Limnanthes: Feiten over moerasschuim, gebruik en kweektips

Inhoudsopgave:

Limnanthes: Feiten over moerasschuim, gebruik en kweektips
Limnanthes: Feiten over moerasschuim, gebruik en kweektips
Anonim
Limnanthes
Limnanthes

Moerasschuim (Limnanthes douglasii) wordt ook wel gepocheerde eierplant genoemd. Deze inheemse plant uit Californië en Oregon groeit alleen in natte grasgebieden. De zaadolie heeft verschillende toepassingen in de cosmetische en mogelijk voedingsindustrie, maar ook in industriële toepassingen.

Waar moerasschuim groeit

Limnanthes Meadowfoam houdt van het klimaat in de koele, natte, winderige lenteweiden van Noord-Californië en Oregon en tijdelijke wetlands (lentepoelen).

Meadowfoam-bloemen

De moerasbloembloem heeft een opvallende komvormige witte bloem met een schitterend geel centrum, waardoor hij de bijnaam gepocheerd ei kreeg. Er wordt gezegd dat bloeiende velden lijken op een veld van zeeschuim. Hoewel de moerasbloem voor verschillende decoratieve doeleinden wordt gebruikt, is de echte roem de zaadolie.

Meadowfoam-oliegebruik in cosmetica

Bekend om zijn uitstekende voordelen voor huid en haar, wordt moerasbloemzaadolie het meest gebruikt in de cosmetische industrie voor haarverzorging en huidproducten.

Gebruik van moerasschuimolie in cosmetica
Gebruik van moerasschuimolie in cosmetica

Meadowfoam-olie vervangt potvisolie

In de jaren zeventig werd Meadowfoam-oliezaad voor het eerst geoogst voor cosmetica. Het is bedoeld als goede vervanger voor de toenmalige potvisolie. Deze nieuwe toepassing van het kruid diende om de potvis verder te beschermen.

Onderzoek toont antiverouderingseigenschappen aan

In een onderzoek uitgevoerd door de Oregon State University concludeerden de wetenschappers dat moerasbloemoliezaad de huid beschermt tegen de zon en ook antiverouderingsstoffen bevat.

Enkele voordelen van moerasschuimolie-cosmetica zijn onder meer:

  • Huidverzorgingsproducten maken reclame voor moerasmosolie als vochtinbrengende crème.
  • Sommige producten beweren dat de olie zijdezacht haar bevordert.
  • De olie is een geweldige drager voor essentiële oliën en andere geuren.
  • Cosmetische producten en producten die pure moerasschuimolie verkopen, adverteren dat de olie vocht in de huid vasthoudt.
  • In sommige promoties wordt de olie aangeprezen als ontstekingsremmende eigenschappen.

Naast cosmetica kun je moerasmoshoning vinden waarvan sommigen zeggen dat deze naar geroosterde marshmallows smaakt.

Industrieel gebruik voor moerasoliezaad

De olie uit moerasmoszaden is vergelijkbaar met de olie die uit koolzaad wordt gewonnen en wordt gebruikt in industriële toepassingen waarvoor grote hoeveelheden oliezaden nodig zijn. Volgens het Agricultural Marketing Resource Center doet het USDA-AR (United States Department of Agriculture-Rural Development) onderzoek naar het mogelijke gebruik van moerasbloemolie voor industriële en andere toepassingen.

Hoe Limnanthes Meadowfoam te kweken

Limnanthes Meadowfoam geeft de voorkeur aan koele, natte klimaten. Het kruid bloeit in het voorjaar en de zomer. De noodzakelijke bestuiving voor het zetten van zaden wordt echter vaak belemmerd door de omgeving van wind en koele temperaturen.

Sommige dingen die u moet overwegen voordat u gaat planten, zijn onder meer:

  • Dit zelfzaaiende eenjarige kruid kan 25 tot 45 cm hoog worden met een spreiding van vijftien centimeter.
  • Omdat het een zelfzaaiend kruid is, kun je er de voorkeur aan geven de zaden te oogsten en ze in de daarvoor bestemde tuinruimte te verspreiden.
  • Gelukkig trekt Moerasschuim de nodige bestuivers aan, zoals bijen en vlinders.
Meadowfoam groeit op de glooiende heuvel
Meadowfoam groeit op de glooiende heuvel

Beste grondsoort

De beste grondsoort voor het planten van moerasmos is er een die water vasthoudt, zoals klei- of leemgrond. Zorg ervoor dat de grond die je kiest vocht vasthoudt, aangezien dit kruid dol is op waterrijke omgevingen.

Groeien in containers

Je kunt proberen dit kruid in containers te kweken, maar je hebt dan wel het juiste type leemgrond en klimaatomstandigheden nodig in zijn natuurlijke habitat. Er zijn veel vergelijkbare omgevingen in de Verenigde Staten.

  • Vol zonlicht is nodig om dit kruid te laten bloeien.
  • Als de temperatuur boven de 60°F stijgt, kunnen de zaden in een secundaire kiemrust terechtkomen (de zaden zullen niet ontkiemen).
  • De grootste uitdaging naast de lagere temperaturen zal het leveren van regelmatig en voldoende water zijn.

Zaaimeel mogelijk bioherbicide

De National Institutes of He alth citeert een onderzoek dat is uitgevoerd naar het gebruik van zaadmeel dat overblijft als de olie uit de zaden wordt gehaald. De resultaten waren gunstig voor de mogelijke verfijning van het bijproduct glucosinolaat dat in het zaadmeel wordt aangetroffen en dat als bioherbicide voor biologische boeren kan worden gebruikt.

De toekomst van Limnanthes moerasbloemoliezaad

De cosmetische industrie is de belangrijkste afnemer van moerasmostelers. Deze basis zou in de toekomst kunnen worden uitgebreid met industriële oliën en bioherbiciden. Tot die tijd leveren de gepocheerde eierbloemen waardevolle olie aan de cosmetische industrie.

Aanbevolen: