het bedrijfsbeleid kan het niet terugkeren van verlof worden beschouwd als ontslag zonder voorafgaande kennisgeving. Dit kan van invloed zijn op de vraag of u op een bepaald moment in de toekomst in aanmerking komt voor opnieuw aannemen, evenals op toekomstige referenties die het bedrijf u verstrekt.
  • Als u met medisch gezinsverlof (FML) bent en u uw werkgever laat weten dat u niet van plan bent aan het einde van uw verlof weer aan het werk te gaan, hoeft de werkgever uw ziektekostenverzekering niet langer aan te houden. Dat betekent dat u een COBRA-dekking moet krijgen, anders verliest u uw zorgverzekering.
  • Of uw zwangerschapsverlof nu onder de FML v alt of niet, het is mogelijk dat uw bedrijf een polis heeft die terugbetaling vereist van alle ziektekostenpremies die zij namens u hebben betaald terwijl u met verlof was, als u niet komt of als u binnen een bepaalde termijn na uw terugkeer van verlof ontslag neemt.

Ongeacht de reden waarom iemand besluit zijn baan op te zeggen, het is erg belangrijk om de werkgever op de juiste manier op de hoogte te stellen van zijn ontslag. Dit geldt net zo goed wanneer iemand besluit ontslag te nemen na een zwangerschapsverlof als onder andere omstandigheden. Met de voorbeeldbrieven die u hier vindt, kunt u zo eenvoudig mogelijk een ontslagbrief opstellen en aan uw werkgever bezorgen, zodat u tegen de best mogelijke voorwaarden kunt vertrekken.

Aanbevolen: