Checklist voor de voorjaarsschoonmaak buiten voor een frisse buitenkant

Inhoudsopgave:

Checklist voor de voorjaarsschoonmaak buiten voor een frisse buitenkant
Checklist voor de voorjaarsschoonmaak buiten voor een frisse buitenkant
Anonim

Vergeet uw buitenruimte niet bij het plannen van uw voorjaarsschoonmaak. Deze checklist maakt het zo gemakkelijk!

Onkruid wieden in een moestuin en wegdragen in een kruiwagen
Onkruid wieden in een moestuin en wegdragen in een kruiwagen

Veel mensen kijken uit naar de lente om hun huis op te frissen na de winterse sleur, en de voorjaarsschoonmaak aan de buitenkant kan productief en vernieuwend zijn. Door klusjes buitenshuis toe te voegen aan uw schoonmaakchecklist, krijgt u niet alleen een schoner huis, maar kunt u ook genieten van de eerste frisse lentelucht.

Voorjaarsschoonmaakwerkzaamheden aan de buitenkant

Net als bij elke voorjaarsschoonmaaklijst is het het gemakkelijkst om een breed scala aan klusjes aan te pakken door ze in overzichtelijke gebieden te verdelen.

Hoe de buitenkant van het huis schoon te maken

Het schoonmaken van de structuur van uw huis is eenvoudig en zal het uiterlijk onmiddellijk verbeteren.

Moeder op de ladder overhandigt een pas gesnoeide klimop
Moeder op de ladder overhandigt een pas gesnoeide klimop
  • Windows: Ramen en horren wassen geeft je een sprankelend zicht op de lente, zelfs als het nog iets te koud is om buiten te genieten zoveel je wilt.
  • Gooten: Het schoonmaken van regengoten is voor veel huiseigenaren een herfstklus, maar als u ze in de lente opnieuw controleert, weet u zeker dat er tijdens winterstormen geen vuil in is verstopt.
  • Siding: Was de gevelbekleding van uw huis onder hoge druk om vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat u op de hoogste punten van uw huis begint om te voorkomen dat vuil op schone plekken terechtkomt.
  • Deuren: Boen de deuren aan de buitenkant schoon om ze glans te geven en eventueel vuil te verwijderen.
  • Garage: Door de garage schoon te maken, krijgt u meer ruimte voor zomeruitrusting zoals fietsen, buitenspellen en tuingereedschap. Dit kan ook een uitstekend moment zijn om een rommelmarkt te houden.

Het dek schoonmaken

Of je nu een terras of terras hebt, een paar eenvoudige schoonmaakklusjes kunnen het van een door de winter verwaarloosde plek veranderen in een leuke buitenruimte.

  • Vloering: Als u een houten terras heeft, inspecteer het hout dan op tekenen van rot of verval en voer indien nodig reparaties uit. Veeg eerst, schrob het hout vervolgens met oxaalzuur om microben te doden en houd het terras indien nodig vast. Controleer bij een betonnen terras op spanen of scheuren die gerepareerd moeten worden, en schrob eventuele vlekken weg.
  • Meubels: Als uw terrasmeubilair de hele winter buiten heeft gestaan, moet het schoongeboend worden. Als het in plaats daarvan is opgeslagen, is het nu tijd om het af te borstelen en terug te plaatsen op de patio of het terras.
  • Grills: Als u een grill heeft, controleer dan de aansluitingen en werking ervan en volg daarbij alle veiligheidsrichtlijnen. Maak de grills en handgrepen schoon, smeer het deksel en bereid je voor op geweldige barbecues.
  • Verlichting: Als uw terras buitenverlichting heeft, controleer dan of de lampen goed vastgeschroefd zijn en of alle armaturen naar behoren werken. Verwijder eventuele knaagdier-, vogel- of insectennesten en maak de armaturen schoon, zodat ze zo helder mogelijk schijnen.

Vernieuw en onderhoud het gazon

Zelfs een mooi huis zal er smerig uitzien als het gazon in slechte staat is. Hoewel u uw gazon niet wilt wassen, kunnen verschillende voorjaarsschoonmaakwerkzaamheden ervoor zorgen dat het er op zijn best uitziet.

Gezin van vier tuinieren
Gezin van vier tuinieren
  • Nest: De eerste taak is om al het zwerfvuil op te rapen en op de juiste manier weg te gooien. Vergeet niet om ook onder bomen, struiken en struiken te kijken.
  • Raking: Slapend gras wordt gemakkelijk platgedrukt en mat door maandenlange sneeuwval. Hark uw gazon voorzichtig om dood gras te verwijderen, de slapende messen op te fleuren en uw gazon een boost te geven.
  • Beluchting: Na verloop van tijd kan uw gazon verdicht raken, waardoor het moeilijk wordt voor water en lucht om de wortels van uw gras te bereiken voor de meest weelderige, groenste groei. Overweeg een beluchtingsservice om uw gazon los te maken en dikker en steviger gras te bevorderen.
  • Bemesten: Een voorjaarsbemestingsbehandeling kan uw gras een boost aan voedingsstoffen geven voor een sterke groei in de lente en de zomer. U kunt zelf kunstmest aanbrengen of contact opnemen met een gazononderhoudsbedrijf voor een schatting.
  • Sprinklers: Als uw tuin een sprinklersysteem heeft, controleer dan de staat van de zichtbare leidingen en kleppen en test het systeem om er zeker van te zijn dat het goed werkt.

Onkruid en ververs de tuin

Of je nu een grote tuin, middelgrote bloembedden of slechts een kleine beplante oppervlakte hebt, je kunt hem er in de lente beter uit laten zien met een paar eenvoudige klusjes.

Familie trekt onkruid in de achtertuin
Familie trekt onkruid in de achtertuin
  • Onkruid wieden: Het verwijderen van onkruid is veel gemakkelijker als het klein is en de grond vochtig is door de voorjaarsregen. Om de terugkeer van onkruid tot een minimum te beperken, kunt u overwegen om onkruidbestrijdingsstof of zeildoek in uw tuin of bloembedden te gebruiken.
  • Ontdek planten: Als u hoezen gebruikt om kwetsbare planten te beschermen, verwijder deze dan zodra het gevaar voor vorst voorbij is.
  • Snoeien: De lente is een prima tijd om bomen en struiken te snoeien. Houd bij het snoeien rekening met de totale grootte en vorm ervan, en recycleer het maaisel in een stapel struiken voor de vogels of door mulch of compost te maken.
  • Insecten: De lente is de beste tijd om uw tuin en bloembedden te behandelen tegen insecten om eventuele plaagproblemen te minimaliseren.
  • Mulch: Hark de mulch in uw tuin en bloembedden om de lucht dichter bij de grond te mengen en de kleur van de mulch op te frissen.

PDF_1644257864673|

Andere schoonmaakwerkzaamheden aan de buitenkant

Naast de klusjes voor verschillende ruimtes in uw huis, heeft u wellicht nog andere schoonmaakwerkzaamheden aan de buitenkant.

  • Het hondenhok of de pen schoonmaken
  • Vogelhuisjes en vogelvoederhuisjes opruimen
  • Reinig en repareer het hek en de poort
  • Controleer of de mailbox veilig is
  • Meld eventuele problemen op de weg, zoals kuilen

Voorjaarsschoonmaaktips voor buiten

De voorjaarsschoonmaak rondom je huis kan een grote klus lijken als je voor het eerst begint. Maar door een checklist te gebruiken en deze in kleine stukjes op te delen, wordt het veel minder lastig. Ontdek een paar andere tips om de voorjaarsschoonmaak buiten in een handomdraai te maken.

  • Werk aan en controleer één gebied tegelijk. Maak bijvoorbeeld de ene dag uw terras schoon en inspecteer het, en maak u de volgende dag zorgen over uw tuin.
  • Draag de juiste outdooruitrusting. Een zonnehoed en wat tuinhandschoenen kunnen je later wat gedoe besparen.
  • Inspecteer terwijl u aan het schoonmaken bent. Als u bijvoorbeeld de dakgoten schoonmaakt, kijk dan eens naar uw dak en dakspanen, samen met uw dakgoten en regenpijpen.
  • Onderzoek andere delen van uw gazon en huis om te zien of u professionele hulp nodig heeft bij lage delen van het gazon of bij het afdichten van de buitenkant rond ramen en ventilatieopeningen.

Waarom buitenshuis schoonmaken

Als je bang bent voor de voorjaarsschoonmaak, vraag je je misschien af waarom je de moeite zou moeten nemen om ook de buitenkant van je huis schoon te maken. Hoewel de esthetische voordelen van een schoon huis een kwestie van persoonlijke voorkeur zijn, zijn er ook andere redenen om te overwegen.

Eerst en vooral is uw huis een weerspiegeling van uw persoonlijkheid. Door er goed voor te zorgen en het fris en toonbaar te maken na maandenlang wintervuil, maak je een betere indruk op buren en gasten. Als u in de lente en zomer buitenactiviteiten plant, is een fris, schoon huis prettiger. Je zult merken dat je nog meer tijd buiten wilt doorbrengen. Reiniging van de buitenkant kan u ook helpen uw gazon, tuin en erf om te zetten van een slapende wintertoestand naar een verjongd lente-uiterlijk, klaar voor groei en bloei.

Een eenvoudige checklist voor buitenreiniging voor iedereen

Ongeacht de grootte en staat van uw huis, een voorjaarsschoonmaak aan de buitenkant kan het fris en helder maken voor een nieuw seizoen. Nu is het tijd om je hark te pakken en je tuin een frisse nieuwe look te geven.

Aanbevolen: